Havredrik

Havredrik kan nemt benyttes til kaffe, i smoothies eller på morgenmad. Med hvad er havredrik egentlig? Og hvorfor skal man vælge havredrik fremfor en anden plantedrik? Bliv klogere på det og meget mere her, hvor du også kan se hele udvalget af lækre havredrikke. Du finder populære varianter fra bl.a. Naturli' og Allos.

Hvad er havredrik? | Naturli’ Havredrik | Fordele ved havredrik | Sådan bruger du havredrik

8 Produkt(er)

Hvad er havredrik?

Havredrik er en relativ ny opfindelse, der i løbet af få år er gået fra at blive købt nærmest udelukkende af veganere til at blive allemandseje. Selvom plantedrikke, også kendt som plantemælk i den brede befolkning, umiddelbart henvender sig mest til vegetarer, veganere eller laktoseintolerante, har mange andre grupper taget havredrikken til sig. 

I dag finder du et væld af havredrikke med smage som kakao eller som er tilsat calcium. Derudover er en del varianter som økologiske havredrikke med ingredienser af lokal oprindelse også kommet til, ligesom der efterhånden også er muligt at købe glutenfri havredrikke. 

Hvordan smager havredrik?

Havredrik har en naturlig sødme på grund af den velkendte havresmag. Havredrik er oftest lavet af havre, vand og olie, men kan også være tilsat calcium, salt, vanilje eller veganske proteinformer for at give volumen og en tykkere konsistens. Havredrik kan ofte købes på tilbud og er generelt billigere end eksempelvis mandelmælk. 


Naturli’ Havredrik

Naturli’ Havredrik var en af de første og er forsat en af de mest populære havredrikke i Danmark. Naturli’ har specialiseret sig i plantebaserede fødevarer og er særligt stærk indenfor plantedrikke. Vælg mellem havredrik, mandeldrik, soyadrik og meget mere! Naturli’ Havredrik er certificeret økologisk og indeholder derudover ingen laktose eller animalske bestanddele. I  Fordele ved havredrik

Der er masser af grunde til, at havredrik er et godt alternativ til mælk. Du kan læse mere om 4 af grundene her! 

1. Havredrik med calcium

Selvom havredrik ikke naturligt indeholder calcium, er det muligt at købe varianter som Økologisk havredrik med calcium fra Naturgreen. Denne havredrik er nemlig beriget med calcium, så du kan få det vigtige næringsstof, selvom du ikke drikke mælk. Produktet er desuden naturligt laktosefrit og økologisk. 

2. Glutenfri havredrik

Er du glutenallergiker, men vil du gerne drikke plantebaserede drikke? Isola Bio har med den økologiske havredrik skabt en glutenfri havredrik, som kan nydes af alle. Havredrikken er vegetabilsk, laktosefri og kolesterolfri. 

3. Plantedrik kan være mere klimavenligt end mælk

Komælk er i de senere år blevet udskældt for sin klimabelastning i produktionen, mens flere og flere også tager afstand fra den måde, køerne behandles på i landbruget. Det er på mange måder et etisk spørgsmål, men flere undersøgelser viser rent faktisk, at mælk kan belaste klimaet mere end plantedrikke. 

Det er er dog forskelligt fra produkt på produkt, da danskproduceret mælk ikke nødvendigvis har en højere miljøbelastning i forbindelse med transport i forhold til udenlandske plantedrikke. Derudover indeholder mælk også flere næringsstoffer end plantedrikke pr. liter, hvorfor det er svært at sammenligne plantedrik og komælk en til en. 

4. Lang holdbarhed

I modsætning til komælk kan plantedrikke have en lang holdbarhed inden åbning. Du kan derfor sagtens købe mange liter havredrik på tilbud uden at de skal drikkes hurtigt eller på køl. Husk altid at læse på det enkelte produkt om opbevaring, da tilsætningsstoffer kan have en betydning for det. 


Hvad er havredrik godt til?

Når du skal prøve en nye plantedrik, kan det være svært at regne ud, hvad den egner sig til. Havredrik er en af de plantedrikke, som har flest anvendelsesmuligheder. Mange er glade for at benytte den i sort kaffe, ligesom flere også lave iskaffe med havredrik. Du kan også finde opskrifter med havredrik hos Med24.dk, ligesom du kan også læse mere om alle plantedrikke i vores nye, store guide til emnet

pil til toppen med24

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.