Energidrik

Energidrik - Sportsdrik - Kulhydratpulver

Kulhydrat er en vigtig kilde til energi og kan være nødvendig at få tilført (f.eks. kulhydratpulver) ved længerevarende fysisk aktivitet. Sportsdrik og energi drik indeholder kulhydrat og ofte vil disse produkter samtidig indeholde salte (elektrolytter), som du taber når du sveder. Sportsdrik har endvidere den væsentlige egenskab at den tilfører kroppen vand og at du derved kan undgå væsketab under træning.

Mere om Kulhydrat
Ligesom protein er vigtig, spiller kostens indhold af kulhydrat også en betydelig rolle, når kroppen skal opbygge muskelvæv. Kulhydrater fungerer som en god energikilde i forbindelse med træning, så der kan trænes hårdt og effektivt. Hvis musklernes glykogendepoter er tømte, når træningen påbegyndes, ses en øget nedbrydning af muskelprotein for at skaffe energi til kroppen. Derfor er det vigtigt at have fyldt glykogendepoterne op 1-2 timer inden træningen. Derudover er det samtidig en god idé at indtage kulhydrat under træningen, da dette reducerer nedbrydningen af muskelprotein, som træning ellers medfører.

Et højt dagligt indtag af kulhydrat er ydermere nødvendigt for at sikre tilstrækkelig næring til at kunne gennemføre selve træningen. Ved daglig træning på under 1-1½ time anbefales der 5-7 g kulhydrat per kg kropsvægt og ved træning over 1½-2 timer anbefales 7-10 g. Kulhydrat i væsken under træning sikrer, at kroppen tilføres energi, hvilket reducerer proteinnedbrydningen samt restitutionsprocessen efter træning.

Energidrik fungerer som en god energikilde i forbindelse med træning. Energidrik kan bruges af alle som dyrker sport, herunder fodbold, håndbold mm. Energidrik er dog særligt til dig som dyrker udholdenhedssport som f.eks. triathlon, løb og cykling.

Med energidrik kan du holde dine energidepoter (glykogendepoter) fyldte under træningen. Tømmes glykogendepoterne vil der ske en øget nedbrydning af muskelprotein for at skaffe energi til kroppen. Det vil forringe din præstation og dermed effekten af din træning. Energidrik kan hjælpe dig til at holde dine energidepoter fyldte både før træningen, under træningen samt også efter træningen (for at kroppen bedre kan restituere).

Kampagne: Fri fragt over 200 kr.
Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering
14 dages fortrydelse
14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.
Medlemsbonus
Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.
Kundeservice
Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.
Spar endnu flere penge på dine sunde indkøb!
Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive tilbud, gratis fragt kampagner og eksperttips til en sund livsstil.