Ankelstøtte

Uanset om du har hyper mobile, forstuvede eller svage ankler, kan en ankelstøtte være med til at reducere risikoen for yderligere skader. Du får den optimale støtte, så du undgår overbelastning og vrid i ankel. 

Hvad er en ankelstøtte? | Hvornår skal jeg bruge en ankelstøtte? | Støttebind til hele kroppen

6 Produkt(er)

Hvad er en ankelstøtte?

En ankelstøtte er et sportsbind, som hjælper med at støtte din ankel. Du kan både bruge en ankelstøtte forebyggende mod skader eller som en del af din genoptræning. Har du tidligere haft en ankelskade, er en ankelstøtte en nem måde at forsøge at undgå yderligere belastning. Anklen er kroppens svageste led og er i risiko for forstuvning, forvridning og fibersprængninger. Har du svage ledbånd eller muskler ved anklen, kan du også passe godt på dit led med en ankelstøtte. 

Nogle bruger kun støttebind ved sport, mens andre oplever et behov for støtte i dagligdagen. Det er altså meget individuelt, hvor meget du skal bruge din ankelstøtte samt hvilken type, der passer bedst til dig. 

Der findes flere forskellige former for støttebind til ankler, og derfor har du nok både hørt om ankelbind, ankelbandage og ankelskinner. Typerne varierer alt efter graden af støtte og hvor fastlåst anklen bliver med støtten. Behovet for støtte og stabilitet afhænger også af hvad du skal lave, intensiteten af aktiviteten og eksempelvis hvilket underlag, du bevæger dig på. Er du tvivl om hvilket slags støttebind, du skal bruge, bør du kontakte din behandler.  


Hvornår kan jeg bruge ankelstøtte?

ondt i ankel

En ankelstøtte kan bruges til en lang række formål. For nogle handler det om at holde anklen varm og bevægelige, mens det for andre gælder om at forhindre smerter på grund af hyper mobile led. 

Ankelstøtte til forstuvet ankel

En forstuvning i foden opstår i forbindelse med et vrid i anklen, hvor der sker en skade i ledbåndene. Din ankel vil hæve og du vil formentlig have smerter i den. Hævelsen af den forstuvede ankel kan have forskellig varighed afhængigt af skadens sværhedsgrad. Ved en forstuvning skal du følge RICE-princippet, der med 4 trin kan hjælpe dig med at behandle en akut skade: 

  • Rest: Giv din ankel hvilke og ro
  • Ice: Modvirk hævelser og smerter ved afkøling af skaden
  • Compression: Kompression fra eksempelvis ankelstøtte for at forebygge hævelsen
  • Elevation: Elevation af arm eller ben, der lindrer smerten og forebygger hævelsen

Er der tale om en kraftig forstuvning, vil du øjeblikkeligt opleve smerte og ubehag, mens du ved en mildere forstuvning først kan få ondt flere timer senere. Med ankelstøtte kan du reducere risikoen for tilbagevendende forstuvninger og holde det ømme fodled på plads. Ankelbandagen Futuro Wrap giver foden individuelt tilpasset pasform og støtte. Denne bandage giver en stabil støtte i forbindelse med en forstuvning af anklen. Det er vigtigt med genoptræning af en forstuvet ankel, da dette også styrker ledet.  

Ankelstøtte til forebyggelse & genoptræning

Det er vigtigt, at du passer godt på din ankel efter en forstuvning. Har du først fået en ankelskade, er der nemlig større risiko for, at du får en ny skade. Ved at genoptræne korrekt kan du samtidig forebygge nye skader. Dette kan gøres gennem balance- og styrketræning, hvor du styrker musklerne omkring ankelleddet. En ankelstøtte kan desuden være et godt supplement til at holde ankelleddet på plads, så der ikke opstår et nyt vrid eller brud. Ved mere alvorlige skader som ved knoglebrud eller overrevet ledbånd er det vigtigt, at du følger din behandlers anvisninger og ikke overbelaster sin ankel. Her kan en ankelskinne være nødvendig. 

Ankelstøtte der varme

Har du stive led eller seneskader i anklen? En ankelstøtte kan både skabe kompression, så anklen holdes på plads og give varmen i anklen. Ankelstøtten Rehband Basic Ankle Support øger også blodgennemstrømning til foden. Den bedste ankelstøtte er den, som passer lige netop til din fod og ankel og derfor fås Rehbands ankelstøtte i størrelser fra X-small-X-large. Materialet er behageligt neopren/SBR 1,5 og 3 mm. 

Ankelstøtte til sport

Har du haft ankelskader tidligere, er det vigtigt, at du passer godt på din fod. Ankelskader ses ofte i forbindelse med fodbold, håndbold og løb og er desuden en af de hyppigste grunde til, at personer i alle aldre ender på skadestuen. En ankelstøtte kan være med til at forebygge skader i disse sportsgrene, og bliver desuden også brugt i svømning og til gymnastik.  


Støttebind til hele kroppen

Det er ikke kun anklen, der kan have behov for et støttebind. Albuebind, håndledsbandage, knæstøtte, skulderbind og rygbind kan alle være med til passe på led og muskler. Du finder både selvvarmende omslag og smertelindrende støttebind. Se hele udvalget af støttebind her


Tapening af ankel - Kinesiologisk tape eller sportstape

Mange benytter sportstape eller kinesiologisk tape til optapening af ankel som alternativ eller supplement til en ankelstøtte/ankelbind. Tapen er også med til at støtte dine led og kan bruges på hele kroppen. Kinesiologisk tape er en super elastisk tape, der kan hjælpe med at hele eller forebygge skader i forbindelse med sport. Denne type tape kan bl.a. bidrage med forbedring af blodcirkulation, dæmpning af muskelspændinger samt understøttelse af sener og led. 

Den almindelige sportstape er derimod uelastisk vævet tape, som ofte bliver brugt ved forstuvninger og mod yderligere forstuvninger af led. Du kan læse meget mere om træning i vores artikelunivers

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.