Kaffesirup Instant kaffe Koffeinfri kaffe Kornkaffe Hele kaffebønner Formalet kaffe Iskaffe Tilbehør til kaffe

Kaffe - mange spændende kaffesorter

Danskere drikker i gennemsnit 3-4 kopper kaffe om dagen, og er det fjerde mest kaffedrikkende folk i verden. Derfor er det vigtigt med kaffe af høj kvalitet. Skal din kaffe være fairtrade, koffeinfri, vegansk eller økologisk, så har vi noget for dig.

Hvor stammer kaffe fra? | Koffeinfri kaffe | Vælg den rigtige kaffe til dig  | Iskaffe | Sådan brygger du den bedste kaffe

75 Produkt(er)

Hvor stammer kaffe fra?

Det første rygte om kaffe kom fra Kaffa i det nuværende Etiopien. Her oplevede en gedehyrde i år 500 efter sigende en mærkelig opførsel fra sine geder efter, at de havde spist nogle røde frø fra en plante. Gederne fik fornyet energi, og selv de gamle geder sprang rundt som om de var unge igen. Gedehyrden gik til en munk, og sammen hældte de kogende vand over bærrene. Efter selv at have oplevet den opkvikkende effekt, bærerne gav, fortalte de kaffens egenskaber videre, og i år 1000 blev kaffe alment kendt som drik.

Dog kom kaffen først til Europa i 1615, hvor der i den italienske by Venedig åbnede det første kaffehus i 1547. Siden da er kaffe blevet en verdenskendt drik, der forsat bliver nydt af mennesker over hele kloden. I dag dyrkes kaffeplanter bl.a. i Indien, Afrika og Sydamerika, og kaffebønnerne bliver eksporteret til hele verden. 


Koffeinfri kaffe

Mange elsker smagen af kaffe, men bryder sig ikke om koffein. En almindelig filterkaffe indeholder cirka 70-175 mg koffein per kop. Koffein virker forskelligt på alle mennesker, og du kan være mere eller mindre koffeinsensitiv. Koffein virker opkvikkende på dig, da det stimulerer dit centralnervesystem og din produktion af adrenalin. Det får dine blodkar til at trække sig sammen og øger både puls og blodtryk. Selvom du måske har oplevet en følelse af velvære i forbindelse med koffein, har du måske også kunne mærke, at der skal mere og mere kaffe til, for at opnå samme følelse. Dette skyldes, at din krop bliver resistent for koffein. Fremfor velvære og afslappethed, kan du dog også have oplevet en følelse af uro og rastløshed. Dette, samt det simple ønske om et liv uden koffein, kan være nogle af grundene til, at man fortrækker koffeinfri kaffe.  

Derfor har Med24 et bredt udvalg af koffeinfri kaffe, der stadig har samme runde og gode smag. Et eksempel er vores populære Clipper Instant Kaffe, der både er koffeinfri og økologisk, og som er lavet af Arbika bønner fra højlandet. Kaffen er desuden Fairtrade-mærket. 


Vælg den rigtige kaffe til dig

I dag kan man købe mange forskellige slags kaffe, alt efter hvor meget tid man vil bruge på at brygge den og hvilken smag man synes bedst om. 

Hele bønner

Køber du hele kaffebønner, skal bønnerne kværnes inden du kan bruge dem i din kaffe. Dette sikrer en helt friskmalet kaffe, der næsten føles hjemmelavet. Det føles altså mere autentisk og giver en helt særlig smag, når man selv kværner bønnerne, og de kan bruges til både stempelkande, espresso og filterkaffe. Du kan prøve kræfter med vores økologisk dyrkede bønner, ristet efter gammel østrigsk tradition her

Malet kaffe

Skal det gå lidt hurtigere end med de hele bønner, kan du med fordel købe malet kaffe. Her får du nemlig samme gode smag, bare hurtigere. Malet kaffe bruges til filterkaffe, hvor du bare tilsætter kogende vand. Prøv vores økologiske og koffeinfri malede kaffe her.  

Instant kaffe

På vej ud af døren og ikke tid til hverken at kværne bønner eller vente på filterkaffen? Instant kaffe er, som navnet også afslører, den lynhurtige vej til kaffe. Kogende vand og et par skefulde kaffe - så er du klar til dagen!

Iskaffe

Vil du have kaffen med i tasken til en lang arbejdsdag, er den forfriskende iskaffe det bedste bud. Iskaffen er blevet meget populær over de sidste år, og med god grund! Den kolde kaffe med de lækre strejf af vanilje, chokolade, karamel og meget mere er forfriskende til både kolde og varme dage. Prøv vores Bodylab Protein Ice Coffee med vanilje på farten, 

TIP: Spiser du efter keto-kuren eller LCHF-livsstilen, er bulletproof/keto kaffe perfekt til dig. Læs mere om det her!


Sådan brygger du den bedste kaffe

For at få den bedste og mest velsmagende kaffe, er det vigtigt at du har styr på, hvordan den brygges. Først og fremmest er det vigtigt at bruge kaffe af god kvalitet, uanset om du er til hele bønner, instant kaffe eller noget tredje. Råvarerne er alt afgørende for den gode smag, og derfor skal kaffen være lavet af de bedste bønner! Der findes mange forskellige måder at brygge kaffe på, men blandt de mest populære er filterkaffen, espressoen og stempelkande. Mængden af mælk, sukker og kaffe er meget individuel, og den perfekte kop kaffe ser forskellig ud for alle. Skal man sikre den gode smag, er det dog vigtigt, at kaffemaskinen holdes ren og være ved rette temperatur, mens kaffen skal drikkes indenfor 25 minutter, inden smagen ændrer sig.  

Mælk til kaffen?

Er du ikke til den helt sorte kaffe, vil lidt mælk gøre underværker! Mange holder af den lækre og cremede caffe latte, der også er perfekt som introduktion til den, for nogle, lidt bitre smag af kaffe. Lever du efter en plantebaseret kost, findes der mange plantedrikke perfekt til kaffen. Du kan udforske alle vores plantebaserede drikke her. 


Bruger du sukker i kaffen? Vælg rørsukker, der fremhæver kaffens aroma! Find rørsukker her. 

Gå til top-med24

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.