Ingefærshots

De smager dejligt, og giver en opfriskende fornemmelse. Læs mere om, hvordan du laver dine egne ingefærshots her!  

4 Produkt(er)

Hvad er ingefær?

Ingefær er en plante, som er i familie med kardemomme og gurkemeje. Den vokser typisk i Asien og andre tropiske områder, da den lever bedst i temperaturer over 25 grader. Den del, som bruges til kosttilskud, hedder rhizomet, men mange kender det nok bedre under navnet ingefærrod. 

Ingefær er i mange år blevet brugt til madlavning, og bruges stadig meget den dag i dag. Det kan f.eks. bruges både til at lave ingefær småkager, lækre asiatiske retter eller noget så simpelt, som ingefærshots.

Læs mere om ingefær her!


Guide - Ingefær shots opskrift

Vil du gerne lave dine egne hjemmelavede ingefærshots? Her finder du en opskrift på nemme ingefærshots, hvor du selv kan tilføje forskellige smage.  

Ingefær er en dejlig ingrediens med masser af smag, og den kan bruges i rigtig mange retter og juicer. For at svare på spørgsmålet hvordan laver man ingefærshots? Finder du nedenfor en super nem opskrift på ingefærshots med citron. 

Lav dine egne ingefærshots med citron

Du skal bruge:
1 ltr. vand
200 g ingefær
2 økologiske citroner
2 spsk rørsukker eller Manuka honning 

Skræl ingefæren og skær ud i skiver, citronerne skæres også i skiver (med skræl). Kom alle ingredienser i en gryde og kog i 45 min. Si citroner og ingefær fra og lad dine ingefærshots køle af inden du hælder væsken på flasker. Hvis det bliver for stærkt, kan du blot tilføje ekstra vand. 

Hjemmelavet ingefærshots kan holde sig 30 dage i køleskabet!

Ingefærshots med gurkemeje og citron

Hvis du gerne vil tilføje ekstra smag og antioxidanter, kan det være lækkert med gurkemeje i ingefærshots. Tilføj gerne 100 g gurkemejerod til opskriften for et ekstra pift. 

Der findes mange forskellige smage, som går godt med ingefær og du kan selv variere smage i dine hjemmelavede ingefærshots på mange måder. Brug blot opskriften ovenfor og tilføj den ekstra smagsvariant du gerne vil have. Dette kan f.eks. være hvis du gerne vil lave: 

  • Ingefærshots med appelsin
  • Ingefærshots med æble
  • Ingefærshots med lime

Ingefærshots virkning

Mange af os har sikkert prøvet at drikke ingefærshots, hvis vi har følt os forkølet eller har haft ondt i halsen. Og selvom det kan føles opkvikkende og kan kradse godt i halsen, er der ingen studier, som viser at det har en hjælpende effekt på dette.  


Ingefærshots til gravide

Du har sikkert hørt før, at man bør drikke ingefærshots, hvis man lider af morgenkvalme under graviditeten. Men ifølge Fødevarestyrelsen anbefaler de ikke, at du drikker ingefærshots eller indtager ingefær, som kosttilskud, hvis du er gravid. 

Forsøg har vist at indtagning af store mængder ingefær, kan øge risikoen for abort. Det vides endnu ikke, hvilke indholdsstoffer af ingefær, som har en effekt på graviditeten. Dog kan gravide, ifølge Fødevarestyrelsen, roligt indtage almindelige mængder ingefær i madlavningen. 

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.