Mundskyl og mundspray

Her finder du et stort udvalg af de bedste mundskyl og mundsprays, som f.eks. kan hjælpe mod dårlig ånde, mundtørhed, blister eller tandkødsbetændelse. 

Hvad gør mundskyl? | Mundskyl mod dårlig ånde | Mundskyl mod blister | Klorhexidin mundskyl | Hvad er mundspray? | Mundspray til mundtørhed | Mundspray til rygestop

70 Produkt(er)

Hvad gør mundskyl?

Mundskyl kan bruges af forskellige årsager, og er et godt supplement til at vedligeholde en sund mundhygiejne.  

Mundskyl er en væske, der kan indeholde fluor, klorhexidin og ingredienser til at hæmme væksten af bakterier. Det er forskelligt, om mundskyl har til formål at rense munden for bakterier og plak, forebygge huller i tænderne, virke mod tandkødsbetændelse eller fjerne dårlig ånde, og i mange tilfælde hjælper mundskyl på alle eller flere af tingene.

Rigtig mange mundskyl indeholder fluor, som styrker tændernes emalje, og som virker forebyggende mod huller i tænderne - karies.  


Hvordan bruger jeg mundskyl?

De fleste mundskyl er klar til brug, når du modtager produktet, men visse mundskyl skal blandes op i vand i bestemte forhold inden du kan bruge dem, så de ikke er for koncentrerede. Læs derfor altid vejledningen på produktet for at være sikker på, at du bruger din mundskyl korrekt.

Når du har fundet den rigtige dosering, fordeler du mundskyllen i munden og gurgler i ½-1 minut, hvorefter mundskyllen skal spyttes ud. Mundskyl må altså ikke sluges, men skal spyttes ud igen. Det er vigtigt at bemærke, at mundskyl ikke erstatter tandbørstning, men er blot et supplement hertil.


Typer af mundskyl til forskelligt behov

Alt efter, hvad du skal bruge en mundskyl mod, findes der forskellige slags, som hver især angriber forskellige problemer. Men du finder også mundskyl, som bekæmper flere problemer på én gang. 

Mundskyl mod dårlig ånde

For at opnå god ånde, er det vigtigt at have en god mundhygiejne. Det vil sige tandbørstning både morgen og aften og brug af tandtråd. Hvis du har brug for supplement derudover, kan mundskyl være en effektiv og hurtig måde at opnå en frisk og god ånde på.

Døjer du meget med dårlig ånde, kan der dog være andre grunde end blot de almindelige bakterier i munden, og det kan derfor være en god idé at spørge din tandlæge til råds næste gang du er til tjek, så du er sikker på, at du ikke har tandkødsbetændelse eller paradentose.

Dr. Organic Mundskyl Aloe Vera er en 70% økologisk mundskyl med naturlige ingredienser som aloe vera, arnica, tea tree olie og grapefrugt. Med de naturlige ingredienser giver mundskyllen en naturlig beskyttelse af munden, da bakterier og plak bekæmpes og der opretholdes et sundt tandmiljø. 

Få frisk ånde i 12 timer med SB12 mundskyl

Hvis du vil være helt sikker på at have frisk og god ånde hele dagen, er du med mundskyl fra SB12 garanteret virkning i mindst 12 timer. SB12 maskerer nemlig ikke kun den dårlige lugt, men har en neutraliserende virkning på svovlgasserne i munden, som ellers giver den dårlige ånde.

Det er de bakterier, som findes mellem tænderne, i tandkødslommerne og bag tungen, som frigiver de lugtende svovlgasser, når de nedbryder madrester i munden. SB12 mundskyl indeholder zinkacetat og klorhexidin, som fjerner svovlgasserne fra din ånde, og samtidig virker klorhexidin i munden i 12 timer efter mundskylningen, og er det, der giver SB12 sin langvarende effekt.

Mundskyl mod blister

Mange har prøvet at have små sår i form af blister i munden. De kan ofte komme, hvis du har været ramt af sygdom og virus. Blister kan gøre ondt og være længe om at hele, da det er nemt at komme til at bide i dem, pga. de ofte er hævede.

Heldigvis kan du få mundskyl mod blister, som kan hjælpe til lindring og fremme helingen af blisterne.  

Du kan f.eks. bruge AftaMed mundskyl, Propolis mundlotion, GUM AftaClear mundspray, som alle er lindrende midler med hurtig virkning. Se vores brede udvalg af produkter mod blister her

Klorhexidin mundskyl

En mundskyl med klorhexidin kan bruges som midlertidigt alternativ til den almindelige tandpleje, hvis du har tilstande i munden, der besværliggør tandbørstningen, og bliver ofte anbefalet af tandlægen efter et større indgreb. Klorhexidin mundskyl bidrager nemlig til at frigive uønskede stoffer fra tænder og tandkød, så bakterier renses væk. Klorhexidin er desinficerende, og du kan derfor bruge det som mundskyl mod tandkødsbetændelse.

Du bør dog ikke bruge en mundskyl med klorhexidin hver eneste dag i mere end 3 uger, da nogle af de naturlige, gavnlige og nødvendige bakterier i munden også forsvinder ved brug. Du kan også risikere at få mindre og midlertidige misfarvninger af tænderne, som dog forsvinder igen efter stop med brug af mundskyl med klorhexidin. 

Mundskyl til hvidere tænder

Flere mundskyl som SB12 White mundskyl og GUM Original White kan fjerne og forebygge misfarvninger af tænderne, så du efter kort tids brug vil få hvidere og mere ensartede tænder. Disse mundskyl styrker også tændernes emalje og giver god ånde, foruden deres virkning mod misfarvninger.
Hvad er mundspray?

En mundspray er et produkt på sprayform, der sprøjtes direkte ind i mundhulen. Mundsprays kan have flere forskellige virksomme ingredienser og formål lige fra lindring af mundtørhed til bekæmpelse af nikotinafhængighed. Her på siden finder du mange forskellige mundsprays, og du kan læse om nogle af de forskellige anvendelsesområder og gode virkninger nedenfor.


Forskellige typer mundsprays

Mundspray er, i forhold til mundskyl, nemmere at have med i tasken på farten. Her skal du ikke gurgle eller spytte noget ud, så det er nemt og hurtigt at anvende. 

Mundspray mod dårlig ånde

Hvis du er på farten og ikke har mulighed for at bruge mundskyl, kan SB12 Mundspray være løsningen til dig. Denne mundspray giver dig øjeblikkeligt et friskt pust, så du får god ånde og en følelse af friskhed i munden. En mundspray mod dårlig ånde kan være et godt supplement til din normale mundplejerutine, hvis du har brug for noget ekstra.

Undgå mundtørhed med en mundspray

Mundspray og gel kan være en rigtig god løsning mod mundtørhed, hvis du døjer med en tør mund med lidt eller intet spyt. Med en mundspray kan du beskytte dine mundslimhinder mod udtørring, og både GUM Hydral mundspray og Proxident smørende mundspray virker smørende og lindrende. Mundsprayen fra GUM Hydral har desuden også en fremmende virkning på helingen af mundvævet, og så lægger den en hinde over slimhinderne, så den virker over længere tid.

Mundspray til en tør og kildrende hals

Med en mundspray med echinacea kan du effektivt rense dine slimhinder i mund og svælg, selv når du er på farten. Den lille og kompakte flaske kan nemt være i tasken eller lommen, så du kan opleve lindring af den tørre hals og kildrende fornemmelse, lige når du har brug for det.

Echinacea Spray er baseret på friskhøstet rød solhat, salvie og pebermynte, og som alle A. Vogels produkter er det fremstillet gennem miljørigtig, naturlig og økologisk dyrkning af de friske planter. Du kan med fordel kaste blikket over alle vores produkter med echinacea og nyde godt af plantens mange virkninger. 

Nikotin mundspray til rygestop

Hvis du er i gang, eller ønsker at starte på et rygestop, kan en mundspray med nikotin være en god hjælp på vejen mod at blive fri for afhængigheden. En mundspray med nikotin kan nemlig tage den værste rygetrang, da du vil opleve en lindring af symptomerne fra din nikotinafhængighed. På den måde kan du fokusere helt på at droppe cigaretterne og efterfølgende trappe ned og helt ud af dit forbrug af nikotin.

Du kan se vores udvalg af mundspray med nikotin her, og under kategorien kan du læse meget mere om, hvordan du skal bruge din mundspray. 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.