Flad træningselastik Rund træningselastik Tilbehør til træningselastikker Træningselastik med håndtag CLX Træningselastik med Loops

Træningselastikker - Praktisk og fleksibel styrketræning

Få en praktisk, fleksibel og effektiv styrketræning med træningselastikker, der kan bruges både derhjemme, i fitnesscenteret eller hvor end du træner.

Hvad er forskellen på træningselastikkerne? | Hvilken træningselastik skal jeg vælge? | Øvelser med træningselastik

73 Produkt(er)

Hvad er forskellen på de forskellige træningselastikker?

Her på siden kan du finde mange forskellige træningselastikker i flere farver, størrelser og former. Alt efter træningselastikkernes længde, tykkelse og form, vil de være ideel til forskellige øvelser. Træningselastikkerne har forskellige farver, som er et udtryk for deres styrke og stramhed. Hos Thera Band er det beige træningselastik dét med den letteste hårdhed, hvorefter elastikkerne stiger ca. 25% i modstandsniveau for hver farve. Rækkefølgen på farverne fra Thera Band er: 

  • Beige - Hårdhed 1
  • Gul - Hårdhed 2
  • Rød - Hårdhed 3
  • Grøn - Hårdhed 4
  • Blå - Hårdhed 5
  • Sort - Hårdhed 6
  • Sølv - Hårdhed 7
  • Guld - Hårdhed 8

Gul eller beige er som regel altid den letteste elastik, men den efterfølgende hårdhed kan variere i farve fra mærke til mærke, så tjek hårdheden for den enkelte træningselastik. 

Rund træningselastik

Du kan få en rund træningselastik fra Procare, der går sammen som en ring. Den runde elastik egner sig godt til squats, sidekicks og andre ben øvelser, men du kan også sagtens træne overkroppen med elastikken. Den runde elastik er ca. 25 cm når du lægger den fladt, men den kan strække sig til en stor diameter, når du bruger den i forskellige øvelser. For den letteste elastik med mindst modstand skal du vælge den hvide elastik, for medium hårdhed den blå eller har du brug for den med den største modstand, skal du vælge den sorte.

Elastikbånd

Et elastikbånd er ikke cirkulært men derimod en lang elastik, der kan være helt op til 7,5 meter lang. Hvis du er en smule ny indenfor træningsverden, kan et elastikbånd være en super god måde at komme i gang med træningen på, da det kan bruges til mange forskellige øvelser. Et træningsbånd kan variere i bredde alt efter, hvilken model og hvilket mærke du vælger. Du kan både få smalle elastikbånd med en bredde på ca. 2 cm eller større elastikbånd med en bredde på 12,5 cm.  

Træningselastik med håndtag

For at få et sikkert og stabilt greb, der ikke er så hårdt for hænderne, kan du vælge en træningselastik med håndtag eller separate håndtag og greb, der kan sættes på en lang elastik. Ved at have håndtag at holde fast i, kan du få et bedre greb i elastikken, så du kan fokusere på at udføre øvelserne korrekt og få det bedste udbytte af din træning. Hvis du f.eks. vil holde elastikken nede med foden, kan det være nemmere at håndtere med en træningselastik med et håndtag fremfor en uden.

Træningselastik sæt

Udover de enkelte elastikker kan du også få træningselastik sæt, hvor du får flere elastikker i én pakke med forskellige sværhedsgrader. Dette giver dig mulighed for en multifunktionel træning, hvor du kan øge styrken i en øvelse, eller kører med forskellige styrker i forskellige øvelser. Træningselastik sæt er nemme at have med på farten og kan bruges hvor som helst. 


Hvilken træningselastik skal jeg vælge?

Alt efter hvilke øvelser du vil bruge en træningselastik til, kan det være en fordel at vælge en rund elastik, et elastikbånd eller en træningselastik med håndtag i enderne. Som nybegynder er det en god idé at starte ud med en svag elastik, der ikke yder så meget modstand, for på den måde kan du blive komfortabel med at bruge elastikken, og sikre kontrol over øvelserne du laver. Det vigtigste er nemlig, at du finder nogle gode øvelser at udføre med korrekt teknik, inden du tilføjer for meget modstand til øvelserne.  

Hvis du skal bruge en træningselastik til genoptræning, er det ligeledes bedst at vælge en elastik med svag modstand. Genoptræningen kræver nemlig en stille og rolig start, hvorefter du langsomt kan stige i modstandsgrad efterhånden som kroppens muskler og led styrkes. Træningselastikker er perfekte redskaber til en effektiv og samtidig skånsom genoptræning, fordi de giver et væld af muligheder for både øvelser og modstandsniveauer.  

Hvis du allerede er godt i gang med træningen, og er vant til at træne med vægte eller modstand, kan du starte med træningselastikker, der giver mere modstand. De strammere elastikker kan bruges til hård og effektiv styrketræning, hvor du ikke er afhængig af håndvægte eller maskiner i fitnesscenteret. Træningselastikker kan du nemlig bruge alle steder.

Uanset hvilken styrke du vælger på din træningselastik, får du et redskab med mange forskellige anvendelsesmuligheder, som er let at transportere. Du kan f.eks. tage en elastik med i lommen, når du begiver dig ud på en løbetur eller gåtur, og så kan du holde pauser undervejs, hvor du lægger et par øvelser med styrketræning ind. Du kan også pakke elastikken i din taske, så du kan have den med dig på arbejde til en hurtig træning i frokostpausen eller i fitnesscenteret, hvor elastikken kan udgøre en sjov og anderledes del af træningen. 


Øvelser med træningselastik

En træningselastik er en af de mest alsidige træningsredskaber på markedet, og du kan bruge elastikken til et væld af forskellige øvelser, hvor du gerne vil have lidt ekstra modstand. 

Træningselastik øvelser til ben og underkrop

Træningselastikker egner sig perfekt til at træne ben og baller, for du kan både lave squats, sidekicks, lunges, tage små skridt til siderne, hoftebøj, dødløft og meget mere. De runde elastikker kan du tage rundt om benene, hvor de vil give god modstand til ballerne. Elastikbånd eller elastikker med håndtag kan du bruge ved at sætte én eller to fødder midt på elastikken og lave fx squats eller lunges, hvor du holder elastikken med hænderne for ekstra modstand.  

Træningselastik øvelser til overkrop og arme

Du kan også være kreativ og lave øvelser, der træner dine arme og overkrop. F.eks. kan du lave sideløft til skuldrene, skulderpres, brystpres, armbøjninger og mavebøjninger. En god øvelse til ryggen er rows, hvor du står foroverbøjet og hiver elastikken ind til kroppen som om du roer. Du kan derudover lave forskellige variationer af bicep curls og tricep extentions, så du får stærke og tonede arme.  


Thera Band CLX – en multifunktionel træningselastik

CLX Loop-elastikken fra Thera Band er en særlig elastik, der har mange små huller, hvor du kan indsætte dine fødder og hænder. Denne træningselastik giver mange muligheder for at variere greb og modstand, så du kan få en sjov og anderledes træning, der stadig er ekstrem effektiv.  

CLX-elastikkerne varierer i hårdhed ligesom Thera Bands andre elastikker, så når det er blevet for let at udføre dine øvelser, er det ved at være tid til at skifte til næste farve. På den måde bliver du ved med at udfordre din krop til at blive stærkere, og du opnår en god progression i din træning. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.