Hørfrøolie

Hørfrø har været dyrket i utallige år, og er gennem tiden blevet anvendt på mange forskellige måder grundet dets gode og sundhedsfremmende egenskaber. Bl.a. er hørfrøolien kendt for sit indhold af de gavnlige omega-3 fedtsyrer.

Hvad er hørfrøolie? | Hvor meget hørfrøolie bør man tage dagligt? | Hvad er hørfrøolie godt for?

12 Produkt(er)

Hvad er hørfrø/hørfrøolie?

Hørfrøet stammer fra en høj kulturplante og indeholder nyttige mængder af kostfibre, proteiner, fedt, vitaminer, mineraler m.m. Generelt er hørfrøet rig på livsnødvendige fedtsyrer og er fyldt med beskyttende plantenæringsstoffer, der er med til at optimere og forbedre vores sundhed.

Hørfrøolie er således olie, der udvikles fra hørfrøet, og denne planteolie siges at have mange sundhedsfremmende virkninger som ovennævnt. Idet hørfrøolien og hørfrø har samme grundkilde, besidder de stort set identiske gavnlige virkninger.

Hvor meget hørfrøolie om dagen?

Der findes ikke nogen fast anbefaling af hvor meget hørfrøolie, man skal/bør indtage dagligt, da det varierer fra person til person. De fleste producenter af olierne anbefaler dog 1-2 spsk. hørfrøolie om dagen.

Men hvornår skal det så indtages i løbet af dagen? Her findes heller intet resolut svar, men det kan derimod være en god idé at indtage om morgenen, for at lade kroppen optage de vigtige og gode fedtsyrer først.

Opbevaring af hørfrøolie

Med hensyn til opbevaring skal hørfrøolie ALTID opbevares i køleskabet - således bevare det friskheden. Derudover bør du helst anvende din hørfrøolie inden for 6-8 uger efter åbningen, hvis du ønsker optimal friskhed.

Anvendelse af hørfrøolie og hørfrø

De fleste anvender hørfrøolie som et kosttilskud på grund af indholdet af ALA.

Hørfrøolie besidder en sødlig og nøddeagtig smag, som ikke er særlig stærk, hvilket gør, at man også kan anvende den sammen med andre fødevarer. Hørfrøolie kan derfor bruges i madlavningen; til smoothies, dressing eller hjemmelavet pesto. Du kan altså være med til at skabe en sundere og mere gavnlig madlavning vha. kosttilskuddet.

Hvis man fx heller ikke drikker protein-drikke efter træning, kan man med fordel også komme en skefuld hørfrøolie i en smoothie. Du kan derudover anvende hørfrøolie som smør på ris eller kartofler, så man får alle fordelene fra hørfrøolie samtidig med at du slipper for det usunde fedt i smørret.

Hvor hørfrøolien ofte anvendes som kosttilskud, så kan man i stedet anvende hørfrøet helt eller knust, men hørfrø kommer også i pulverform eller som mel. Mange drysser hele hørfrø på morgenmadsprodukter såsom skyr, yoghurt eller som en del af myslien.

Bivirkninger

Ved et normalt indtag af hørfrøolie findes der ingen bivirkninger. Dog ved et højt indtag (30 +ml om dagen), så kan nogle dog godt opleve ubehag i maven og diarré.

Når det kommer til hele hørfrø, er daglige doser på 1-2 spiseskefulde ufarlige. Indtag mellem 3-10 spiseskefulde knuste hørfrø kan derimod give akut forgiftningsfare. Indtag derfor med måde! Eksperterne forklarer at hørfrø i sig selv er ufarlige at indtage, såfremt man overholder den anbefalede mænge. Desuden bør hele hørfrø altid indtages sammen med rigelige mængder vand.

Vi forhandler et udvalg af de mest anerkendte hørfrøolier - heriblandt Nyborggaard Økologisk Hørfrøolie samt Urtekram Hørfrø- og kæmpenatlys olie.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.