Nikotin Næsespray

En nikotin næsespray kan være en god hjælp under et rygestop, da du hurtigt kan opleve en lindring af rygetrang og abstinenser fra nikotinmangel efter brug. 

Få lindring af rygetrangen | Hvordan bruger jeg en nikotin næsespray?

1 Produkt(er)

Lynhurtig lindring

En næsespray med nikotin kan på meget kort tid lindre trangen til at ryge, da nikotinen fra sprayen hurtigt optages i blodbanen gennem slimhinderne i næsen. En nikotin næsespray er desuden let at anvende, hvis du tidligere har stiftet bekendtskab med næsesprays i forbindelse med fx allergi eller forkølelse, for den bruges på samme måde. Hvis du er i gang med et rygestop, og du har brug for hjælp til at lindre abstinenserne fra nikotinafhængigheden, kan en næsespray med nikotin være en god hjælp på vejen mod et røgfrit liv. 


Nicorette Nikotin Næsespray

Du kan her på siden finde en næsespray med nikotin fra Nicorette, som indeholder 10 ml, hvilket ca. svarer til 200 pust med næsesprayen. Hvert pust indeholder ca. 0,5 mg nikotin, så når du puster 1 gang i hvert næsebor, vil du have fået en dosis på 1 mg nikotin.  


Guide til brug

Til et rygestop er det en god idé at sætte dig et mål for, hvornår du ønsker at være helt fri for både cigaretter og nikotin. Brug af næsespray anbefales ikke længere end 6 måneder, men dette er også en realistisk tidsplan, som kan lade sig gøre at holde for de fleste. Hvis ikke du er helt stoppet med at ryge efter 9 måneder, bør du tage kontakt til egen læge eller en rygestoprådgiver, for at få yderligere hjælp og vejledning til rygestoppet.

Ved rygestop bør du bruge sprayen i mindst 3 måneder for at sikre dig, at du er kommet godt over dit cigaretforbrug. I den efterfølgende tid kan du så trappe ned på dit forbrug af næsespray og til sidst være helt fri for nogen afhængighed.

En nikotin næsespray er også ideel at bruge, hvis du gradvist skærer ned på antallet af cigaretter, da et pust i hvert næsebor kan erstatte nogle af cigaretterne. På den måde kan du forlænge de perioder, som du har uden cigaretter, og du kan efterhånden erstatte alle cigaretter med nikotinpræparater og efterfølgende trappe ned på brugen af dem.

For at opleve en tilfredsstillende dæmpning af rygetrangen bør du puste mindst 8 gange i hvert næsebor i løbet af en dag, og ellers bruge en dosering på 1 – 2 pust i timen alt efter behov. Du bør dog ikke puste mere end 3 gange i timen i hvert næsebor eller overskride 80 pust pr. døgn i alt.

Hvis du ikke er vant til at bruge en næsespray, kan det de første par gange være en smule ubehageligt at bruge en nikotin næsespray. For at få det meste ud af hvert pust bør du ved brug læne hovedet en smule bagover og føre spidsen ind i den bagerste del af næseboret. Herefter trykker du en enkelt gang fast på næsesprayen, så der kommer et pust ud. Her er det vigtigt, at du ikke synker eller snuser ind, da du kan komme til at synke opløsningen med nikotin, som jo skal blive i næsen, hvor det optages til blodet gennem slimhinderne. Det kan tage et par gange at få den rigtige teknik, men med lidt øvelse er næsesprayen let at anvende for de fleste. 


Eventuelle bivirkninger

Da nikotin næsespray er et håndkøbslægemiddel, kan man som ved alle andre lægemidler risikere at opleve bivirkninger ved brugen. Dette er i de fleste tilfælde løbende næse, hovedpine, hosten, irritation i halsen eller kvalme, men hvis man oplever voldsomt ubehag, bør man tage kontakt til lægen. I sjældne tilfælde kan man opleve for højt blodtryk eller en allergisk reaktion på nikotinen, som kan være alvorligt, og hvor man bør handle i samråd med lægen. 


En nikotin næsespray kan være lige det, du har brug for på vejen mod et rygestop, og hvis du er interesseret i at lære mere om de forandringer, der sker i kroppen ved et rygestop, kan du læse denne artikel, hvor du desuden kan læse mere om forskellige præparater til rygestop. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.