Regler for mundbind - her skal du bruge mundbind

Skrevet af
kvinde sidder i toget med mundbind med24

OPDATERET efter at alle restriktioner er ophævet i Danmark den 1.02.2022!

I takt med at reglerne for mundbind bliver ændret, kan det være svært at finde hoved og hale i, hvornår du skal benytte et. Du får derfor en udførlig guide i hvor og hvornår, du skal bruge mundbind, som Sundhedsstyrelsen opdaterer anbefalinger og regler. Denne artikel vil derfor også blive opdateret løbende, så du altid kan finde svar på dine spørgsmål vedrørende mundbind. Hvorfor bruge mundbind?

Mundbind er et godt supplement til forebyggelse af smitte med vira. Det er altså et ekstra tiltag, der lægges oven i øvrige, smitteforebyggende anbefalinger. Afstand og god håndhygiejne er stadig generelt en god ide mod spredning af smitte i samfundet. 

Mundbind eller visir kan derfor ikke erstatte disse generelle råd, så det er stadig en god ide med afstand og desinficering af hænder, når du bærer mundbind. Derudover er det afgørende, at mundbind anvendes korrekt. Du kan blive klogere på, hvordan du bruger og opbevarer dine mundbind i vores artikel om emnet. 


Hvor skal man bruge mundbind?

Corona har været en stor, sort sky over vores hoved de sidste 2 år, men det virker til at der er lys for enden af tunellen.

Vi står nu i den situation, at COVID-19 ikke længere bliver betragtet som en samfundskritisk sygdom. Det vil sige, at alle restriktioner i Danmark bliver ophævet fra den 01.02.2022! 
Du skal nu ikke bære mundbind når du er ude at handle, tager offentlig transport, og hvor vi nu ellers har været vant til at bære mundbind i Danmark de sidste mange måneder.
Der er dog stadig blevet brugt mundbind hos personale i sundhedsvæsenet og for patienter på private klinikker. Men dette er nu også blevet ophævet.

Hvis der kommer ændringer af restriktioner om brug af mundbind, vil du altid kunne følge med her. Vi holder dig opdateret på eventuelle nye regler om brug af mundbind.

kvinde benytter håndsprit med24

Krav om hvornår du skal bære mundbind

 • Der er ikke længere nogle krav om at du skal bære mundbind i Danmark.
 • Hvis du skal rejse, og det pågældende land eller flyselskab har et krav om mundbind.

Anbefalinger om hvornår du skal bære mundbind

 • Hvis du er testet positiv og er nød til at bryde din isolation.
 • Hvis du er besøgende på plejehjem, hospitaler og andre steder, hvor der er særligt udsatte personer.
 • Hvis du skal PCR-testes.

Den kollektive trafik

Fra tirsdag den 01. februar 2022 er restriktionerne om brug af mundbind, i den kollektive trafik, ophævet. Der kan dog forekomme andre regler i lufthavne, da de følger de Europæiske retningslinjer.

Serveringssteder, restauranter mm.

Fra den 01. februar 2022 vil der ikke længere være et krav om at du skal bære mundbind, hvis du skal besøge serveringssteder som restauranter, caféer, barer og lignende.

Detailhandel

Den 01. februar vil der ikke længere være et krav om brug af mundbind i detailhandlen.

Kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter

I kultur- og idrætslivet vil kravet om mundbind igen blive ophævet pr. 01. februar 2022. Kravene har tidligere dækket over disse steder:

 • Museer, kunsthaller, kultur- aktivitets- og medborgerhuse, biblioteker, arkiver, teatre, spillesteder og biografer
 • Lokaler i zoologiske anlæg, akvarier og lignende.
 • Idrætshaller, træningscentre, svømmehaller, foreningslokaler
 • Lokaler der anvendes til aftenskoler, daghøjskoler, Folkeuniversitetet og musik- og kulturskoler
 • Lokaler og lokaliteter på stadions i forbindelse med afvikling af fodboldkampe i 3F Superligae
 • Videregående kunstneriske uddannelser

Trossamfund og folkekirken

Ligesom de overstående punkter, er der igen ingen krav om brug af mundbind her.

Jobcentre og borgerservice

Kravene om brug af mundbind er igen ophævet på kommunale borgerservicecentre, Beskæftigelsesministeriet, Indenrigs- og Boligministeriet og Skatteministeriets områder. Dette gælder fra den 01. februar 2022.

sundhedsmedarbejder med24

Uddannelsesinstitutioner

Heller ikke her er der krav om brug af mundbind fra den 01. februar 2022. Kravene har tidligere dækket over disse undervisningssteder er: 

 • Forberedende uddannelsestilbud
 • Ungdomsuddannelser
 • Voksen- og efteruddannelser
 • Videregående uddannelser
 • Folkeuniversitetet
 • Daghøjskoler
 • Aftenskoler
 • Musik- og kulturskoler
 • Køreskoler

Sundheds- og ældresektoren

Inden for sundhedssektoren og ældreområdet er der også sket ændringer om brug af mundbind for besøgende. Fra tirsdag den 01. februar 2022 er der ingen krav om mundbind. Personale har dog skulle bruge mundbind, men dette er nu også blevet ophævet.

Ved test og smitte

Der er ingen krav om brug af mundbind i Danmark fra den 01. februar 2022. Det anbefales dog stadig, at du bærer mundbind, hvis du er nødsaget til at bryde din isolation eller skal PCR-testet.Det er en god ide at have et mundbind på sig

Reglerne for mundbind kan virke komplekse. Er du i tvivl, kan du altid have mundbind med, så du kan tage det på, hvis det kræves. De enkelte situationer har forskellige undtagelser for brug af mundbind, og du skal ikke kunne forelægge dokumentation for, at du er fritaget for mundbind. Hos Sundhedsstyrelsen kan du få et badge, der signalerer, at du er fritaget for mundbind. 


Vidste du egentlig...

At du nu kan teste dig selv med en corona hjemmestest? Med en Boson hjemmetest for corona, kan du nemt og hurtigt teste dig selv, og på bare 15-20 minutter kan du have dit svar klar. Til testen hører en udførlig guide, så du ved præcis, hvordan du skal gøre.

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.