Anis

Anis er et lækkert og kraftigt krydderi, der kan bruges i mange sammenhænge til at pifte retter op eller lave en lækker te.

Hvad kan man bruge anis til? | Hvor kommer anis fra? 

4 Produkt(er)

Hvad kan man bruge anis til?

Anis er et populært krydderi i mange opskrifter, men du skal altid passe en smule på, når du bruger anis i din madlavning. Krydderiet kan nemlig hurtigt blive dominerende, og hvis ikke du ønsker, at hele retten smager af anis, kan du gå langsomt frem med doseringen.
I retter med kål og andre grovere grøntsager er anis ideelt, og det er meget brugt i det indiske og kinesiske køkken generelt.

Anis er også et lækkert krydderi at tilsætte i brød, kager eller søde desserter, da smagen af lakrids passer både i det salte og det søde køkken.

Mange nyder at bruge anis til te, enten ved at bruge krydderiet direkte i tefilteret eller i færdige teblandinger som Heath & Heather Organic Super Seeds Ø. De aromatiske frø giver både en lækker duft og smag i varme drikke, og anis olie kan bruges til søde sager som bolcher. Måske kender du de populære “Kongen af Danmark”-bolcher, som har en karakteristisk smag af lakrids fra anis.

Anis er faktisk smagsgiveren i flere forskellige stærke likører og snapse. Du kan lave sin egen anis snaps eller anislikør, men du kan også nyde de klassiske drikke som ouzo, pernod, absint og raki. 


Hvor kommer anis fra?

Det, som vi kender som anis, er egentlig frøene fra en anis plante, som er en del af skærmplantefamilien. Anisplanten stammer oprindeligt fra Tyrkiet og Egypten, men den har været brugt i Europa i mange år som krydderi og som lægeplante. Faktisk kan man bruge hele planten som smagsgiver i retter, men det er frøene, der har den mest intense smag, og som normalt høstes og bruges som krydderi.

Anis kan findes både som hele anisfrø og på stødt form, og den har en stærk, aromatisk duft og sød men voldsom smag, som kan minde om lakrids. Anis må ikke forveksles med stjerneanis, selvom de til dels har fælles navn. Stjerne anis stammer nemlig fra en helt anden plante, og så har krydderiet også et andet udseende. 


Køb anis hos Med24.dk

Hos Med24.dk vil vi gerne sikre, at de krydderier, som du bruger i hverdagen, er af højeste kvalitet, så du får de bedste smage og noter frem, når du bruger anis til madlavningen eller andre formål. Vi har flere økologiske varianter af anis frø, og hvis du er på udkig efter anis pulver eller stødt anis, kan du også finde Natur-Drogeriet Anis pulver blandt udvalget.  

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.