Medicin mod ondt i halsen

Du kan opleve at have ondt i halsen i forbindelse med forkølelse, influenza og halsbetændelse. Sugetabletter fra Strepsils, Zyx og Coldyx kan være med til at lindre smerte i forbindelse med ondt i halsen. 

Hvorfor har jeg ondt i halsen? | Hvordan virker sugetabletter? | Hvilke sugetabletter skal jeg vælge? 

32 Produkt(er)

Ondt i halsen

I vinterhalvåret især er der rigtig mange, der døjer med forkølelse, influenza og ondt i halsen, og det kan betyde stort ubehag og mange sygedage.  

I langt de fleste tilfælde skyldes ondt i halsen, at du har fået en infektion i de øvre luftveje på grund af virus. Virus kan give stort ubehag i både næsen og svælget, og du kan opleve besvær med at synke din mad. Ondt i halsen som følge af virus kan give symptomer som smerter i halsen, en kløende og kradsende fornemmelse i halsen, røde og betændte slimhinder i svælget, hævede lymfeknuder under kæben og en generel utilpashed.  

Der er ikke nogen direkte behandling for ondt i halsen som følge af virus, men du kan lindre dine smerter og symptomer med forskellige håndkøbslægemidler her på siden som sugetabletter fra fx Strepsils, Zyx og Coldyx. 

Halsbetændelse

Halsbetændelse er en betændelse i mandlerne, som også giver smerter i hals og svælg og ofte synkebesvær, og det kan skyldes både en virus eller bakterier.  

Hvis du er i den situation, at dine smerter i halsen skyldes en bakterieinfektion som fx streptokokker, kan du ved lægen få ordineret antibiotika mod bakterien, men som smertelindring og til at gøre dit sygdomsforløb mere behageligt, kan du supplere antibiotikabehandlingen med sugetabletter eller andre midler mod ondt i halsen.  


Sugetabletter mod ondt i halsen

De forskellige sugetabletter her på siden har alle til formål at lindre smerter i halsen i forbindelse med fx virusinfektion eller halsbetændelse, og sugetabletterne fra Strepsils indeholder de aktive stoffer amylmetacresol og dichlorbenzylalkohol. Derfor har Strepsils foruden sin lindrende effekt en antiseptisk virkning og kan derfor hjælpe til at bekæmpe en infektion med bakterier.  

Alle sugetabletterne er effektive, hvis det fx gør ondt når du synker, hvis du har en kradsende og tør hals, eller hvis dit svælg føles ømt og irriteret. 

Sådan bruger du en sugetablet

En sugetablet skal ikke sluges som almindelige tabletter, men deres størrelse, som minder mere om bolcher end typisk medicin på tabletform, gør det også svært at komme til at sluge sugetabletten ved et uheld. Du skal dog undgå at tygge tabletten, så den hurtigere forsvinder, for så er det ikke sikkert, at du får udnyttet den gode virkning. 

Når du har taget din sugetablet i munden, skal du sørge for at bevæge den rundt i hele munden, så effekten kan nå de forskellige områder af mund og svælg. Når du holder sugetabletten i munden, bliver lægemidlet langsomt og jævnt frigivet, så det kommer i kontakt med det irriterede og betændte svælg i lang tid. På den måde vil du opleve, at sugetabletten har den største effekt, når den langsomt får lov til at blive opløst i munden. 

Børn over 6 år må bruge sugetabletterne, men du bør holde godt øje med dit barn, så længe sugetabletten bliver opløst. Du kan bruge sugetabletterne fra Zyx og Coldyx efter behov, men du må maksimalt tage 1 sugetablet 3 gange dagligt i højst 7 dage. Sugetabletter fra Strepsils kan du tage hver 2.-3. time, men højst 12 sugetabletter i døgnet. Du bør dog altid forsøge at have den lavest mulige effektive dosis i kortest mulig tid. 


Forskellige varianter af sugetabletter

Her på siden finder du et bredt udvalg af sugetabletter fra forskellige forhandlere, som varierer en smule i både aktive ingredienser, smag og dosering. Læs mere om de forskellige varianter nedenfor og find de sugetabletter, som bedst opfylder dine behov og falder i din smag. 


Zyx

Hvis din ømme og smertende hals skyldes en virus, kan du ikke selv gøre så meget udover at forsøge at lindre smerten, og her kan Zyx sugetabletter være en hjælp.  

Faktisk kan Zyx sugetabletter også bruges mod blister i munden, da det har en lokalbedøvende effekt. Sugetabletterne dæmper derfor irritation og smerter ved blister eller fx efter tandkirugi. Du kan finde alle vores lægemidler mod blister her

Der findes 4 forskellige smagsvarianter fra Zyx, som alle indeholder de samme virksomme stoffer, så du kan vælge lige præcis den variant, som du synes bedst om. De 4 smagsvarianter er: 

  • Appelsin-Honning
  • Citron
  • Eukalyptus
  • Mint

Sugetabletterne fra Zyx er alle uden sukker. Uanset hvilken smagsvariant du vælger, så du kan behandle og lindre din ømme hals uden at skulle bekymre dig om skader eller huller i dine tænder. 


Coldyx

Sugetabletterne fra Coldyx indeholder det aktive lægemiddelstof Benzydamin ligesom sugetabletterne fra Zyx, og de kan også bruges som smertelindrende middel mod gener i mund og svælg eller halsbetændelse.  

Sugetabletten hæmmer de vævsreaktioner, som kan opstå lokalt på mundslimhinden og svælget, og som ellers kan give ubehag og gener. Du kan vælge mellem Coldyx med smag af citron eller en kombination af honning og appelsin, men begge smagsvarianter indeholder 3 mg benzydamin pr. sugetablet.  


Strepsils

Strepsils er en anden sugetablet til mund og svælg, som faktisk har desinficerende virkning i halsen. Derfor er Strepsils gode at bruge i forbindelse med halsbetændelse, men de fungerer også som god smertestillende og lindring til ondt i halsen som følge af virus.  

Du kan finde 5 forskellige smagsvarianter af Strepsils: 

  • Honning-Citron
  • Ingefær (Tidligere Strepsils Warm)
  • Cool
  • Citrus
  • Jordbær

Alle varianterne indeholder samme mængder af de aktive lægestoffer, men nogle af varianterne er med sukker mens andre er uden. De populære smagsvarianter Honning-citron, Cool og Ingefær indeholder sukker, hvorimod Strepsils Jordbær og Citrus er uden sukker. Du kan finde Strepsils sugetabletter i pakninger af 36 stk. eller 24 stk., alt efter hvor mange sugetabletter, du har brug for.  


Strefen

Til at opnå hurtig, målrettet og langvarig lindring af halssmerter i op til 4 timer, kan du bruge Strefen sugetabletter med det virksomme stof Flurbiprofen. Strefen har antiinflammatorisk virkning og kan hæmme dine smerter i hals og svælg. Du må tage 1 sugetablet på til 5 gange dagligt med 3 timers mellemrum, og tabletten egner sig til børn fra 12 år og ældre. 

Strefen findes i to smagsvarianter – enten med smag af honning og citron eller appelsin.  


Coldamin mundhulespray

Som et alternativ til sugetabletter kan du bruge mundhulespray fra Coldamin, som du sprayer direkte på det ømme område i svælget. Mundspray er et godt valg, hvis du ønsker lindring og smertestillende inden sengetid, hvor det er let og hurtigt at bruge en mundspray fremfor sugetabletter, som jo skal ligge i munden i noget tid.  

Den anbefalede dosering af Coldamin mundhulespray er 4-8 pust hver 1 ½. - 3. time i højst 7 døgn og for børn mellem 6 og 11 år max 4 pust hver 1 ½. - 3 time i højst 7 døgn. For at bruge mundhulesprayen retter du med åben mund sprayrøret mod bagsiden af munden og trykker ned. Ét tryk svarer til ét pust, og du skal altså trykke 4-8 gange for den anbefalede dosis.  


Viruseptin Mundspray

Når du opdager de første tegn på en virusinfektion eller forkølelse, kan du anvende Viruseptin Mundspray som behandling af symptomerne ved at spraye minimum 3 gange i halsen én eller flere gange om dagen.  

Viruseptin virker ved at stabilisere den fugtgivende beskyttelsesfilm, der ligger over slimhinderne i munden og svælgt, så beskyttelsesfilmen forbliver på slimhinderne i længere tid ad gangen. På den måde er slimhinderne bedre beskyttet overfor ydre påvirkninger som fx virus, der elles kan trænge ind i kroppen gennem slimhinderne og give infektioner.  

Viruseptin er velegnet til børn fra 1 år og ældre, og så kan du bruge den selvom du er gravid eller ammende. Opløsningen indeholder den aktive ingrediens Carragelose, der giver mundsprayen sin beskyttende effekt, og så har mundsprayen en mild smag af kirsebær.  

Gå til top

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

30 dages fortrydelse

30 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.