Echinacea - Rød solhat

Når vinteren og koldere tider melder sin ankomst, betyder det ofte ubelejlig forkølelse og snue. Echinacea bruges af mange som dråber, halspastiller eller tabletter for at forebygge og lindre symptomer på forkølelse.

Hvad er Echinacea? | Forebyg forkølelse | Bivirkninger ved Echinacea 

13 Produkt(er)

Rød solhat – echinacea purpurea

Echinacea purpurea er det latinske navn for rød solhat, som faktisk er en ret almindelig blomst i de danske haver. Hvad du måske ikke ved er, at blomsten og dens andre bestanddele er meget brugte i forbindelse med forkølelse, immunsystem og betændelse.

Du kan købe echinacea som et naturlægemiddel, der indeholder en lang række stoffer, som folk har oplevet kan virke antiinflamatoriske og som kan styrke immunforsvaret. Echinacea er i de fleste produkter et udtræk fra rødderne af Echinacea Purpurea - altså rød solhat, og i nogle tilfælde også saft fra både stængler, blade og blomster. Det er altså hele planten, der bruges til fremstillingen af naturlægemidler og andre produkter med echinacea.

De forskellige firmaer, som alle arbejder med echinacea, saft fra blomsten og udtræk fra rødderne, har hver deres hemmelige opskrift på, hvordan man bedst udnytter plantens mange gode stoffer. Hos A. Vogel fortæller de gerne, at de behandler blomsterne straks efter høstning, men præcis hvordan de laver deres udtræk og hvor stærk alkohol de bruger, holder de tættere ind til kroppen.

Det er firmaernes forskellige fremgangsmåder, der betyder, at du som bruger af echinacea-produkter kan opleve forskelle mellem produkterne, fordi der kan være forskel på, om der fx bruges tørrede blomster eller helt frisk-høstede blomster.

Hvilket produkt, der passer bedst til dig, er op til dig selv at vurdere. Find det produkt, som bedst opfylder dine behov - dråber, tabletter eller fx te, og som kan passe ind i hverdagens rutiner. 


Forebyg forkølelse med echinacea

Blomsten rød solhat har i mange år været brugt af nordamerikanske indianere i forbindelse med både sår, insekt- og slangebid, til lindring af hoste, halsinfektioner og mod tandpine. I dag bruges echinacea mest i forbindelse med forkølelse, og det er som forebyggende middel, at det er blevet populært.

Et efterhånden velkendt produkt er Echinaforce fra A. Vogel, som er en serie naturlægemidler med echinacea, der har til formål at styrke immunforsvaret og på den måde forebygge forkølelse.

Echinaforce fra A. Vogel

Echinaforce er echinacea dråber, der indtages dagligt i en periode på maksimum 8 uger, og du kan finde det her hos Med24 i pakninger af 50 ml, 100 ml og 2x100 ml.

Echinaforce er en favorit blandt vores kunder, og Lis G. har givet 5 stjerner og følgende anmeldelse: “Fantastisk produkt. Sørg for at have det i tasken og i hjemmet, så hele familien kan tage Echinaforce med det samme, man mærker kulden/de første tegn på forkølelse. Eller når man er i samme rum som kolleger eller venner, der smitter. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været forkølet eller haft influenza, det er måske 10 år siden. Takket være Echinaforce.

Når man bliver ramt af en forkølelse, skyldes det faktisk en virus, der angriber næsen og svælget, og som kan betyde en infektion af de øvre luftveje. Der er rigtig mange forhold, der spiller ind i forhold til, hvor udsat man er overfor en virus, men især immunsystemet skal passe på os i den forbindelse.

Hvis man i en periode fx er stresset, presset, eller lider af et svækket immunsystem, kan man være mere udsat overfor virusangreb, der kan medføre forkølelse. Du kan læse meget mere om symptomer på og behandling af forkølelse her


Er der bivirkninger ved echinacea?

Du er måske nysgerrig efter at vide, om det er farligt at indtage echinacea og hvor store mængder, man rent faktisk får i produkter som Echinaforce. Det er forskelligt fra produkt til produkt, hvor stor den daglige dosis echinacea er, og da produkterne varierer mellem dråber, spray, tabletter og kapsler, kan det være svært at sammenligne indtaget af echinacea.

Du bør dog altid følge anvisningerne på det enkelte produkt, så du er sikker på, at du handler i overensstemmelse med det, der står angivet og ikke indtager for store mængder echinacea.

De bivirkninger, som enkelte folk har oplevet, er sjældne, og de er som regel allergiske reaktioner eller fx udvikling af overfølsomhed. Echinacea bør uanset form kun indtages over en periode på 8 uger, for at sikre, at man ikke påvirker leveren. Det er heller ikke noget problem at holde sig indenfor denne periode, for hvis du begynder at indtage echinacea ved de første tegn på forkølelse, vil symptomerne sjældent fortsætte i mere end 8 uger.  


Echinacea som kosttilskud

Du kan også få echinacea på andre former end rød solhat dråber, for faktisk bruges echinacea også som en ingrediens i mange kosttilskud. Her kommer de virksomme plantestoffer som alkylamider, cikoriesyre og bioflavonider på tabletform eller som kapsler. 

Echinacea kan fås i mange former

Hvis du - især i de mørkere og koldere måneder - nyder en varm drik eller en kop te, kan du prøve flere forskellige varianter med echinacea. Det kendte mærke Pukka har sammensat en te med hyldebær og echinacea, som er naturligt koffeinfri. 

A. Vogel har udover dråber med echinacea også echinacea creme og tandpasta med udtræk fra den særlige blomst. Tandpastaen indeholder foruden echinacea også lakridsrod, tormentil og eukalyptus, og er blandt andet uden flour og skummemiddel. Hvis du er i tvivl om valget af tandpasta, kan du læse denne artikel om tandpasta – med eller uden flour?.

Echinacea er altså ikke blot aktuelt som middel mod forkølelse, men det bruges også som virksom ingrediens i mange andre produkter. I creme yder det effektiv pleje af tør og uren hud, og det renser og beroliger huden ved kontakt.

Uanset i hvilken form, du bruger echinacea, bør du for at få mest ud af produktet altid følge anvisninger og vejledning på produktet. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.