Fennikel

Fennikel er et aromatisk og skønt krydderi, som kan give fantastisk smag og dybde til dine retter. Du kan både bruge fennikel i madlavning, i bagværk eller til varmende te. 

Økologisk fennikel | Sådan kan du bruge fennikel | Fennikelfrø eller fennikel pulver 

7 Produkt(er)

Økologisk fennikel

Fennikel kan fås økologisk fra både Natur-Drogeriet, Urtekram, Mill & Mortar, Sonnentor og Cosmoveda. Den økologiske fennikel er dyrket uden brug af skrappe kemikalier, og smagen har derfor fået god tid til at udvikle sig mens planten vokser sig stor og fuld af næring.  

En frisk fennikelplante har en stor hvid knold med fine grønne stængler og blade. Toppen af en fennikel ligner lidt dild, men smagsmæssigt minder fennikel mere om anis og lakrids.  


Sådan kan du bruge fennikel

Fennikel menes at stamme fra middelhavsområdet, hvorefter planten er blevet spredt til resten af Europa og USA og nu også bruges mange steder i Asien. Fennikel bruges også typisk i mange italienske retter sammen med fisk, lam, oksekød eller i brød, kager, suppe, salat og dressing. Der er rigtig mange forskellige anvendelsesmuligheder, når det kommer til anis, og det er også et populært krydderi i det indiske og asiatiske køkken.  

Hvordan smager fennikel?

Fennikel smager lidt af lakrids eller anis, og derfor giver det også en særlig karakter til retten, hvis du bruger fennikel som krydderi. Prøv fx at bage brød med fennikel, hvor du blander lidt fennikel i dejen samt pensler brødet med olie og fennikel inden bagning.  

Du kan også lave en simpel og lækker vinaigrette med fennikel, som du kan pifte enhver salat op med. Fennikel kan dog være en smule kraftig i smagen, hvis du er rundhåndet med doseringen, så et godt tip er at starte ud med at tilføje en lille smule fennikel og så tilføje ekstra og smage til, indtil du opnår den smag, som du bedst kan lide. I karryretter giver fennikel ekstra dybde og karakter til smagen, og det kan derfor være en spændende tilføjelse til klassiske karryretter.  

Fennikel te

Fennikel er populært og lækkert at bruge til te, på grund af den stærke lakridslignende smag. I urtete er fennikel en skøn smagsgiver, og du kan finde flere lækre teblandinger, hvor fennikel er sammensat med andre aromatiske urter, planter og krydderier.  

Du kan også let brygge din egen fennikelte med fennikelfrø, som du kan få her på siden. Kom en skefuld fennikelfrø i en tepose eller tesi og overhæld med kogende vand. Efter et par minutter har du en skøn og smagfuld fennikelte, og du kan lade teen trække endnu længere, hvis du gerne vil have en kraftigere smag.  

Prøv også at kombinere fennikelfrøene med fx mynteplade eller ingefær i din te, så du får en krydret og spændende te. Du kan se en opskrift på ingefær te her, og i opskriften er der masser af plads til at eksperimentere med andre krydderier som fx fennikel. 


Skal jeg vælge fennikelfrø eller fennikel pulver?

Stødt fennikel, fennikelpulver eller hele fennikelfrø har hver deres fordele i køkkenet, og her på siden finder du alle slags. Hvis det en dag skal gå hurtigt med madlavningen, er der god fordel i at vælge fennikel som pulver, da du hurtigt kan tilføje krydderiet til din ret. Hvis du derimod holder af at bruge hele krydderier kan du bruge hele fennikelfrø, som kan ristes på panden, koges med i en fond eller gryderet eller knuses i en mortar. Fennikelfrø har typisk en stærkere og mere aromatisk smag end fennikelpulver, og det er derfor ikke sikkert, at du skal bruge helt så store mængder fennikelfrø som fennikelpulver. 


Køb økologisk fennikel hos Med24.dk

Her på siden finder du et stort udvalg af fennikel fra både Natur-Drogeriet, Urtekram, Mill & Mortar, Sonnentor og Cosmoveda. Fennikel og de mange andre krydderier kan som altid findes til skarpe priser og gode tilbud, og så får du hurtig dag-til-dag levering af din ordre! 

Gå til top - Med24.dk

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.