Chiafrø

Chiafrø er hen over de sidste år blevet meget populært at anvende i mange former for opskrifter. Prøv fx. at bruge chiafrø i din morgenmad eller brug dem i bagning. Kun fantasien sætter grænser.

Hvad er chiafrø? | Er chiafrø giftige? | Opskrifter med chiafrø

14 Produkt(er)

Hvad er chiafrø?

Chiafrø stammer fra Sydamerika, hvor det i flere tusinder af år er blevet anvendt som en fødevare af de sydamerikanske folkeslag. Det var imidlertid først for ganske nyligt, at de små frø fandt vej til Europa - men så er de til gengæld også blevet populære at bruge i madlavning på rekordtid.

Chiafrøs næringsindhold (pr. 100 gram):

Energi: 1860 kJ / 450 kcal*
Fedt: 31 g
- Heraf mættede fedtsyrer: 3,2 g
Kulhydrater: 5,0 g
- Heraf sukkerarter: 0-1 g
Fibre: 36 g
Protein: 20 g

* Vær opmærksom på at kalorieindholdet i chiafrø kan variere fra mærke til mærke 


Er chiafrø farlige at spise?

Nogle forbrugere bliver bekymrede, når de læser EU’s anbefaling om, at du maksimalt skal spise 15g chiafrø om dagen. Chiafrø er hverken giftige eller farlige, så du skal ikke være bekymret for at spise chiafrø indenfor den anbefalede mængde. 

Den Europæiske Fødevaresikkerhedsmyndighed (EFSA) anbefaler maks. 15g dagligt, da det er den mængde, der blev ansøgt om og som derfor er blevet risikovurderet og fundet sikker, da chiafrø kom på europæiske marked i 2009.


Kostfibre

Chiafrø indeholder kostfibre, da du i 1 spsk. chiafrø får 5 gram fibre. Kostfibre binder sig til væske og kan hjælpe med en god fornemmelse i maven.


Husk at chiafrø, ligesom alle andre fødevarer, aldrig kan stå alene i en sund kost. Fødevarestyrelsen anbefaler i De 7 Officielle Kostråd, at du spiser planterigt, varieret og ikke for meget. 


Hvilke chiafrø er bedst?

Det store udvalg af chiafrø her på siden kan virke forvirrende, for hvilke chiafrø er egentlig bedst? Chiafrø kan bruges på mange måder, fordi de er smags-neutrale. Produkterne minder meget om hinanden, men nogle skiller ud med en særlig, billig pris på chiafrø, ved at være økologisk certificeret og lignende. Læs altid på det enkelte produkt for det præcise næringsindhold, certificering mm. 


Opskrifter med chiafrø - hvordan bruges chiafrø?

Der er mange, der udbløder chiafrø i væske og spiser dem som en gel. Men det er kun fantasien, der sætter grænser for hvilke opskrifter med chiafrø, du kan kaste dig ud i. Det er f.eks. blevet populært at: 

  • Bage brød med chiafrø
  • Lave havregrød med chiafrø
  • Bage boller med chiafrø
  • Lave knækbrød med chiafrø
  • Blende en smoothie med chiafrø
  • Bruge chiafrø i salater
  • Pynte din mad chiafrø som topping

Chiafrø hos din danske helseshop

Er du på udkig efter chiafrø, behøver du ikke lede længere. Vi har faste lave priser på alle varer - også chiafrø. Vi har løbende gode tilbud på chiafrø, så du altid kan nyde det lille frø til den bedste pris.

Prisen på Chiafrø er ikke kun afledt af kvaliteten på det enkelte produkt, men også af den volumen producenten kan købe ind i. Når du køber online er du sikret en gennemsigtig og billig pris på alle mærker af chiafrø. Det er en meget populær vare og et produkt mange bruger meget af som en fast del af kosten. Derfor er det naturligvis også vigtigt at købe det til en billig pris - det sørger vi for at du kan i vores online shop.


pil til toppen med24

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.