Mundskyl og mundspray

Mundskyl og mundspray kan være effektivt i bekæmpelsen af dårlig ånde, og så kan det blandt andet hjælpe mod mundtørhed, blister og huller i tænderne.

Hvad er mundskyl? | Mundskyl mod dårlig ånde | Klorhexidin mundskyl | Hvad er mundspray? 

Hvad er mundskyl?

Mundskyl er en væske, der kan indeholde fluor, klorhexidin, antiseptiske midler til at hæmme væksten af bakterier og æteriske olier. Det er forskelligt, om mundskyl har til formål at rense munden for bakterier og plak, forebygge huller i tænderne, virke mod tandkødsbetændelse eller fjerne dårlig ånde, og i mange tilfælde hjælper mundskyl på alle eller flere af tingene.

Rigtig mange mundskyl indeholder fluor, som styrker tændernes emalje, og som virker forebyggende mod huller i tænderne - caries.  


Hvordan bruger jeg mundskyl?

De fleste mundskyl er klar til brug, når du modtager produktet, men visse mundskyl skal blandes op i vand i bestemte forhold inden du kan bruge dem, så de ikke er for koncentrerede. Læs derfor altid vejledningen på produktet for at være sikker på, at du bruger din mundskyl korrekt.

Når du har fundet den rigtige dosering, fordeler du mundskyllen i munden og gurgler i omkring 30 sekunder, hvorefter mundskyllen skal spyttes ud. Du må altså ikke synke din mundskyl, men skal forsøge at spytte det hele ud efter din gurglen. 


Mundskyl mod dårlig ånde

Mundskyl kan være en effektiv og hurtig måde at opnå en frisk og god ånde på, hvis du anvender det som supplering til din normale tand- og mundpleje. Hvis du døjer med dårlig ånde, kan der dog være andre grunde end blot de almindelige bakterier i munden, og det kan derfor være en god idé at spørge din tandlæge til råds næste gang du er ved tandlægen, så du er sikker på, at du ikke har tandkødsbetændelse eller paradontose.

Dr. Organic Mundskyl Aloe Vera er en 70% økologisk mundskyl med naturlige ingredienser som aloe vera, islandsk moss, tea træ, grapefrugt og gøtu kola. Med de naturlige ingredienser giver mundskyllen en naturlig beskyttelse af munden, da bakterier og plak bekæmpes og der opretholdes et sundt tandmiljø. 

SB12 mundskyl

Hvis du vil være helt sikker på at have frisk og god ånde hele dagen, er du med mundskyl fra SB12 garanteret virkning i mindst 12 timer. SB12 maskerer nemlig ikke kun den dårlige lugt, men har ligefrem en neutraliserende virkning på svovlgasserne i munden, som ellers giver den dårlige ånde.

Det er de bakterier, som findes mellem tænderne, i tandkødslommerne og bag tungen, som frigiver de lugtende svovlgasser, når de nedbryder madrester i munden. SB12 mundskyl indeholder zinkacetat og klorhexidin, som fjerner svovlgasserne fra din ånde, og samtidig virker klorhexidin i munden i 12 timer efter mundskylningen og er det, der giver SB12 sin langvarende effekt.

SB12 har flere varianter af mundskyl med forskellig smag: SB12 Original, SB12 Duo og SB12 mild. SB12 Original har den velkendte mint/menthol-agtige smag, hvor SB12 Duo har en mere frisk smag af eukalyptus og menthol. SB12 mild har samme effekt som de andre SB12 mundskyl, men en mildere smag af mint og menthol. 


Få hvidere tænder med mundskyl

Flere mundskyl som SB12 White mundskyl og GUM Original White kan fjerne og forebygge misfarvninger af tænderne, så du efter kort tids brug vil få hvidere og mere ensartede tænder. Disse mundskyl styrker også tændernes emalje og giver god ånde, foruden deres virkning mod misfarvninger.

Hos Med24.dk har vi et stort udvalg af produkter til hvide tænder, som dækker over mundskyl, tandpasta, tandtråd, whitening strips og pulver til tandbørstning. Du kan se alle produkterne her


Klorhexidin mundskyl

En mundskyl med klorhexidin kan bruges som midlertidigt alternativ til den almindelige tandpleje, hvis du har tilstande i munden, der besværliggør tandbørstningen. Klorhexidin bidrager nemlig til at frigive uønskede stoffer fra tænder og tandkød, så bakterier renses væk. Klorhexidin er desinficerende, og du kan derfor bruge det som mundskyl mod tandkødsbetændelse.

Du bør dog ikke bruge en mundskyl med klorhexidin hver eneste dag i mere end 3 uger, da nogle af de naturlige, gavnlige og nødvendige bakterier i munden også forsvinder ved brug. Du kan også risikere at få mindre og midlertidige misfarvninger af tænderne, som dog kan fjernes let af en tandlæge.  Hvad er mundspray?

En mundspray er et produkt på sprayform, der sprøjtes direkte ind i mundhulen. Mundsprays kan have flere forskellige virksomme ingredienser og formål lige fra lindring af mundtørhed til nikotinpræparater til bekæmpelse af nikotinafhængighed. Her på siden finder du mange forskellige mundsprays, og du kan læse om nogle af de forskellige anvendelsesområder og gode virkninger nedenfor. 


Mundspray mod dårlig ånde

Hvis du er på farten og ikke har tid til at bruge mundskyl, kan SB12 Mundspray være løsningen til dig. Denne mundspray giver dig øjeblikkeligt et friskt pust, så du får god ånde og en følelse af en frisk mund, selvom du er langt hjemmefra og ikke har mulighed for at få børstet tænder eller skyllet munden.

SB12 mundspray er et godt supplement til din normale mundplejerutine og brug af mundskyl som fx SB12 mundskyl. Du kan bruge SB12 mundspray 2-3 gange om dagen alt efter dit behov. 


Mundspray mod blister

Blister og andre små sår i munden kan gøre ondt og være meget generende i forbindelse med fx spisning, og derfor vil vi gerne have dem til at hele så hurtigt som muligt. Heldigvis findes der flere forskellige mundspray, mundskyl og gels, der både giver smertelindring og som fremmer helingsprocessen af blisterne.

Dette er fx AftaMed mundskyl, Propolis mundlotion, GUM AftaClear mundspray og mundskyl, som alle er lindrende midler med hurtig virkning. Se vores brede udvalg af produkter mod blister her


Undgå mundtørhed med en mundspray

Mundspray og gel kan være en rigtig god løsning mod mundtørhed, hvis du døjer med en tør mund med lidt eller intet spyt. Med en mundspray kan du beskytte dine mundslimhinder mod udtørring, og både GUM Hydral mundspray og Proxident smørende mundspray virker smørende og lindrende. Mundsprayen fra GUM Hydral har desuden også en fremmende virkning på helingen af mundvævet, og så lægger den en hinde over slimhinderne, så den virker over længere tid.  


Echinacea mundspray

Med en mundspray med echinacea kan du effektivt rense dine slimhinder i mund og svælg, selv når du er på farten. Den lille og kompakte flaske kan nemt være i tasken eller lommen, så du kan opleve lindring af den tøre hals og kildrende fornemmelse, lige når du har brug for det.

Echinacea Spray er baseret på friskhøstet rød solhat, salvie og pebermynte, og som alle A. Vogels produkter er det fremstillet gennem miljørigtig, naturlig og økologisk dyrkning af de friske planter. Du kan med fordel kaste blikket over alle vores produkter med echinacea og nyde godt af plantens mange virkninger. 


Nikotin mundspray til rygestop

Hvis du er i gang med eller ønsker at starte på et rygestop, kan en mundspray med nikotin være en god hjælp på vejen mod at blive fri for afhængigheden. En mundspray med nikotin kan nemlig tage den værste rygetrang, da du vil opleve en lindring af symptomerne fra din nikotinafhængighed. På den måde kan du fokusere helt på at droppe cigaretterne og efterfølgende trappe ned og helt ud af dit forbrug af nikotin.

Du kan se vores udvalg af mundspray med nikotin her, og under kategorien kan du læse meget mere om, hvordan du skal bruge din mundspray. 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.