Couscous

Couscous er i mange århundreder blevet spist i Nordafrika og Mellemøsten, men er i dag også meget populært i Danmark. Du finder her hele udvalget af couscous-produkter, der rummer alt fra fuldkorns couscous til den glutenfrie version. 

Hvad er couscous? | Gluten i couscous | Madlavning med couscous | Couscous salat 

8 Produkt(er)

Hvad er couscous?

Couscous er en gammel arabisk spise, der over de sidste år er blevet mere og mere populært i de vestlige lande. Den klassiske couscous er lavet af durumhvede, som er blevet findelt, dampet og formet til små korn. De første beretninger om couscous stammer fra en nordafrikansk kogebog fra 1200-tallet, og er den dag i dag stadig en populær spise i Nordafrika såvel som Mellemøsten. Oprindeligt blev couscous lavet af hirse, men det vides ikke hvornår eller hvorfor, man begyndte at bruge hvede i stedet. 

Er couscous sundt?

Couscous er blandt de sundeste kornprodukter, og er eksempelvis pasta overlegen i forhold til vitaminer. Faktisk har couscous dobbelt så meget vitamin B2, B3, B6 og folsyre som pasta. Mængden af protein svinger fra produkt til produkt, men vælger du Urtekrams økologiske couscous, får du et proteinrigt og fiberholdigt produkt. Netop denne couscous indeholder nemlig 11 gram protein pr 100 gram samt 9,8 gram kostfibre pr 100 gram. 

Gluten i couscous

Couscous indeholder fra naturens side gluten. Hvis du er glutenallergiker eller blot ønsker et liv uden gluten, bør du derfor generelt undgå at spise couscous. Heldigvis har vi hos Med24.dk et bredt udvalg af couscous, og derfor rummer vores sortiment også certificerede glutenfri couscous-produkter. Urtekram har lavet en økologisk og glutenfri couscous lavet på dampet majs og ris i stedet for hvede. Clearspring har desuden også en lækker, glutenfri og økologisk instant couscous, der er hurtig at tilberede. Du kan læse alt om gluten og glutenallergi her. 


Madlavning med couscous

De fleste bruger couscous i salter, for at skabe fylde og en god mæthedsfornemmelse. Få inspiration til couscous i din madlavning her. 

Tilberedning af couscous

Inden du kan bruge couscous i salat eller anden mad, skal du have tilberedning på plads. Heldigvis er couscous nem at have med at gøre. Den generelle regel for couscous er, at der til 1 dl couscous skal bruges 1 dl vand, og derefter skal du lade det simre i ca. 5 minutter. Læs dog altid på det enkelte produkt, da både mængden af vand og tilberedningstid kan variere. 

Du kan med fordel bruge boullion til at give couscoussen ekstra smag, eller kaste dig ud i eksotiske krydderier. Hvidløg, kanel, harissa og spidskommen er alle perfekte, når du skal smage din couscous til.
Du kan blive inspireret og se alle vores enkelte krydderier her.  

Couscous salat

Hvis du tidligere har lavet mad med couscous, har du højst sandsynligt brugt det i en salat. Hvis ikke, er det på at tide at du prøver det! Couscoussalat kan nemlig både være en nem salat til eksempelvis vildtkød, kyllingeretter eller en klassisk lasagne, men kan også blive en hel ret i sig selv. Du kan både skabe den skønneste, grønne salat med edamamebønner, kylling, agurk og feta, eller bare lave en blandet salat med alt godt fra køleskabet. Uanset hvad giver couscous en god smag og et vitaminrigt måltid, hvad enten det er til frokost eller aftensmad.  

Nordafrikansk favorit

Couscous er forsat en af de mest populære madvare i Nordafrika, og der er både tradition og kultur forbundet med tilberedelsen af couscous. I den traditionelle metode til tilberedning af couscous samlede en gruppe kvinder sig og brugte flere dage på at lave det. Kornene blev tørret i solen og kunne gemmes i flere måneder. Arbejdsprocessen dengang var nemlig meget tidskrævende, da kornet skulle rulles igen og igen, indtil man havde lavet couscous perler ud af det hele. 

I dag er det heldigvis nemmere, og den couscous, du køber, er allerede tørret og formet. Hvis du alligevel vil have couscous med et traditionelt præg, kan du prøve den libanesiske ret tabouleh, der med friske urter og et væld af grøntsager er smagfuld og lækker! Går du på opdagelse i det syriske køkken, kan du prøve arabiske frikadeller og couscoussalat som tilbehør. 

Du kan også kaste dig over de mange lækre retter fra Marokko, og eksempelvis spise couscous til en marokkansk lammekølle med kanel, citron, paprika og mange andre lækre krydderier. Generelt kan du få en mere eksotisk smag ved at bruge couscous i grød, gryderetter eller som fyld i supper. Det er ikke for ingenting, at man kalder couscous det nordafrikanske svar på Italiens pasta – det er nemlig perfekt til næsten alle retter. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.