Glucosamin mod slidgigt

Se det store udvalg af produkter med glucosamin - et middel mod slidgigt. Med24.dk er godkendt af Lægemiddelstyrelsen. Vi forhandler kun danske Glucosamin produkter. Altså de samme produkter, som du får på apoteket, bare billigere hos os! Bliv meget klogere på hvad glucosamin og slidgigt er her!

Alt om glucosamin | Hvad er slidgigt? | Bivirkninger | Må alle bruge glucosamin? | Vælg den rigtige type | Glucosamin & msm

9 Produkt(er)

Med24.dk er godkendt af Lægemiddelstyrelsen

Godkent til salg af medicin

Du kan trygt købe glucosamin hos Med24.dk. Vi er godkendt af Lægemiddelstyrelsen og forhandler udelukkende danske glucosamin produkter. Du finder de samme produkter hos os, som du finder på hylden på apoteket - bare billigere! Glucosamin er godkendt af Lægemiddelstyrelsen som lægemiddel til fri handel uden recept.


Hvad er glucosamin?

Glukosamin er et sukkerstof, som findes naturligt i brusken i dine led. Det fungerer som kroppens naturlige støddæmpere ved at give smørelse til leddene. Uden glucosamin ville almindelige bevægelser og opgaver i hverdagen føles smertefulde og svære, da led og knogler ville skabe friktion ved bevægelse. I takt med at vi bliver ældre, falder mængden af den naturlige produktion desværre og det medfører en gradvis nedbrydning af ledbrusken, som med tiden kan eventuelt kan medføre smerter ved bevægelse.


Hvad hjælper glucosamin til?

Glucosamin er et middel til lindring af symptomer ved let til moderat slidgigt. I takt med at vi bliver ældre, mister vi som sagt brusk i vores led og det kan betyde, at vi føler smerter, når vi bevæger os eller laver aktiviteter. Glucosamin i håndkøb kan hjælpe med at forbedre bevægeligheden samt lindre smerterne fra leddene.

Det er vigtigt at påpege, at glucosamin ikke helbreder slidgigt. Det kan kun bremse udviklingen og være vejen til en aktiv hverdag med mindre smerter - det er altså ikke egnet til behandling af akutte smerter. Glukosamin skal tages kontinuerligt for at se en virkning.

Nogle mærker en virkning efter at have taget tilskuddet i 2-4 uger, men der kan godt gå flere måneder. Har du ikke mærket en gavnlig effekt efter 2-3 måneder, er der næppe nogen grund til at fortsætte med at tage glucosamin. Kontakt eventuelt din egen praktiserende læge for mere information eller hvis du oplever forværring af dine symptomer.


Hvad er slidgigt?

Slidgigt (artrose) er en almindelig lidelse, som rammer vores led ved, at brusken og vævene omkring leddene langsom bliver gradvist ødelagt. Slidgigt er den mest almindelige årsag til nedsættelse af funktioner hos især ældre mennesker.

Nogle af de mest hyppige ramte led for slidgigt er knæ, nakken, hoften og fingrene. Symptomerne kendetegnes ved smerter, ømhed og knasen i leddene. Oftest diagnosticeres slidgigt ved røntgen, men lægen kan også stille diagnosen ud fra oplevede smerter hos patienten. Kontakt din egen praktiserende læge, hvis du tror, du kan have slidgigt.Glucosamin bivirkninger

Glucosamin dannes naturligt i kroppen, og anses derfor som et produkt med lille risiko for bivirkninger, og det er også sjældent, at folk oplever disse. Bivirkninger forbundet med glucosamin er træthed, mavesmerter, kvalme og hovedpine. Oplever du nogle af disse symptomer, kan du forsøge at nedsætte din daglige dosis, for at se om symptomerne forsvinder.

VIGTIGT! Glucosamin kan også interagere med anden medicin, og det anbefales derfor altid, at du læser indlægssedlen og tjekker med din egen læge, hvis du er i tvivl. Det gælder især blodfortyndende lægemidler og antibiotika.


Hvem må ikke bruge glucosamin?

Er du diabetiker eller bruger du blodfortyndende medicin, bør du kontakte din læge inden, du begynder at indtage glucosamin.

Allergisk over for skaldyr?
Glucosamin udvindes normalt fra skaldyr og hvis du er allergisk over for disse kan du risikere at opleve en allergisk reaktion ved brug af glucosamin.

Er du gravid eller har du lige født og ammer stadig?
Det frarådes at anvende glucosamin, hvis du er gravid eller stadig ammer dit barn. Der er på nuværende tidspunkt ikke lavet grundig forskning på området og eventuelle bivirkninger og risici for både moren og barnet kan derfor ikke dokumenteres.


Det er vigtigt, at du vælger den rigtige type glucosamin

Der findes flere typer af glucosamin produkter og det er ikke helt ligegyldigt hvilken type, du vælger. Der er nemlig forskel på deres dokumenterede virkning i forskningsresultaterne.

Glucosamin sulfat
Det er kun glucosamin sulfat, som bremser slidgigt. Sulfat – på almindelig dansk; svovl – er nødvendig for dannelsen af brusk- og bindevæv, og derfor også helt essentielt i forhold til at bekæmpe slidgigt. Herudover begrænser sulfat også enzymerne serinprotease og collagenase, som ellers er med til at nedbryde brusk. Hos ældre mennesker ser vi ofte også et lavere indhold af svovl i brusk og det er derfor vigtigt, at du får en ekstra portion sulfat dagligt.

Glucosamin hydroklorid
Det ses også at glukosamin er tilsat hydroklorid, men disse har i kliniske forsøg ikke vist nogen signifikant effekt og anses derfor ikke som effektive i kampen mod slidgigt. Hydroklorid er et almindeligt salt og denne har ikke nogen beviselige virkning over for slidgigt.

Med24.dk sælger kun produkter af typen glucosamin sulfat.


Glucosamin og MSM

MSM er en lugtfri og smagløs svovlforbindelse, som findes i alle levende ting. Der hersker dog stadig stor forvirring omkring MSM kosttilskud i forbindelse med glucosamin og slidgigt. Hvor glucosamin er vigtig for vedligeholdelsen af brusken i leddet, virker MSM i højere grad til at bekæmpe betændelseslignende tilstande ved at virke smertestillende og til at styrke og blødgøre muskler, sener og ledbånd. Der er dog endnu ikke lavet undersøgelser på, om MSM rent faktisk har en positiv effekt sammen med glukosamin, selv om nogle undersøgelser har rapporteret forbedring i smerte ved indtagelsen af MSM.


Læs vores artikel om slidgigt her og få mere indsigt i sygdommens udvikling og gode råd til egenomsorg. 

pil til toppen med24

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.