Quinoa

Quinoa er med dets fantastiske næringsindhold gået hen og blevet et af danskernes favorit produkter at komme i grød, smoothies og meget andet. Hos Med24.dk finder du et udvalg af de største brands med deres kvalitetsbetonede og økologiske quinoa. Du kan finde alt fra sort quinoa til lys og rød quinoa i vores sortiment. 

Hvad er quinoa? | Naturligt glutenfrit | Inspiration til mad med quinoa 

12 Produkt(er)

Hvad er quinoa?

Quinoa er en plante i Amaranth-familien, der stammer fra Andesbjergene i Sydamerika, hvor det er en af de vigtigste afgrøder i højlandet. Det er blevet dyrket i over 4000 meters højde i flere årsinder, og har været en vigtig proteinkilde for indianerne i bl.a. Peru. De små frø er dog først blevet populært i Skandinavien indenfor de seneste 10 år.

Det høje protein indhold gør quinoa fremragende for vegetarer og veganer, og er faktisk at foretrække fremfor ris og byg, der kun har halvt så meget protein. Ved at spise quinoa får du de 9 essentielle aminosyrer, som din krop ikke selv kan danne. Quinoa kan derfor være et vigtigt element i en vegansk eller vegetarisk kost. Bliv klogere på veganere og vegetarer her. 

Sammenlignet med brune ris har quinoa lavere kalorieindhold samt flere proteiner og kostfibre. Selvom der findes både hvid, rød og sort quinoa, er der ikke den store ernæringsmæssige forskel. Hvid quinoa er afskallet og har derfor et lavere indhold af kostfibre end den mørke udgave. Du kan prøve Urtekrams økologiske sorte quinoa her. 


Naturligt glutenfrit

Quinoa er fra naturens side glutenfri, og kan derfor sagtens spises af både glutenallergikere og dem, der ønsker et liv uden gluten. Du kan bruge quinoamel fra Urtekram i glutenfrie pandekager og til anden slags bagning. Få inspiration til din glutenfrie bagning her. 

Der kan dog være sket en kontaminering på marken eller ved forarbejdningen på fabrikken, hvis der ikke udelukkende er glutenfrie produkter de steder. Læs derfor på det enkelte produkt for at være sikker på, at det ikke indeholder spor af gluten. Hold øje med certificeringen Glutenfri segl, så du er sikret glutenfrie produkter. Du kan læse meget mere om gluten her. 


Tilberedning af quinoa

Har du ikke brugt quinoa før, får du her hjælp til, hvordan du tilbereder de små frø. Kogetiden er cirka 15 minutter, og du skal bruge 2 dl vand til 1 dl quinoa. Husk desuden salt! 

Sådan koger du quinoa 

  • Skyl quinoa grundigt og dryp frøene af
  • Kom vand, quinoa og salt i en gryde
  • Kog quinoaen op og skru ned for varmen. Lad gryden småkoge indtil der ikke er mere vand
  • Nu kan du både bruge quinoaen varm i diverse retter, eller lade det køle af til en salat.

Inspiration til mad med quinoa

Ved at bruge quinoa i din madlavning, kan du skabe en autentisk sydamerikansk stemning i dine retter. Få ideer til lækre og smagfulde opskrifter med quinoa.

Skrot risen

Quinoa kan erstatte ris i en lang række tilfælde, og den klassiske, italienske risotto er ingen undtagelse. Quinoarisotto kan laves med svampe, rucola, kylling og meget mere. Eksperimenter med smag og tekstur og skab din egen, lækre opskrift.  

Du kan også skifte de hvide eller brune ris ud med denne flotte blanding med splitlinser og quinoa fra Urtekram. Den er også perfekt som alternativ til kartofler og pasta, og giver din ret en smuk og eksotisk kulør med sine mange farver. 

Quinoadeller

Som alternativ til frikadeller, kan du lave dine egne quinoadeller til kødfrie dage. De er sprøde, saftige og mættende, og kan også laves så store, at de kan bruges i en burger. Prøv quinoadeller med feta, kikærter og hvidløg og bliv overrasket over den gode smag. Brug for eksempel Biogans økologiske quinoa i din quinoadeller. 

Morgenmad med quinoa

Start dagen med quinoagrød og frisk frugt som topping. Du kan bruge Quina Reals hvide quinoa til formålet, og sætte dit eget præg med forskellige krydderier. Kardemomme eller kanel er lækkert til grød, men du kan også udforske udvalget af enkelte krydderier og blive inspireret. 

Quinoasalat

Brug quinoa i en lækker salat. Du kan følge vores opskrift på den sprøde og flotte avokado- og quinoasalat. Du kan også bruge quinoa en lang række andre salater, bl.a. med kylling, laks edamamebønner eller spinat.  

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.