Fedtcreme

Døjer du med meget tør hud, eller hud, som har en tendens til sprække? Så kan en fedtcreme være den pleje og næring, som din hud har brug for.

Hvad er en fedtcreme? | Hvorfor får du tør hud? | Må en fedtcreme gerne indeholde vand? 

62 Produkt(er)

Hvad er fedtcreme?

En fedtcreme er en creme, som har et højt indhold af fedt. De mest normale fedtcremer har typisk et fedtindhold på 70%. Disse fedtcremer kan fungere, som daglig pleje af din krop, hvis du har meget tør hud. Du kan også få fedtcremer, som har et fedtindhold på helt op til 100%. Disse fedtcremer fungerer mere, som barrierecremer og lægger et beskyttende lag på huden i stedet for at trænge ind. 

Hvad er en fedtcreme god til?

En god fedtcreme kan være behjælpelig til flere ting. Men et af de problemer den er bedst til, er at hjælpe, hvis du har meget tør hud. En fedtcreme giver ekstrem meget næring til en tør og ødelagt hud, og kan derfor hjælpe dig godt på vejen mod en hud, som er mere i balance. 


Tør hud

Mange har en tendens til at få tør hud, så hvis du selv døjer med det, er du langt fra den eneste. Det er meget almindeligt at få tør hud på ben, hænder og generelt mange steder af kroppen. Måske døjer du ikke med tør hud hele året rundt, for det kan nemlig sagtens komme i perioder, især i vinterhalvåret, hvor vores hud er ekstra udsat for meget kulde. 

Der kan være flere forskellige grunde til, at du oplever tør hud på kroppen. Det kan f.eks. være: 

  • Hvis du vasker dine hænder ofte. Sæbe og vand kan nemlig have en udtørrende effekt på huden.
  • Huden bliver ofte mere tør med alderen, da både vandindholdet og fedtindholdet i huden falder med årene.
  • Hvis du ikke får tilstrækkeligt med væske/vand.
  • Sygdomme så som stofskiftesygdomme kan også have en effekt på huden ved at gøre den mere tør.
  • Hvis du har arvet din tørre hud fra dine forældre.
  • Hvis du er er sted med meget kold og tør luft.
  • Hyppig brug af rengøringsmidler og kemikalier, da de kan have en udtørrende påvirkning på huden.
  • Lange varme bade, da det varme vand virker udtørrende på huden.

Må en fedtcreme indeholde vand?

Svaret hertil er ja. Din fedtcreme må gerne indeholde vand, da dette er med til at sørge for at cremen bliver optaget i huden. Der har dog været en masse snak om, at vandet i cremen kunne fryse til is på huden, hvis man skulle ud i frostvejr. Men under normale vinterforhold er det intet problem at anvende fedtcremer, for at passe på din hud og give kroppen den optimale pleje. Vi vil dog anbefale at du tager din fedtcreme på 30 min. inden du bevæger dig ud i kulden. På denne måde er fedtcremen nemlig trængt ind i huden, og overskydende vand er fordampet. 

Har du brug for en kuldecreme eller barrierecreme?

Hvis du skal opholde dig et sted, hvor der er ekstra koldt, eller du skal på skiferie og har brug for at smøre din hud ind, mens du er udenfor i kulden. Kan det være ideelt med en kuldecreme, barrierecreme eller vandfri creme, som nogle også kalder det. 

En kuldecreme indeholder ikke vand, og lægger sig derfor som en barriere på huden, så den er beskyttet mod frosten. Cremerne har en konsistens, som en vaseline, og fungerer derfor ikke, som din almindelig daglige pleje. En kuldecreme fungerer udelukkende, som en creme der skal beskytte din hud mod de kolde minusgrader. 


Kundernes favorit fedtcremer

Flere mærker her på siden laver gode fedtcremer, og det kan nogle gange være svært at finde ud af, hvilken fedtcreme du skal vælge. Her kan du se de 3, som er vores kunders favoritter lige nu. 

Locobase fedtcreme

De fleste tænker straks på fedtcremer, når de hører navnet Locobase, og dette kommer meget naturligt. Locobase er nemlig kendt for deres fedtcremer, og det er helt forståeligt. Deres fedtcremer ligger typisk med et fedtindhold på omkring 60-70%, så derfor er de virkelig gode til tør og skadet hud. 

Ceridal fedtcreme

Ceridal laver en rigtig god fedtcreme, med et fedtindhold på 100%. Denne fedtcreme er god at bruge, som en barrierecreme eller kuldecreme, da den ikke indeholder vand. Dermed vil den lægge en hinde på huden og beskytte mod vind og vejr. Ceridal fedtcreme er god til udendørs aktiviteter, hvor der er ekstra koldt. 

Danatekt fedtcreme

Danatekt er endnu et mærke, som laver en god fedtcreme. Deres fedtcreme har et fedtindhold på 70%, så selvom det er en fed creme, så trænger den stadig godt ind i huden. Danatekt fedtcreme er god til, hvis du har meget tør og skællende hud, og så er den helt uden parfume.  


Køb en billig fedtcreme her

Hos Med24 har vi mange forskellige mærker, som alle laver gode fedtcremer. Den bedste fedtcreme til dig kan være afhængig af, hvad du skal bruge den til. For der kan være stor forskel på fedtcremerne alt efter, hvor højt et fedtindhold de hver især har. 

Har du brug for råd og vejledning, kan du kontakte vores eksperter med eventuelle spørgsmål. Vi sørger altid for gode priser, derfor kan du finde en billig fedtcreme her på siden. 

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.