Kæmpenatlysolie

Kæmpenatlysolie er en rig kilde til omega-6 fedtsyrer, og så kan du både bruge den i din madlavning, som kosttilskud eller til at give din hud fugt og pleje! 

Hvad er kæmpenatlysolie? | Kæmpenatlysolie og GLA | Hvordan bruger jeg kæmpenatlysolie? | Kosttilskud med kæmpenatlysolie

5 Produkt(er)

Hvad er kæmpenatlysolie?

Den nordamerikanske kæmpenatlysplante (Oenothera biennis) er en plante, der har fine cremegule blomster og en sødlig duft, der minder om honning. Faktisk har kæmpenatlys kaldenavnet “kl. 8 blomst”, da den først blomstrer op og åbner sine blade om aftenen. Kæmpenatlysplanten er en gammel køkkenurt og både blomster, blade, rødder og frø fra kæmpenatlys er spiselige.

Kæmpenatlysolie eller natlysolie er en særlig olie, som bliver udvundet af frøene fra kæmpenatlysplanten. Olierne fra Oil of Life er alle uraffinerede jomfruolier, der er koldpressede ved lave temperaturer. Af den grund har olierne høj kvalitet, lang holdbarhed og lav TOTOX-værdi, hvilket vil sige, at olierne har meget lav oxideringsgrad og nærmest ikke er oxiderede.


Kæmpenatlysolie er rig på GLA

Kæmpenatlysolie er en rig kilde til omega-6 fedtsyren gamma linolensyre - også kaldet GLA. Denne fedtsyre er en essentiel fedtsyre, som enten kræves tilført gennem kost eller tilskud, idet kroppen ikke selv er i stand til at danne den. Andre kendte essentielle fedtsyrer er fx omega-3 og omega-9 - og netop omega-3 kan du få i den særlige oliekombination med hørfrøolie og kæmpenatlysolie fra Urtekram.  

Netop GLA er det, der gør kæmpenatlysolie interessant i forhold til menneskets helbred, fordi GLA ofte kædes sammen med kæmpenatlysolies virkning. Kæmpenatlys er sågar den første plante, man udvandt fedtsyren fra og den er stadig en af de kendte olier med det højeste indhold af GLA – helt op til 10% GLA.


Anvendelse af kæmpenatlysolie

Hvis du vælger at bruge kæmpenatlysolie som en madlavningsolie, kan den benyttes både i dressinger, smoothies, grød eller morgenmadsprodukter. Du kan hos Med24.dk finde kæmpenatlysolie til madlavning både fra Urtekram og Livets olie.

Indtager du natlysolie som et supplement, kan det også anvendes sammen med andre olier som fx hørfrøolie, hampeolie eller avokadoolie. 


Kæmpenatlysolie til din hud

Den flydende kæmpenatlysolie er også at finde i kosmetisk pleje. Olien virker både blødgørende og fugtgivende. Du kan altså bruge kæmpenatlysolie på tør hud og få ekstra fugt til huden.

En olie, der typisk bruges i hudpleje, er Urtegaardens Økologisk Kæmpenatlysolie, som er velegnet til tør og sensitiv hud.


Kosttilskud med kæmpenatlysolie

Du kan også bruge kæmpenatlysolie som kosttilskud og supplement til en sund og varieret kost - enten alene eller i kombination med andre olier som fx hørfrøolie. Alt efter, hvordan du bedst kan lide at indtage din olie, kan du vælge mellem kæmpenatlysolie kapsler og klassisk flydende olie. Fra Livets Olie kan du finde kæmpenatlysolie i kapsler af 1000 mg, der gør doseringen let og enkel. Den særlige Oil of Life Premium er et kosttilskud med hørfrøolie og kæmpenatlysolie.


Andre olier med kæmpenatlysolie

Fra Livets Olie kan du finde flere forskellige sammensatte olier, som du kan bruge som et tilskud til din kost, og hvor den næringsrige plante kæmpenatlys er på ingredienslisten: 

  • Livets Olie – Oil of Life
  • Livets Olie – Oil of Life Beauty
  • Livets Olie – Oil of Life Kæmpenatlysolie
  • Livets Olie – Oil of Life (Kvinde)
  • Livets Olie – Oil of Life (Mand)

Gå til top

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.