Boghvede

Boghvede kan bruges til mange forskellige ting og er perfekt til både bagning og madlavning. Bliv meget klogere på alle fordelene ved boghvede og shop hele udvalget af bl.a. hel boghvede og boghvedegryn.

 Hvad er boghvede? | Er boghvede sundt? | Hvad kan du bruge boghvede til? | Urtekram | Aurion

9 Produkt(er)

Hvad er boghvede?

Boghvede, eller almindelig boghvede, er en 30-60 cm opretstående plante med lyserøde blomster og trekantede frø. Egentlig hører den under pileurtfamilien, og er dermed ikke en kornart. Dog ligner de trekantede nøddefrø så meget korn, at det normalt betragtes som en kornsort. Du kan finde boghvede mange steder i verden, men de største producenter er Kina og Rusland. Det er dog også muligt at købe dansk boghvede, eftersom det både bliver dyrket på Fyn og i Sønderjylland. Du kan også købe puder med boghvedeskaller, der efter gammel, japansk tradition bruges i puder på grund af deres kølende effekt. 


Er boghvede sundt?

Fordi boghvede indeholder ordet “hvede”, kan flere været bekymret for, hvor sund boghvede egentlig er. Boghvede indeholder 9-14 gram protein pr. 100 gram, og er derfor særdeles velegnet til børnemad, glutenallergikere eller person, der lever et liv uden gluten. Desuden har boghvede et relativt højt niveau af antioxidanter. Dog har boghvede et lavere indhold af kostfibre sammenlignet med korn, hvor fuldkornsprodukter som Skærtoft Mølles økologiske speltmel eksempelvis har et højere fiberindhold. Dette gør dog på ingen måde boghvede usundt! Hvis du ønsker en glutenfri kost med et højt indhold af protein, er boghvede perfekt til dig! Prøv eksempelvis Biogans hele, økologiske boghvedekerner i dit glutenfrie rugbrød.


Hvad kan du bruge boghvede til?

Boghvede kan bruges i stedet for den helt almindelige og nogle gange lidt for brugte hvedemel. Eftersom boghvede er glutenfrit, mangler du et bindemiddel til at holde styr op dejen. Du kan læse meget mere om glutenfri bagning og få tips og tricks her.  

Boghvedepandekager

Skal du lave de lækre og sunde blinis eller helt almindelige pandekager med boghvede, skal du bruge fint malet boghvede i form af boghvedemel. Du kan prøve den populære boghvedemel fra Biogran eller altid gode Urtekrams udgave. Når du bruger boghvede i stedet for eksempelvis hvedemel, får dine pandekager en mere nøddeagtig smag, der er lækker til både mad- og dessert pandekager.

Tip: Vil du også undgå animalske produkter? Udskift mælk med en af de mange plantedrikke, du kan se og læse meget mere om her

Boghvedegrød

Boghvedegrød er meget populært, bl.a. fordi det er sundt og nemt at lave. Det kræver kun boghvedegryn og mælk eller vand, og så kan du ellers smage det til, som du synes. Boghveden afgiver en let nøddesmag, der er fantastisk i sig selv. Skal det være endnu mere smagfuldt, kan du putte frisk frugt på som topping eller komme vaniljepulver og kardemomme i grøden. Du kan se alle enkelte krydderier her og blive inspireret.

Mange muligheder med hele boghvedekerner

Hele boghvedekerner er særdeles velsmagende og kan bruges i mange forskellige retter. Du kan riste dem på panden eller i ovnen og bruge dem som ingrediens i din hjemmelavede mysli – perfekt til morgenmaden! Du kan også bruge boghvedekerner til fremstilling af pilaf eller lave boghvedenudler. Mulighederne er mange, og det er kun dit mod, der sætter grænsen. Prøv Aurions hele boghvedekerner her


Urtekram

Populære Urtekrams mange produkter er til dig, som vægter økologi og bæredygtighed højt. De arbejder på at mindske deres CO2 aftryk, og arbejder dagligt på at reducere produktionsaffald. Urtekram har desuden boghvede i flere former til alt slags brug. Lav en traditionel grød med deres økologiske knækkede boghvede, også kendt som boghvedegryn, eller brug de velsmagende boghvedeflager i dit næste bagværk. Du kan også gå på opdagelse i hele Urtekrams sortiment af lækre madprodukter her


Aurion

Nordjyske Aurion vægter sundhed meget højt! Derfor er der ingen tilsætningsstoffer, og dermed hverken enzymer, farvestoffer eller eddike i deres produkter. De anvender desuden kun de gamle kornsorter, der altid er økologisk eller biodynamisk dyrkede for at få et større protein- og næringsindhold. Du får den rå og autentiske kornsmag, som det konventionelle landbrugs tilsætningsstoffer ellers godt kan dække over. Du kan derfor trygt købe Aurions lækre boghvedeprodukter, og måske prøve deres lækre økologiske boghvedeflager. Flagerne er perfekte til bagværk og mysli.  


Professionel rådgivning til dit køb

Har du spørgsmål til nogle af boghvedeprodukterne eller er du usikkerhed på noget i forhold til et køb? Tøv ikke med at kontakte vores dygtige og uddannede kostvejleder Rikke, der er ekspert indenfor mad og drikke, samt slank og fitness. Rikke og alle vores andre eksperter sidder klar til at svare på dit spørgsmål. Mød dem alle sammen her! 

til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.