Stevia

Erstat sukker med Stevia og sænk dit kalorieindtag markant! Indianerne har i mange år anvendt bladene fra planten, på grund af sin meget sødende effekt. Fra disse blade er ekstraktet stevia udvundet. Den urtelignende plante er godkendt som sødestof i EU og kan bruges i mange former for madlavning. Bliv klogere på stevia og køb stevia her! 

Hvad er stevia? | Sødemiddel eller sukker | Brug stevia | Steviaprodukter

10 Produkt(er)

Hvad er stevia?

Stevia rebaudiana er en urtelignende plante, som gror i Sydamerika. Den bliver også kaldt for sukkerplanten på grund af de meget søde blade hvorfra man udvinder stevia. Stevia er i flere årtusinder blevet brugt af indianere til at søde den traditionelle, sure mate-te. Først i 2011 blev ekstraktet godkendt som sødestof i EU, og i dag kan du finde stevia i både mad- og drikkevarer. Stevia er derfor ikke skadeligt, som flere ellers har været bekymret for. 


Skal jeg bruge sødemiddel eller sukker?

En af fordelene ved stevia er, at det er 300-400 gange sødere end almindeligt, hvidt sukker men indeholder 0 kalorier. Som sødemiddel bliver stevia derfor ofte betragtet som et sundere alternativ. Stevia har desuden den fordel, at det som naturligt sødemiddel er i stand til at stimulere insulinniveauet, hvilket medvirker til den samme mæthedsfornemmelse, som opnås ved indtag af sukker. 

Hvor meget stevia i forhold til sukker?

Når du benytter stevia, skal du være forsigtig med mængden. Tommelfingerreglen er, at stevia søder 5 gange så meget som sukker – helt uden bitthed eller bismag. Dog kan stevia i meget store mængder smage en smule af lakrids, ligesom sødmen kan afhænge af det enkelte produkt. 600g stevia svarer i gennemsnit til 3 kg. Sukker, hvorfor skiftet fra sukker til stevia kræver, at du regner din opskrifts mål om. 

Stevia eller sukrin?

Både stevia og sukrin er blandt de mest populære naturlige sødemidler. Sukrin ligner almindeligt sukker en del og indeholder ingen kalorier. Ligesom stevia benyttes sukrin ofte af personer, der ønsker at tabe sig, eller som blot vil nedsætte deres sukkerindtag. 


Hvad kan man bruge stevia til?

Stevia kan bruges alle de steder, hvor du normalt ville anvende sukker. Bag kager med stevia, køb stevia chokolade, put stevia i din kaffe og lignende. Stevia er velegnet til dig, som gerne vil skære ned på dit sukkerforbrug. 

Her på siden finder du både marmelade og choko-hasselnøddecreme med stevia. Stevia kan desuden nemt opvarmes og langt de fleste kan ikke smage forskel på det og almindeligt sukker.  


Hvilket stevia-produkter skal jeg købe?

Du kan blive klogere på de forskellige steviaprodukter her. 

Stevia Sødemiddel

Stevia sødemiddel er udledt af stevia-planten. Brug sødemidlet i din madlavning som erstatning for sukker. Der medfølger en lille måleske til Stevia Sødemiddel, så du nemt kan måle mængden af stevia op.

Du kan finde mange flere steviasødemidler i kategorien med Sødemidler og sødestoffer. Her finder du både stevia drys let og stevia flyende. 

Stevia drops

De flydende steviadråber gør hverdagen sød - helt uden dårlig samvittighed. Flydende stevia fås med forskellige smage, så du både kan søde og tilsætte smag til dine retter. Vælg mellem følgende stevia drops: 

  • Stevia Drops Vanilla
  • Stevia Drops Chocolate
  • Stevia Drops Caramel
  • Stevia Drops Strawberry
  • Stevia Drops Coconut

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.