Ingefær

18 Produkt(er)

Ingefær: Hvad, hvorfor og hvordan?

Ingefær har ry for at være lidt af et vidundermiddel. Men hvad er det, den er så god for, og hvordan virker ingefær på kroppen? Ingefær har adskillige sundhedsmæssige fordele, som du kan få glæde af – både i form af den friske vare i madlavning og gennem de mange forskellige produkter, du finder her på siden. Selvom de fleste måske spiser ingefær i kager eller som tilbehør til sushi, så har den asiatiske rod langt mere at byde på.


Hvad er ingefær?

Ingefærs sundhedsmæssige fordele har været i fokus i mange år, men faktisk har ingefærplanten en langt ældre historie, der strækker sig tilbage til det gamle Asien. Den har været brugt i folkemedicin og madlavning, og det skyldes især dens høje indhold af vitaminer, mineraler og aktive stoffer.

Frugt, grøntsag eller rod? Kært barn har mange navne, men i dette tilfælde er de alle korrekte. Den rette betegnelse er dog en stængelknold, som oprindeligt stammer fra Sydøstasien. Gennem de senere år har den berømte knold sneget sig ind i danskernes køleskabe og er populær som aldrig før. Vi river, snitter, koger eller sylter roden og køber den tørret, på flaske og som krydderi.


Hvorfor er ingefær sund?

Den populære plante ridder måske med på en sundhedsbølge nu, men den har i virkeligheden været en vigtig bestanddel af naturmedicin i flere tusind år. Den del af planten, der er mest interessant, kaldes rhizomet. Det er stammen i planten, der vokser lige omkring jordoverfladen, og det er her, de mest aktive stoffer sidder. Det mere mundrette ord for rhizomet er ingefærrod og er det, vi kender den som herhjemme.

Ingefær er en alsidig plante med mange fordele, som kan gavne alle og enhver. Så ud over at være et dejligt tilbehør til sushi, så indeholder ingefær altså en masse sunde egenskaber, der er gode for os. Roden rummer blandt andet en stor mængde vitaminer herunder, A-, B-, C- og E-vitamin. Derudover tæller indholdet også magnesium, kalium, fosfor, silicium, jern, natrium, calcium og zink.

Ingefær er godt mod:

  • Kvalme og opkast. Gælder dog ikke til graviditetskvalme
  • Transportsyge

Hos Med24 finder du et hav af kendte mærker, der alle har ingefær i sortimentet – vælg blandt andet mellem Fitness Pharma og Urizal.


Ingefær som naturligt kosttilskud

Mange tilføjer frisk ingefær i dagligdagens måltider uden besvær. Men ønsker du et mere koncentreret og nemt doseret tilskud af ingefær, kan du vælge det som kosttilskud blandt andet som tabletter, kapsler eller dråber. Et kosttilskud bør aldrig gå ind og overtage kosten, men blot fungere som et supplement. Du kan læse meget mere om kosttilskud her.

Hos Med24 finder du et stort udvalg af ingefær i forskellige former og naturligvis med diverse certificeringer om økologi og veganer-venlig. Der findes et hav af virksomme ingredienser foruden ingefær, som kan give din krop en hjælpende hånd. Tag et kig på hele udvalget og find det, din krop har brug for.

VIGTIGT! Ved behandling med det blodfortyndende lægemiddel Marevan (Warfarin). Ingefær kan påvirke INR-værdien, så derfor skal man tale med sin læge inden indtag af store doser ingefær, f.eks. fra kosttilskud.


Vælg det rette kosttilskud med ingefær

Der er mange gode grunde til, hvorfor det kan være en fordel for dig at tilføre ingefær som tilskud til din daglige kost. Her på siden finder du som sagt et nøje udvalgt sortiment af produkter, hvori ingefær indgår som en virksom ingrediens. Her får du et kort overblik over nogle af de forskellige præparater, du kan vælge imellem.

Ingefær som dråber

Ingefærdråber er et flydende koncentrat, hvor de virksomme og værdifulde stoffer bibeholdes i velsmagende dråber. Brug de kraftfulde dråber i vand, frugtsaft eller te. Hvis du er vild med den friske smag, kan du prøve et par dråber rent – men forsigtig, de er stærke.

Ingefær og gurkemeje

Flere af de produkter, du finder her hos Med24, kombinerer ingefær med gurkemeje, som også er en kendt virkningsfuld ingrediens fra rodfamilien. Begge har de anti-inflammatorisk effekt og positiv indvirkning på immunsystemet.

Ingefær på rejsen

Ingefær kan vise sig fordelagtig på rejsen af flere årsager. Prøv rejsepiller med ingefær imod transportsyge, hvad end du rejser til lands, til vands eller i luften. Hvis du er en af dem, der dagligt får ingefær-kosttilskud og ønsker at forsætte den gode vane på ferien, kan du med fordel vælge en rejsepakke. Heri får du det, du har brug for i de mængder, du skal bruge.

Pulveriseret ingefær

Der er forskellige måder, du kan bruge pulveriseret ingefær i din daglige kost. De produkter, hvor ingefæren er doseret i kapsler, kan pulveret tages ud og bruges til urtete eller udrøres i mælk eller yoghurt. På den måde kan du nyde godt af den gode smag samtidig med, at du nemt kan integrere kosttilskuddet i kosten.

Ingefær og fiskeolie

Hvis fiskeolie allerede er en del af din daglige rutine, kan du med fordel vælge et produkt i sortimentet, som kombinerer de to. Kapslerne indeholder en kombination af Omega-3 fedtsyrer og ingefærekstrakt. Du får to virkningsfulde produkter i ét.

Ingefær og graviditet

Der er ingen tvivl om, at ingefær er godt for os alle. Men er du gravid eller ammende, så anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du tager kontakt til din praktiserende læge inden et større indtag af ingefær påbegyndes. Det gælder den del af ingefær, der er af høj koncentration – kosttilskud, ingefærshots og lignende. Der er dog ingen fare forbundet med ingefær, der bruges i madlavningen i almindelige mængder.


Køb ingefær hos Med24

Er du på jagt efter et kosttilskud, der kan give dig og din krop et spark i hverdagen? Det kan ingefær! Du kan trygt bestille produkterne hjem fra os, vi er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og sælger kun produkter, der er godkendt til salg i Danmark. Hvis du har yderligere spørgsmål til din ordre eller specifikke varer, så er du velkommen til at kontakte os.

Læs mere om ingefærs sunde virkning!

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.