Kæmpenatlysolie

Kæmpenatlysolie er en rig kilde til omega-6 fedtsyrer, og så kan du både bruge den i din madlavning, som kosttilskud eller til at give din hud fugt og pleje! 

Hvad er kæmpenatlysolie? | Kæmpenatlysolie og GLA | Hvordan bruger jeg kæmpenatlysolie? | Kosttilskud med kæmpenatlysolie

Hvad er kæmpenatlysolie?

Den nordamerikanske kæmpenatlysplante (Oenothera biennis) er en plante, der har fine cremegule blomster og en sødlig duft, der minder om honning. Faktisk har kæmpenatlys kaldenavnet “kl. 8 blomst”, da den først blomstrer op og åbner sine blade om aftenen. Traditionelt set har kæmpenatlysplanten været anvendt som alternativ medicin og naturlig medicin mod forskellige sygdomme. Derudover er det en gammel køkkenurt og både blomster, blade, rødder og frø fra kæmpenatlys er spiselige.

Kæmpenatlysolie eller natlysolie er en særlig olie, som bliver udvundet af frøene fra kæmpenatlysplanten. Olierne fra Oil of Life er alle uraffinerede jomfruolier, der er koldpressede ved lave temperaturer. Af den grund har olierne høj kvalitet, lang holdbarhed og lav TOTOX-værdi, hvilket vil sige, at olierne har meget lav oxideringsgrad og nærmest ikke er oxiderede.


Kæmpenatlysolie er rig på GLA

Kæmpenatlysolie er en rig kilde til omega-6 fedtsyren gamma linolensyre - også kaldet GLA. Denne fedtsyre er en essentiel fedtsyre, som enten kræves tilført gennem kost eller tilskud, idet kroppen ikke selv er i stand til at danne den. Andre kendte essentielle fedtsyrer er fx omega-3 og omega-9 - og netop omega-3 kan du få i den særlige oliekombination med hørfrøolie og kæmpenatlysolie fra Urtekram.  

Netop GLA er det, der gør kæmpenatlysolie interessant i forhold til menneskets helbred, fordi GLA ofte kædes sammen med kæmpenatlysolies virkning. Kæmpenatlys er sågar den første plante, man udvandt fedtsyren fra og den er stadig en af de kendte olier med det højeste indhold af GLA – helt op til 10% GLA.


Anvendelse af kæmpenatlysolie

Hvis du vælger at bruge kæmpenatlysolie som en madlavningsolie, kan den benyttes både i dressinger, smoothies, grød eller morgenmadsprodukter. Du kan hos Med24.dk finde kæmpenatlysolie til madlavning både fra Urtekram og Livets olie.

Indtager du natlysolie som et supplement, kan det også anvendes sammen med andre olier som fx hørfrøolie, hampeolie eller avokadoolie. 


Kæmpenatlysolie til din hud

Den flydende kæmpenatlysolie er også at finde i kosmetisk pleje. Det er GLA-indholdet heri, der efter sigende skulle hjælpe huden indefra såvel som udefra. Olien virker både blødgørende og fugtgivende. Du kan altså bruge kæmpenatlysolie på tør hud og få ekstra fugt til huden.

En olie, der typisk bruges i hudpleje, er Urtegaardens Økologisk Kæmpenatlysolie, som er velegnet til tør og sensitiv hud samt problemhud. 

Hvis du har sart hud eller irriteret hud, kan du prøve at bruge kæmpenatlysolie til at dæmpe eksem, for mange har gode oplevelser med kæmpenatlysolie mod tør hud.
Faktisk er der flere, der forsøger sig med kæmpenatlysolie mod tør hud hos deres baby eller mindre barn i håb om at kunne lindre eksem og irriteret eller rød hud. Du bør dog være opmærksom, hvis du bruger kæmpenatlysolie som gravid eller med unge børn, for at være sikker på, at der ikke opstår en allergisk reaktion.  


Kosttilskud med kæmpenatlysolie

Du kan også bruge kæmpenatlysolie som kosttilskud og supplement til en sund og varieret kost - enten alene eller i kombination med andre olier som fx hørfrøolie. Alt efter, hvordan du bedst kan lide at indtage din olie, kan du vælge mellem kæmpenatlysolie kapsler og klassisk flydende olie. Fra Livets Olie kan du finde kæmpenatlysolie i kapsler af 1000 mg, der gør doseringen let og enkel. Den særlige Oil of Life Premium er et kosttilskud med hørfrøolie og kæmpenatlysolie, der sikrer dig en god mængde essentielle omega-3 fedtsyrer og GLA. 

Hvis du er nervøs over at opleve eventuelle bivirkninger ved kæmpenatlysolie, behøver du ikke bekymre dig. Hvis du følger anvisningerne på dit produkt i forhold til hvor meget kæmpenatlysolie du bruger, vil du ikke få for meget olie og du vil kunne nyde den gode virkning ved kæmpenatlysolie. 


Andre olier med kæmpenatlysolie

Fra Livets Olie kan du finde flere forskellige sammensatte olier, som du kan bruge som et tilskud til din kost, og hvor den næringsrige plante kæmpenatlys er på ingredienslisten: 

  • Livets Olie – Oil of Life
  • Livets Olie – Oil of Life Beauty
  • Livets Olie – Oil of Life Kæmpenatlysolie
  • Livets Olie – Oil of Life (Kvinde)
  • Livets Olie – Oil of Life (Mand)

Brug kæmpenatlysolie til din hund

Kæmpenatlysolie er en olie med mange anvendelsesmuligheder og for nogle hunde kan kæmpenatlysolie hjælpe mod eksem, tør hud og andre hudproblemer. Faktisk har nogle hundeejere også succes med at bruge kæmpenatlysolie til behandling og forebyggelse af insekt- og skadedyrsangreb som fx lus, lopper og flåter.  

Gå til top

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice