Nikotin Inhalator

Til hjælp under et rygestop, kan du benytte dig af en nikotininhalator, der hurtigt kan lindre trangen til at ryge. Læs mere om rygestop her!

Hvordan bruger jeg en nikotininhalator? | Bivirkninger

2 Produkt(er)

Hvordan bruges en nikotininhalator?

En Nikotininhalator består af et mundstykke, som du suger af, et endestykke og en nikotinprop, som indeholder nikotin. Hver nikotinprop kan bruges i ca. 20 minutter, som kan deles op i 2x10 minutter eller 4x5 minutter. Når du først har sat nikotinproppen i mund- og endestykke, bør du bruge inhalatoren indenfor 12 timer.

En nikotininhalator fungerer lidt på samme måde som diverse apparater, som forstøver medicin – eller i dette tilfælde nikotin. Inhalatoren erstatter det hånd-til-mund ritual, som du har i forbindelse med rygning, og det kan samtidig hjælpe på rastløshed og andre abstinenser, da det holder hænderne beskæftiget. Det forstøvede nikotin optages hurtigt i blodbanen efter inhalering, og du oplever derfor en hurtig lindring af rygetrangen ved brug af inhalatoren. Inhalatoren er det rygestoppræparat, som minder mest om en almindelig cigaret, og som derfor kan være et godt første step for mange rygere på vejen mod et røgfrit liv.

Du kan bruge en nikotin inhalator i forbindelse med andre nikotinerstatninger som nikotinplastre, hvor du får tilført nikotin over længere perioder, og hvor inhalatoren kan hjælpe på den akutte rygetrang. 


Nicorette Nikotin Inhalator

Hos Med24.dk kan du finde Nicorette Nikotin Inhalator i pakninger af to forskellige størrelser, 18 stk. og 42 stk. Begge produkter indeholder en inhalator og et bestemt antal nikotinpropper, som alle indeholder 10 mg nikotin pr. stk.

Hvis du benytter inhalatoren i forbindelse med rygestop, bør du stoppe helt med at ryge og i stedet bruge mindst 6 nikotinpropper om dagen. På den måde sikrer du bedst en dæmpning af rygetrangen, men du bør ikke bruge mere end 12 propper i løbet af en dag. Efter ca. tre måneder bør du langsomt trappe ned på antallet af propper i løbet af 1-2 måneder, så du til sidst helt kan undvære at bruge inhalatoren eller andre nikotinerstatninger og altså er blevet helt fri af din afhængighed.  


Bivirkninger

Nikotininhalatoren kan købes som håndkøbslægemiddel, og som ved mange andre lægemidler kan du også risikere at opleve bivirkninger ved brug af inhalatoren. Dette er fx hoste og irritation af mund og hals, som særligt ses ved opstarten af brugen af inhalatoren. Som andre nikotinerstatninger kan inhalatoren også give symptomer som hovedpine, ondt i halsen, kvalme eller opkastninger, som alle er mulige bivirkninger af at have nikotin i kroppen.

Der er dog bred enighed om, at brug af nikotinerstatning som fx nikotin inhalator er at foretrække frem for rygning, da rygning har mange andre skadelige påvirkninger af kroppen. Brug derfor et rygeafvænningspræparat i forbindelse med dit rygestop, som for rigtig mange rygere øger chancerne for succes.

Nikotin inhalatorer fra Nicorette kan købes her hos Med24.dk til, og du kan desuden kaste blikket over vores store udvalg af hjælpemidler og andre præparater til rygestop lige her

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.