Chia frø - 500 g.

Chiafrø er rige på protein, kostfibre og omega 3 og er på den måde et fantastisk kosttilskud i en sund og aktiv livsstil samt i forbindelse med træning
Chiafrø er rige på protein, kostfibre og omega 3 og er på den måde et fantastisk kosttilskud i en sund og aktiv livsstil samt i forbindelse med træning
De sunde og næringsrige chiafrø som er fyldt med protein, kostfibre og omega 3, kan anvendes til glutenfri bagning og glutenfrie brødprodukter.
(43) Se anmeldelser
Se alle produkter fra Original Chia
Varenummer: 7058

Original Chia chiafrø er med et højt indhold af omega 3, kostfibre og proteiner en effektiv sundhedsbombe til din hverdag

Man behøver ikke at være stor for at være stærk. Original Chia® chiafrø er sprængfyldte med vigtige næringsstoffer. Faktisk indeholder chia frø 4 gange så mange kostfibre som i hørfrø, 6 gange mere kalk end i sødmælk, 6 gange flere antioxidanter end i broccoli. Chia frø indeholder også flere Omega 3 fedtsyrer end en laksefilet og så er frøene fyldt med masser af proteiner.

4 gode grunde til at du skal bruge chiafrø

  • Giver med sit naturligt høje indhold af omega 3, kostfibre og protein et sundt tilskud i hverdagen.
  • Kan nemt anvendes i stort set al mad.
  • Glutenfrit produkt
  • Indeholder mange gode mineraler - især calcium og magnesium.

Hvad er chiafrø godt for?

Chia frø er især populære, fordi de giver en nem måde at få ekstra proteiner, fiber og omega 3 ind i din daglige kost. Herudover er de rige på vitaminer, mineraler og essentielle aminosyrer. Frøenes neutrale smag gør, at du kan bruge dem i stort set alle måltider. Prøv derfor chiafrø hvis du ikke får dækket dit daglige behov for disse næringsstoffer.


Chiafrø giver en fantastisk mæthedsfornemmelse og kan anvendes i alle af dagens måltider.

Chiafrø optager op til 12 gange sin egen vægt i væske og det betyder, at du holder dig mæt i lang tid med chia frø. Chia frø kan spises på rigtig mange måder. Prøv dem f.eks. som en nem chiagrød til en sund morgenmad eller dessert, i smoothies, boller, brød eller som topping på salaten. Du kan også blande dem i væsker - prøv dem f.eks. i din smoothie eller i et glas juice. De sunde frø er også ideelle til glutenfri madlavning. Er du vegetar eller veganer er chiafrø en fantastisk måde at tilføje ekstra protein til din kost. Find inspiration og lækre opskrifter her.


Hvor meget chiafrø må man spise om dagen?

Det anbefales, at man spiser max. 15 gram chiafrø om dagen. Denne anbefaling er sat på baggrund af, at det er den mængde, som blev testet i forbindelse med godkendelsen af chiafrø som ”novel food” i 2009.


Opbevaring

Denne Original Chia ® chiafrø kommer i en smart og praktisk dåse til opbevaring.
Opbevares tørt ved stuetemperatur og uden for direkte sollys.


Chiafrø næringsindhold

Chiafrøenes næringsindhold består af ca. 20% protein, 30 % kostfibre og 30 % fedt. Det lyder måske af meget fedt, men fedtet i frøene består primært af omega 3 og det er derfor den sunde fedt til din krop. Kostfibrene er med til at holde dig mæt i længere tid og bidrager også til at holde din mave i balance. Protein er en vigtig byggesten til vores muskler og chiafrø er derfor en nem måde at få et ekstra tilskud proteiner på.


Chiafrø og vægttab

Chiafrø bliver ofte nævnt i forbindelse med vægttab. Her skal det dog siges, at ingen enkeltstående madvarer kan være ansvarlig for et vægttab. Grunden til chia frø er fantastiske at tilføje til sin kost, er deres høje indhold af vigtige næringsstoffer. Frøenes mange proteiner og fibre er med til at holde dig mæt i længere tid og dermed kan du undgå at falde for usunde snacks til at bekæmpe den hurtige sult.


Er chiafrø godkendt i Danmark?

Chiafrø er godkendt i Danmark som fødevare. Men på trods af at chiafrø er blevet konsumeret i flere tusind år i Sydamerika, blev de små, sunde frø først godkendt som madvarer i Danmark i 2009. Frøene er derfor nu fuldt lovlige at sælge og også at anbefale til brug som ingrediens i anden mad. Chia frøene er dog kun godkendt til et maksimum dagligt indtag på 15 gram. Det skyldes, at det er denne mængde, som er blevet testet. Daglig dosis på over 15 gram har ikke været testet og der foreligger derfor ikke en dokumenteret effekt heraf.


Chiafrø bivirkninger og forbehold

Der er på nuværende tidspunkt ingen kendte bivirkninger ved chiafrø. Spiser du chia frø i rå form – for eksempel som drys oven på din morgenmad – skal du huske at drikke godt med væske ved siden af. Frøenes evne til at suge væske og udvide sig kan give problemer som hård eller træg mave. Bruger du frøene i bagværk eller laver du grød med dem, er der ingen problemer med at frøene udvider sig, da dette sker inden indtagelsen og ikke i maven.


Prøv denne lækre chiagrød som din næste morgenmad

Ingredienser:

100% hele Chiafrø

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 438 Kcal
Fedt 33,8 g
- heraf mættede fedtsyrer 3,4 g
Kulhydrat 4,4 g
- heraf sukkerarter 0-1 g
Protein 21,9 g
Kostfibre 32,8 g
Salt 0 g

Produktets ingrediensliste, næringsindhold og emballage kan blive ændret over tid. Vi opdaterer løbende hjemmesiden, men tjek altid emballagen på det købte produkt.

Glutenfri segl Vegan Friendly

Andre kunder har også købt

Alternative produkter

Anmeldelser

Fri fragt over 249 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?