Sportstape

Hos Med24 tilbyder vi helt almindeligt sportstape, der kan bruges i forbindelse med forstuvninger af led og mod forebyggelse af nye skader. Se hele udvalget nedenfor! 

Hvad er sportstape? | Anvendelse | Sportsskader | Kinesio tape 

19 Produkt(er)

Hvad er sportstape?

Den helt almindelige sportstape er kendt fra en lang række sportsgrene og bliver brugt til et væld af formål. Mange amatører såvel som professionelle idrætsudøvere taper ankler albuer, knæ og ryg inden en vigtig kamp eller ved normal træning. Dette er blandt som en forebyggelse mod nye skader, men kan også være en del af genoptræningen efter en tidligere sportsskade. 

Du kan også dække hårnåle og øreringe med sportstape ved kontaktsport. I udvalget af sportstape finder du den klassiske tape fra bl.a. Jasper i forskellige breder samt gittertape. 

Anvendelse af sportstape - hvad gør sportstape?

Sportstape er en hvid og uelastisk tape, hvilket gør den i stand til at holde led og muskler på plads. Når tapen er sat rigtig på, kan den give stabilitet omkring et led. Det smarte ved sportstape er, at stabiliteten kan reguleres med flere lag tape. Dette gør den mere fleksibel i sin anvendelse i modsætning til støttebind, hvor du kun kan få kompression og støtte på samme niveau altid. Støttebind kan dog vaskes og genanvendes, hvorimod sportstape er til engangsbrug. 


Sportstape til sportsskader

Selvom sport er sundt for både krop og sind, kan du nemt komme til at overbelaste din krop eller lave et vrid i dine led på en uhensigtsmæssig måde. Derfor er der i dag stort fokus på både forebyggelse og genoptræning af sportsskader. Du kan her blive klogere på en række af de skader, som du kan være uheldig at få ved sport. 

Knæskade - tapening af knæ

Mange mennesker har problemer med knæskader, som kan komme af både sport og uheldige bevægelser i dagligdagen. Selvom du kan få en skade i forskellige dele af knæet, er der mange fælles træk. Uanset om det er tale om en meniskskade, springerknæ, ledbåndsskade eller lignende, vil du opleve smerter eller hævelse. Ved nogle typer af skader kan du desuden få problemer med bevægeligheden af dit knæ. Som et alternativ til sportstape, kan du se hele udvalget knæstøtter her

Ankelskade – tapening af ankel

Din ankel er kroppens svageste led og den er derfor i øget risiko for vrid, forstuvninger og andre skader. Når du bruger sportstape til anklen, støtter du leddet og kan dermed forebygge nye skader. Det er vigtigt, at du påfører tapen korrekt. Ellers kan tapen enten ikke støtte eller gøre mere skade end gavn. Der findes guides på Sundhed.dk til ankelbandagering, og derudover kan du rådføre dig med din læge eller behandler. I den akutte fase i forbindelse med en skade, er R.I.C.E.-princippet det mest effektive. Du kan se hele udvalget af ankelstøtter her.

Albueskade – tapening af tennisalbue

Har du overbelastet din albue og fået en albueskade, kan sportstape være et fint supplement under din genoptræning. Mellem 1-3% af befolkningen har en decideret tennisalbue, mens andre belastningsskader er hyppige. Dette skyldes både kontor- og skærmarbejde, hvor en musearm kan giver gener omkring albuen. Det kan også ske ved sport, herunder tennis, som tennisalbue-skaden er opkaldt efter. Når du får en skade, er det vigtigt at give din albue hvile og at du aflaster albuen. Du kan også udforske udvalget af albuestøtter, der er et alternativ til tape. 


Husk genoptræningen

Tapening af kroppen kan både være et forbyggende tiltag og et supplement til genoptræning af skade. Det er vigtigt at huske at sportstape ikke løser dine problemer med en skade, men at det kan stabilisere og støtte et led. Genoptræning vil altid være det vigtigste, og du bør ikke benytte sportstape før, at din behandler har givet dig grønt lys. 

Inden du begynder tape dit knæ op, er det vigtigt at du har en stor viden om tapening og færdigheder i tapeteknikker. Du skal desuden anvende uelastisk tape med forsigtighed og i kortere perioder. Sportstape kan nemlig give hudreaktioner, hvis det anvendes for længe. 


Kinesiologitape – et alternativ til sportstape

I stedet for sportstape, kan du også benytte kinesiologitape forebyggende og skånende i forbindelse med sportsskader. Tapen kaldes både k-tape, kt-tape, kina-tape, kinesisk tape, kinesiotape og kinesiologitape. Man kan med rette sige, at kært barn har mange navne, for i dag er mange rigtig glade for kinesiotapen. 

Kinesiologi tape kan bruges ved knæ, albuer, ryg, håndled og alle andre steder, hvor du plejer at kunne tape din krop. I modsætning til sportstape er kinesiologisk tape elastisk, og bliver derfor ikke lige så begrænset i dine bevægelser som ved sportstape. 


blå bjælke med link til artikler om motion og træning på med24.dk

pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.