Natur-Drogeriet Johannesbrød, knuste - 100 gram
Natur-Drogeriet Johannesbrød-kernemel - vegetabilsk fortykningsmiddel
Johannesbrød, karob, fructus ceratoniae eller fructus siliqua dulcis er bælgene af johannesbrødtræet, der dyrkes i mange varieteter i alle middelhavslandene. Det er et forholdsvis lille træ, hvis små kronløse blomster sidder i klaser og har en indtil 25 cm lang, 3-5 cm bred og 1-3 cm tyk bælg. I gode år kan et enkelt træ give ca. 40 kg frugter. Disse modnes i juli-august, men indsamles allerede før modningen, hvorefter man lader dem eftermodne og tørre i solen.
Det er frøene fra frugten, som udpresses til mel. Når melet blandes op, får det en klæbrig konsistens og anvendes derfor ofte som et smagsneutralt fortykningsmiddel eller stabilisator.
Anvendelse af Johannesbrød-mel
Melet kan bruges til at gøre bagedej mere elastisk og blødt, men kan også bruges til at jævne både modermælk og modermælkserstatning.
Til modermælkserstatning:
Anvend 1g (ca. 1 tsk) mel til 200ml modermælkserstatning. Opløs melet i lidt koldt vand. Varm imens det opmålte vand i en gryde, og tag den af komfuret når det koger. Put melblandingen i det kogende vand, og køl det til omkring 40 grader. Pisk modermælkserstatningspulveret ud i jævningen og stil blandingen i køleskabet indtil brug.
Indhold: 100g
johannesbrødkernemel
Produktets ingrediensliste, næringsindhold og emballage kan blive ændret over tid. Vi opdaterer løbende hjemmesiden, men tjek altid emballagen på det købte produkt.