Plantedrikke

Soya-, mandel-, ris- og havredrik er blandt de gode alternativer til komælk for dig, som enten er laktoseintolerant eller som ønsker færre animalske produkter i din hverdag. Udforsk vores mange lækre plantebaserede produkter her!

Hvorfor vælge plantebaseret alternativer? | Den perfekte plantedrik til dig | Naturli’ | Til kaffen

Hvorfor vælge plantebaseret alternativer?

Langt de fleste danskere er vokset op med mælk og mælkeprodukter i hjemmet. Du har formentlig spist eller drukket det det meste af dit liv, lige fra minimælk på din havregryn og skolemælk i spisefrikvarteret, til mælk i kaffen og flødeskum på kakaoen. I dag fravælger mange dog komælken til fordel for plantedrikke – eller “plantemælk”, som den også kaldes.

Du har måske selv oplevet at få uren hud eller irriteret mave som følge af komælk. Andre er direkte laktoseintolerante, og kan derfor slet ikke tåle det. Nogle helt tredje stopper med at spise og drikke alle animalske produkter til fordel for en vegansk kost, ofte som resultat af et øget fokus på natur og dyrevelfærd.

Uanset hvad der ligger til grund for, at du foretrækker plantebaseret drikke, er der mulighed for at finde gode og lækre alternativer til den almindelige komælk. Ris, havre, kokos, mandel og sojabønner er grundingredienserne i langt de fleste plantedrikke i dag, hvor smag, kvalitet og økologi er i top. Prøv for eksempel nogle af Allos’ populære produkter, der tæller både havre-, mandel- og speltdrik.


Den perfekte plantedrik til dig

Det kan være svært at gennemskue, hvilken plantedrik, der er bedst. Alle vores plantebaserede drikke er lækre og smagfulde, men hvorvidt du skal vælge en drik med soya, ris eller noget helt tredje kan være svært at finde ud af.

Soyadrik

Soyadrik er oftest fremstillet af vand og soyabønner. Forskellige mærker vælger at tilsætte forskellige vitaminer og aromastoffer, men fælles for mange er tilsætningen af calcium, som man ofte kommer til at mangle i en plantebaseret kost. Soyadrik er den plantebaseret drik, der naturligt indeholder mest protein, og derfor til dig, som ønsker en plantebaseret, proteinrig kost. Se alle soyadrikke her!

Risdrik

Risdrik består typisk af vand, ris, olie og salt. Risdrikken har den højeste naturlige forekomst af calcium sammenlignet med andre plantedrikke, men har til gengæld et lavt indhold af protein. Drikker I risdrik i hjemmet, skal man være opmærksomme på, at små børn under 10 kg ikke drikker risdrik om mælkeerstatning, da de kan blive forgiftede med stoffet arsen. Dette behøver voksne dog ikke bekymre sig om, så du kan nyde den laktosefrie risdrik i fulde drag! Se hele udvalget af risdrikke her. 

Havredrik

Havredrik kan med fordel bruges på din morgenmad som et alternativ til komælk, og er en af de mest populære plantebaserede drikke. Oftest bliver havredrik fremstillet af vand, havre, solsikkeolie, kostfibre og salt. Drikken er let og har et lavt indhold af protein. Udforsk vores havredrikke i dag. 

Mandeldrik

Den lækre og eksklusivt smagende mandelmælk er perfekt til din kaffe, men kan også nydes kold for sig selv. Mandeldrik bliver typisk fremstillet af vand, mandler, sukker samt eventuelle sødestoffer og stabilisatorer. Denne drik er den fedeste af de plantebaseret drikke, men fedtet er dog fortrinsvis umættet og derfor sundere end ved første øjekast. Find din yndlings mandeldrik nu!

Kokosdrik

Kokosmælk har været brugt i madlavning i mange år, men det kan meget mere end det! Mangler du et alternativ til fløde, kan du nemt bruge kokosmælk - køb Ecomil’s økologiske alternativ til fløde her. Du kan desuden finde et bredt udvalg af kokosdrikke med både kaffe, hasselnød og chokolade som prikken over i'et. Undersøg alle de lækre varianter lige her

Naturli'

I vores brede sortiment af plantedrikke har vi populære Naturli’. Siden 1988 har det populære, danske mærke udfordret opfattelsen af, at mælkeprodukter kun kan komme fra dyr. De tilbyder en lang række plantebaseret produkter, bl.a. deres populære havredrik og den lækre mandeldrik. Mærket indkøber desuden kun råvarer uden GMO og forfølger FN’s 17. verdensmål ved at udregne CO2 aftrykket for alle deres produkter. Handl alle Naturli’-plantedrikke med grøn samvittighed her!  


Til kaffen

Hvis du er en af de mange danskere, der elsker en god kop kaffe og ikke vil undvære mælken, er der ingen grund til panik. Mange plantebaserede drikke er perfekte som erstatning for mælk, og kan give samme effekt som mælk. Nyd f.eks. Almond Dreams’ mandelmælk i din caffe latte. 


Har du brug for inspiration til, hvilken kaffe du skal købe? Se hele vores udvalg af bl.a. fairtrade og økologisk kaffe her

Gå til toppen-med24

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.