Bind

Her finder du et stort udvalg af bind til menstruation. Der er flere størrelser og sugeevner, så du kan føle dig tryg og sikker hele vejen igennem din menstruation. Vores udvalg rummer bl.a. også tamponer, trusseindlæg og menstruationskop - læs mere om menstruationskop her!

De forskellige slags bind | Hvor ofte skal du skifte bind? 

47 Produkt(er)

Hvad er menstruation?

Menstruation kommer som en normal del af kvinders cyklus. Det er blødninger fra livmoderen i forbindelse med, at en æggeløsning er ovre, hvis der ikke har været befrugtning af ægget.  

I de fleste tilfælde vil den første menstruation vise sig, når en pige er mellem 9-18 år, men gennemsnitsalderen ligger på omkring 13 år. Menstruationen vil typisk vare, til du er omkring 45-50 år, og bevæger dig ind i overgangsalderen.  

For mange er menstruation en fast besøgende hver eneste måned, som bliver omkring 3-7 dage på hvert besøg. Anvender du prævention i form af f.eks. p-piller eller minipiller, kan det dog se lidt anderledes ud, da flere faktorer kan spille ind her. 

For at komme nemmere igennem din menstruation kan du benytte dig af bind, trusseindlæg, tamponer, en menstruationskop eller andre hygiejneartikler, som er lavet til brug under menstruation. Dette kan gøre din menstruation til en mere behagelig oplevelse, da du minimerer risikoen for at bløde igennem.  


De forskellige slags bind

Der findes mange forskellige slags bind, som alle kan hjælpe med at holde styr på din blødning. Lige meget om din menstruation er let eller kraftig. Du kan stort set altid se på indpakningen, hvor høj en sugeevne bindet har. Der er lavet et dråbesystem, hvor jo flere “fyldte” dråber, jo højere sugeevne. 

Nedenunder kan du se, hvad forskellen er på de forskellige hjælpemidler til din menstruation, og finde ud af, hvilken løsning, som er den bedste for dig. 

Bind til dagen med vinger

Et bind med vinger sidder ekstra godt fast i trusserne. Vingerne på siden af bindet bukkes ned under trussen, og klæber sig fast, så de bliver siddende hele dagen. Disse kan være gode at bruge, hvis du er aktiv, da sved kan medføre, at bindet ikke sidder nær så godt fast, men med vinger på dit bind, kan du være mere tryg. 

Bind til dagen uden vinger

Bind uden vinger sidder godt fast i trusserne da det, ligesom dem med vinger, er klæbende på bagsiden, som vender ned med trusserne. Den klæbende side gør, at trusserne holder sin placering, så du trygt kan have det på. Så om du er til bind med eller uden vinger, er en smagssag, da de virker på samme måde. Nogle kan dog føle en ekstra sikkerhed i bind med vinger. 

Natbind

Et natbind er, som navnet hentyder, bind som er lavet til om natten. Men nogle bruger dem også om dagen, da de typisk har en højere sugeevne til en kraftig blødning, så der er altså ikke noget med, at de ikke må bruges om dagen, bare fordi de hedder natbind. Du skal gøre, hvad der føles bedst for dig. 

Natbind er længere end almindelige bind, for at sikre dig, at du ikke bløder igennem, hverken når du ligger på maven eller ryggen. Dette gør at du kan sove en hel nat uden at være bange for uheld.  

Økologiske bind

Vil du gerne have økologiske bind, finder du også det her. Økologiske bind er lavet af 100% økologisk bomuld, og er derfor af materiale, hvor du undgår parfume eller andre faktorer, som kan skabe irritationer i det intime område. 

Stofbind

Hvis du gerne vil have en mere bæredygtig løsning, kan du få stofbind, som er genanvendelige, så du slipper for ekstra affald og plastik. Disse tåler maskinvask, så du nemt kan rengøre dem, og bruge dem igen og igen. 


Hvor ofte skal du skifte bind?

Det er vigtigt at skifter dit bind, trusseindlæg og tampon jævnligt, så du minimerer risikoen for, at der opstår bakterier og irritationer, og at du bløder igennem. Du bør skifte bind, trusseindlæg og tamponer enten når de er “fyldte”, som sagtens kan være efter 2 timer, hvis sugevnen ikke er høj nok, ellers ca. hver 3-4 time. 

Der er dog ikke mange, som sætter deres alarm, og står op, og skifter bind midt om natten. Her er der udviklet natbind med en høj sugeevne, så du trygt kan lægge dig til at sove, uden frygten for at bløde igennem. 

Ofte bløder du ikke lige så meget i starten og slutningen af din menstruation, som du gør på de midterste dage. Derfor har mange både trusseindlæg og bind med forskellige sugeevner til at ligge, for at være dækket ind til alle dage. Du kan typisk se sugeevnen på dit bind udenpå indpakningen i form af små dråber. Jo flere fyldte dråber, jo højere sugeevne. 


Menstruationstrusser

Trusser, der føles som dine almindelige trusser, men som sikre dig for ikke at bløde igennem. Menstruationstrusser er indbygget med ekstra lag, der suger, og indkapsler blødningen, så du ikke bløder igennem. Dette er en mere bæredygtig løsning til dig, der gerne vil skåne miljøet, da de blot kan vaskes og bruges igen. Trusserne kan bruges i op til 8-12 timer, inden du bør skifte dem alt efter, hvor meget du bløder. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.