Flåter

Flåtbid kan medfører kløe og hudirritation, men flåterne kan også overføre farlige sygdomme som borrelia og TBE. 
Hvad er en flåt? | Hvordan undgår dit kæledyr flåter? | Hvad er symptomerne på flåter?

58 Produkt(er)

Bliv klogere på flåter!

Der er mange små dyr, som gerne vil deles om dit kæledyr. Fælles for dem alle er, at de generelt er ret irriterende. Vores kæledyr kan blive udsat for angreb, næsten lige meget hvor de befinder sig. For eksempel kan hunden blive angrebet af flåter og tæger under luftningen, hvis det foregår i en skov eller ved højt græs. På samme måde kan katten også komme hjem med flåter og tæger efter de har været ude og vandre for sig selv. Det er dog ikke kun flåter og tæger man skal være opmærksom på. Det er også vigtigt at være opmærksom på lopper, som der udelukkende med deres tilstedeværelse kan nedsætte livskvaliteten for dit kæledyr, hvis man ikke er opmærksom.

Flåtbid medfører ofte kløe og hudirritation, men flåterne kan også overføre farlige sygdomme som borrelia og TBE. Hvad er en flåt, hvordan får dit kæledyr flåter, hvad er symptomerne på flåter, og hvordan undgår du dem? Det får du svaret på her.

Hvad er en flåt?

Flåter er blodsugende mider, der lever af at suge blod fra dyr såvel som mennesker. De holder til i græs og andre skovbundsplanter, hvor de venter på, at et offer kommer forbi. Flåten gennemgår fire stadier i sit liv; æg, larve, nymfe og voksen. Længden på flåtens livscyklus afhænger af faktorer som temperatur og fugtighed. Som regel tager udviklingen fra æg til voksen flåt omkring 3 år. 

De kan forudsagde større problemer, end den kløe og utilpashed lopper bringer med sig. Flåter kan være bærer af bakterien Borrelia. Denne bakterie kan give store problemer for kæledyr, såvel som mennesker. Det anslås, at op mod 55 procent af flåterne bærer bakterien. Dette er meget alvorligt, da de overfører smitten via deres bid på kæledyret eller os. Smitte kan give alt fra feber, træthed mv. til mere alvorlige ting som hjerte, lever og nyre problemer. Derfor er det vigtigt at være opmærksom på dit kæledyr og tjekke dem jævnligt. I tilfælde af den uheldige situation, at du finder en har Med24 lige det du skal bruge til at komme problemet til livs.  

Hvornår på året er flåter et problem?
Vores kæledyr bruger som regel mere tid udendørs i foråret, sommeren og efteråret, hvor vejret er lunt og mildt. Da flåter er aktive lige så snart temperaturen overstiger 5 °C, er det derfor særligt i de varmere måneder, at flåterne er et stort problem for os. Men flåterne kan som udgangspunkt være et problem for både dig og dit kæledyr året rundt.

Hvordan får mit kæledyr flåter?
Dyr, der færdes i naturen, har stor risiko for at få flåter. Opholder dit kæledyr sig derfor udendørs i nærheden af grønne områder med græs, krat og andre skovbundsplanter er risikoen for flåter altid til stede. 

Hvordan undgår mit kæledyr flåter?

Du kan undgå, at flåter bliver et problem for dit kæledyr ved at behandle dit dyr mod flåter. Der findes flere forskellige produkter på markedet, som virker mod flåter. Nogle af disse virker først, når flåten har bidt sig fast. Det er i denne forbindelse vigtigt at være opmærksom på, at flåten ved bid kan overføre smitte med bakterier og infektioner. Der findes dog også forebyggende produkter på markedet som f.eks. Bayvantic med en afvisende effekt, der dræber flåterne, før de bider sig fast. Hermed sikrer du dig, at flåterne ikke får mulighed for at overføre farlige sygdomme og bakterier. Se alle produkterne fra Bayvantic her.

Hvad gør jeg, hvis mit kæledyr alligevel får en flåt?
Bliver dit kæledyr alligevel bidt af en flåt, er det vigtigt, at flåten fjernes lige så snart den opdages. Hermed nedsættes risikoen for smitte. Flåten fjernes nemmest med en ”flåtfjerner” eller ”tægetang”, hvormed det sikres, at hele flåten fjernes.

Hvad er symptomerne på flåter?

Dit kæledyr kan vise svage eller ingen symptomer på flåtbid. Selve biddet kan dog medføre rødme og irritation i huden.

Flåten kan dog overføre farlige sygdomme til dit kæledyr, som borrelia, anaplasma og TBE. Der er størst chance for smitte med borrelia og anaplasmose, hvis flåten får lov at suge blod i 24 timer eller mere. TBE smitter derimod med det samme ved bid. Symptomerne på disse sygdomme kan være sløvhed, nedsat appetit, feber, smerter, stivhed, nedsat almentilstand, kramper, lammelser og adfærdsændringer. TBE hos hunde er derudover meget alvorligt og potentielt dødeligt.

Flåter kan derudover vandre fra dit kæledyr over på dig og bide dig i stedet. Smittes du med en flåtbåren sygdom, kan det lede til skader på nervesystemet og hjernebetændelse, som i sidste instans kan være dødeligt. Det er derfor vigtigt, at du beskytter dit kæledyr mod flåter. 

Læs vores artikel om Borreliose her, og få mere viden om sygdommen samt gode råd til forebyggelse.

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.