Kundeservice
0 varer
Kurv

Valg af blodtryksmåler og manchet - Hvad er vigtigt?

Hvis du beslutter at måle dit blodtryk derhjemme, skal du først anskaffe dig en blodtryksmåler til hjemmebrug. Der er en bred vifte af blodtryksmålere på det danske marked, men det er vigtigt, at du vælger et blodtryksapparat og en manchet der passer til dig. For langt de fleste indebærer det, at man bør vælge en fuldautomatisk blodtryksmåler, da den er nemmest at bruge.

Blodtryksmåleren skal være klinisk testet
Herudover er det vigtigt at vælge et apparat der er "klinisk testet", hvilket vil sige at apparatets nøjagtighed er valideret af en uafhængig instans. Der findes mange - ofte billige - apparater, som ikke er klinisk testede og her vil kvaliteten kunne svinge meget. Nøjagtigheden af målingen er vigtig og derfor bør man ikke gå på kompromis med kvaliteten.

Klinisk testede blodtryksmålere
Der er særligt 3 producenter, som på verdensplan og i Danmark er kendt for at have klinisk testede blodtryksmålere som er egnet til hjemmebrug. Det er Microlife, Omron og A&D. De konkrete apparater er Microlife BPA 100 / 100 plus, Omron M6 og UA 767 30plus. Det er også typisk et af disse apparater man vil kunne låne hos sin læge, hvis man har brug for en blodtryksmåler i en kortere periode.

Sørg for at du har den rigtige manchetstørrelse
Hvis du bruger en manchet, der har den forkerte størrelse, vil det påvirke resultatet og det vil ofte ikke være korrekt. Det er derfor vigtigt at du vælger en manchetstørrelse der passer til omkredsen af din overarm. Mål omkredsen af din overarm ved midtpunktet mellem din albue og din skulder og brug skemaet nedenfor til at finde den manchetstørrelse som passer dig.

Valg af manchet størrelse til blodtryksmåler

MeaMåling (cm)

Måling (inches)

 

Manchet størrelse

18-22 cm

 

7.1-8.7 "

 

Small

 

22-32 cm

 

8.8-12.8 "

 

Medium

 

32-45 cm

 

12.8-18 "

 

Large

 

De fleste blodtryksmålere vil komme med en medium manchet. Man kan derfor blive nød til at tilkøbe en small eller large manchet, hvis det er denne størrelse der passer.

Alt hvad du behøver for at måle dit blodtryk korrekt er således en klinisk valideret blodtryksmåler, og en pen og papir for at registrere dine målinger!

Se webside
Med24.dk – Løkkensholmsvej 6 – DK-9480 Løkken – Tlf. +45 71999817 – E-mail: info@med24.dk - CVR nummer: 28520832