Nikotin mundspray

En mundspray med en opløsning af nikotin er en af de hurtigste måder at lindre den akutte rygetrang, som mange oplever i forbindelse med et rygestop.

Hvordan bruger jeg en mundspray? | Nikotinmundspray til rygestop

4 Produkt(er)

Sådan bruger du en mundspray

En mundspray med nikotin indeholder 13,2 ml nikotinopløsning, hvor 0,07 ml indeholder 1 mg nikotin. En spray giver ca. 150 pust, og du får altså lidt over 1 mg nikotin ved hvert pust med sprayen.

For at bruge mundsprayen med nikotin skal du inden første brug lade sprayens pumpe. Dette gøres ved at sigte væk fra dig selv og andre mennesker og dyr og efterfølgende trykke 3 gange øverst på dispenseren. Efter de 3 pust skulle der gerne komme indhold ud fra mundsprayen, og den er klar til brug.

Når der sprayes, skal du pege mundsprayen ind mod den åbne mund og forsøge at lade sprayen komme så tæt på munden som muligt. Du skal nemlig forsøge at undgå at ramme læberne eller helt ved siden af munden. Herefter trykker du blot en enkelt gang på dispenseren, og du vil kunne mærke et pust af opløsningen i munden. Her skal du forsøge at undgå at synke indtil der er gået mindst et par sekunder for at undgå, at du synker nikotinopløsningen. Nikotinopløsningen har nemlig sin effekt i munden, hvor den lynhurtigt bliver optaget i blodbanen fra mundens slimhinder, og hvor du vil kunne mærke effekten allerede efter 30 sekunder.  


Rygestop med nikotin mundspray

Du kan her på siden finde forskellige mundsprays fra Nicorette, som alle har samme dosering og anvendelse. Der kan findes mundsprays i pakninger af 1 eller 2 stk., og hvis du ønsker en mundspray med ekstra frisk og lækker smag, kan du med fordel bruge Nicorette Quickmist Cool Berry, som har smag af røde bær. Fælles for de forskellige mundsprays er, at de har et funktionelt design, så du let kan have dem med på farten i tasken eller i lommen. Desuden er de alle børnesikrede, så du er sikker på, at børn ikke risikerer at få nikotin ved et uheld, selv hvis de får fat i mundsprayen.

Når du bruger mundsprayen i forbindelse med et rygestop, kan du med fordel følge et fast forløb for nedtrapning, så du efterhånden også sænker dit forbrug af nikotin, når du først har vænnet dig af med rygningen.  

Trin Uge Dosering
1 1-6 1 eller 2 pust ved rygetrang.
2 7-9 Nedsæt det daglige antal pust - målet er en halvering af antallet af pust i forhold til trin 1.
3 10-12 Nedsæt det daglige antal pust - maks 4 pust dagligt i uge 12. Det anbefales herefter at stoppe brugen af mundspray.

Ellers kan du vælge at bruge sprayen, når du føler rygetrang og selv sørge for langsomt at sænke dit forbrug af mundspray over tid. Abstinenser fra nikotinafhængigheden og trangen til at ryge vil på den måde sænkes gradvist, uden at du oplever stort ubehag. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du højst må bruge 2 pust ad gangen, 4 pust pr. time og 64 pust i løbet af dagen. 


Bivirkninger

Du kan risikere at opleve bivirkninger ved brug af nikotin mundspray, men det er langt fra alle, som oplever disse bivirkninger. Bivirkningerne kan fx være irritabilitet, utålmodighed, rastløshed, øget appetit, svimmelhed, hoste, stoppet eller løbende næse, forstoppelse eller søvnforstyrrelser. Det anbefales altid at læse indlægssedlen inden brug, så man er indforstået med midlets virkning og eventuelle bivirkninger.

Hvis du vil læse mere om, hvordan kroppen reagerer på et rygestop, kan du læse artiklen Rygestop – Hvad sker der med kroppen og hvilke præparater kan hjælpe? 

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.