Soyadrik

Leder du efter en lækker og plantebaseret drik? Soyadrik er en af de mest populære plantedrikke og fås i mange udgaver. Du finder bl.a. soyadrik med calcium, soyadrik med kakaosmag og meget mere her! 

Hvad er soyadrik? | Er soyadrik sundt? | Det kan du bruge soyadrik til | Naturli’ Soyadrik

8 Produkt(er)

Hvad er soyadrik?

Soyadrik laves af soyabønner og vand. Soyadrik kaldes i daglig tale for “soyamælk”, men må kun sælges under navnet soyadrik. Soyadrik er særdeles velegnet til veganere, vegetarer og personer med laktoseintolerance, da soyadrik er 100% plantebaseret og ikke indeholder laktose eller mælkeproteiner.  

Soyadrik komme derudover i et væld af forskellige udgaver. Langt de fleste soyadrikke er økologiske, ligesom du også nemt finder glutenfri soyadrikke. Blandt de mest populære soyadrikke er udgaver tilsat calcium. Disse drikke, fra eksempelvis Naturgreen, gør nemmere for dig som undgår mælkeprodukter, at få nok calcium. Du finder desuden også soyadrik med vanilje eller varianter, som er sødet på anden vis. 


Er soyadrik sundt?

I forhold til almindelig komælk indeholder soyadrik mindre fedt. Selvom soya naturligt ikke indeholder calcium, kan du finde mange produkter som er tilsat næringsstoffer. I forhold til andre plantedrikke indeholder soyadrik typisk mindre fedt og cirka det samme antal kalorier. Derudover er soyadrik en af de plantedrikke, som indeholder mest protein. 

Nærings- og kalorieindhold varierer fra mærke til mærke, ligesom der også kan være stor forskel mellem sødet og usødet varianter samt varianter med og uden smag. Husk derfor altid at tjekke næringsindholdet på det enkelte produkt, inden du køber varen.  


Er soyadrik farligt?

Der er flere grunde til, at nogle er nervøse for at spise soyabaserede produkter. En af grundene er at Sundhedsstyrelsen fraråder forældre at benytte modermælkserstatning baseret på sojaprotein (sojaproteinisolater), hvis de gerne vil benytte plantebaseret modermælkserstatning.  

Denne anbefaling skyldes, at soya er rig på isoflavoner, såkaldte fytoøstrogener. Der er forsat usikkerhed om, hvordan et højt indtag af isoflavoner i den tidlige barndom kan påvirke pige- såvel som drengebørn. Derudover kan sojabaseret modermælkserstatning muligvis påvirke hormonbalancen og udviklingen af autoimmune sygdomme hos børn.  

Må børn drikke soyadrik?

Selvom produkterne på denne side ikke har noget med modermælkserstatning at gøre, skal du stadig været opmærksom på mindre børn og soyaprodukter. Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke soyadrik til små børn.  


Det kan du bruge soyadrik til

Alt efter hvilken soyadrik, du køber, kan du anvende plantedrikken til forskellige ting. Flere af produkterne er drikkeklar, så du kan nyde et glas kakao baseret på soyabønner eller drikke et glas soyadrik med vanilje rent. Andre varianter er velegnet i eller på mad, eksempelvis på morgenmad, i en lækker chiagrød og lignende. Flere er også glade for at bruge en sødet soyadrik i kaffen.


Naturli’ soyadrik

Naturli’ har i flere år været blandt de førende indenfor plantedrikke på markedet. Udover soyadrik finder du også Naturli’ Mandeldrik, Naturli’ Havredrik og meget mere fra mærket. Naturli’ arbejder for en grønnere og mere bæredygtig fremtid, hvor langt flere har adgang til plantebaserede alternativer til animalske fødevarer. 

Naturli’ Soyadrik fås i flere varianter. Du kan bl.a. vælge mellem den økologiske og usødet Naturli’ soyadrik, som udelukkende består af vand og afskallede soyabønner. Du finder også en lignende variant, der dog er tilsat glutenfri hvedesirup og naturlig vaniljearoma. Sidst men ikke mindst er den bløde og smagfulde soyakakao, som er et fantastisk alternativ til kakao baseret på komælk. 

pil til toppen med24

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.