Planteolie

40 Produkt(er)

Berig din krop med planteolie

Ved fremstilling af planteolie bliver de vigtigste, sunde og essentielle næringsstoffer bevaret i både de flydende olier og velkendte kosttilskud. 

De fleste planteolier er beriget med de mest fundamentale næringsstoffer og er fulde af det livsvigtige omega 3. Herfor er mange kødfrie individer også særligt optagede af at anvende planteolie, for at de nødvendige stoffer kan blive tilført til kroppen.  

De 3 typer af planteolie

Planteolie er naturligt og udvundet af enten planter eller frø. De inddeles hovedsageligt i følgende 3 kategorier:

1) Vegetabilske olier
Den vegetabilske olie anvendes hyppigst i kosttilskud. Den udvindes gennem en teknik, hvorpå olien presses ud af planterne, og de vigtigste stoffer forbliver heri, således at deres mulige sundhedsmæssige egenskaber ikke går tabt.  

2) Macererede olier
Macereret olie er bestående af en basisolie, der efterfølgende har fået tilsat de ønskede plantedele. Den ses hyppigst i madlavningsolier, hvor krydderurter er blevet tilsat for at give en lækker, fyldig og rund smag.   

3) Æteriske olier
Æsterisk olie er sammensat af aromatiske forbindelser, som er udvundet fra planter. Man anvender det til duftolier og duftlys som følge af deres fantastiske aromaer.

Er planteolie sundt?

Sagen er, at vores krop har behov for fedt. Fedtet er både med til at opbygge celler og hormonerne. Det er til og med en kæmpe medspiller, når kroppen skal have tilført energi til cellearbejdet. Fedt er ligeledes nødvendig for, at kroppen kan optage fedtopløselige vitaminer fra kosten som A, D, E og K-vitamin.

Planteolier indeholder blandt andet naturlige, umættede og essentielle fedtsyrer, der kan være gode at tage som kosttilskud, såfremt man ikke får nok fedt gennem sin kost. Fedtstofferne heri er vigtige blandt andet for vores hjerne, indlæringsevne, huden og synet.

Desuden er det forskellige indhold af mineraler og vitaminer med til at bidrage til kroppens optimale sundhed og funktion.  

Fordele ved planteolie

På baggrund af planteoliernes formel og indhold kan der påpeges en bred vifte af fordele. De mest hovedsagelige er:

  • Planteolie er vegetar- og veganervenligt.
  • Det kan bidrage til flere dele af kroppen og dens funktioner.
  • *Nogle planteolier er kalorietætte, og kan derpå hjælpe i forbindelse med vægttab.

*Når det gælder vægttab, er mæthedsfornemmelse ofte en vigtig medspiller, idet det mindsker tendensen til at overspise eller spise usunde snacks. Sunde kalorietætte madvarer kan herfor være en hjælpende hånd, da de medvirker i en øget mæthedsfornemmelse i længere tid.

Mange planteolier baseret på frø er, blandt andet af ovenstående grunde, i den senere tid blevet et kæmpe hit blandt helsekredse og individer, der går stærkt op i kroppens sundhed. Hørfrøolie er en af de største favoritter heriblandt – du kan med stor fordel læse om hørfrøolie her

Gode fedtstoffer i planteolie

De mest dominerende fedtstoffer i planteolier er GLA, DHA samt EPA. Alle fedtsyrer er essentielle for kroppen, men kroppen er ikke i stand til selv at danne dem. De skal herfor tilføres gennem kosten, hvorfor mange også vælger at anvende planteolie kosttilskud.

Det er vidt forskelligt, hvad planteolierne har til formål, og hvilken gavnlig effekt de kan bidrage med. Dette skyldes overordnet deres forskellige næringskomplekser.

Omega 3, 6 og 9
Omega-3 fedtsyrer er ingen undtagelse, selvom mange tror, at det er uden betydning at skippe næringsstoffet, når man går kød-fri eller ikke bryder sig om fisk. Kroppen kræver dog stoffet for optimal sundhed, og det er herfor vigtigt at finde alternativer. Du kan blandt andet læse meget mere om omega 3 her!   

De fleste planteolier indeholder omega 3-fedtsyrer. Omega 3 planteolie er da også den gyldne vej at gå, såfremt man ønsker at finde et alternativt kosttilskud til fiskeolie. Olier med hørfrø og kæmpenatlysolie er nogle af de bedste alternativer heriblandt. Er man ikke meget for fisk eller får man for lidt af det, bør man anvende et tilskud som dette, der kan bidrage med det livsnødvendige stof.

Mange planteolier har ligeledes et indhold af omega 6 samt omega 9. Med disse forskellige fedtsyrer og deres evne til at komplimenterer hinanden, vil du nemt kunne bidrage til kroppens system; immunforsvaret, vedligeholdelse af kredsløbet, hjertet, kolesterolbalancen og meget mere! 

Planteolie kapsler

Det er både en smagssag og holdningssag, om end man foretrækker at indtage planteolie som ren væske, til sin madlavning eller som et kosttilskud lavet som kapsel. Er man ikke meget for smagen eller konsistensen af olien, kan man med stor fordel vælge at anvende kapsler i stedet for olie.

De største kundefavoritter blandt planteolie kosttilskud kapsler er Livets Olie Kæmpenatlysolie, Vegetabilsk Omega 3 samt Biosym Veg Omega 3.

Køb planteolie hos Med24.dk

Hos Med24.dk finder du et udvalg af kvalitetsbevidste, økologiske og sunde valg indenfor planteolie. Heriblandt gemmer sig nogle af de største og mest foretrukne brands som Livets olie og Natur Drogeriet. Planteolierne fås som altid til skarpe priser og gode tilbud! Er du i tvivl om dit valg af planteolie, er du velkommen til at kontakte en af vores eksperter.  

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.