Stofbind

Stofbind er med til at gøre din menstruation mere miljøvenlig, da du kan mindske dit forbrug af affald betydeligt og stadig føle dig godt beskyttet. Læs mere om stofbind her

20 Produkt(er)

Hvad er stofbind?

Hvis du gerne vil have en mere bæredygtig menstruation, kan du anvende stofbind og tamponer, så du mindsker dit forbrug af affald. 

Stofbind bruges ligesom almindelige engangsbind, men fordi de er lavet af stof, kan de, i modsætning til engangsbind, bruges igen og igen

Du kan både få stofbind med og uden vinger alt efter, hvad du er til. Stofbind med vinger har til forskel en trykknap, så de nemt kan sidde rundt om dine trusser.  


Fordele ved genanvendelige stofbind

Der er mange fordele ved at bruge et stofbind f.eks.: 

  • Stofbind er genanvendelige, og kan bruges igen og igen
  • Du vil spare penge, da du ikke skal ud at købe nye bind og tamponer hver måned
  • Du mindsker mængden af affald
  • Der er ikke tilsat kemikalier eller andre indholdsstoffer, som du måske ikke kan tåle
  • Stofbind er bløde og behagelige mod huden
  • Du undgår, at klistret fra bindet sidder fast på huden

Hvor ofte skal jeg skifte et stofbind?

Stofbind skal, som alle andre slags bind, skiftes i løbet af dagen. Men hvor ofte du skal skifte dit stofbind, afhænger af dit flow, altså hvor meget du bløder, og hvor høj en sugeevne du har valgt. 

Stofbind bør skiftes inden det er fuldt mættet af blod, så du undgår at bløde igennem. Når du er blevet vant til at bruge stofbind, kommer du til at kende dit flow, og vil derfor vide, hvornår det er tid til at skifte stofbindet, men som udgangspunkt vil et sted mellem 4-6 timer typisk være passende. Du bør dog max lade dit stofbind sidde i 8 timer. 


Hvordan bruger jeg stofbind?

Når du køber et stofbind, bør du, ligesom med tøj, altid vaske det inden du tager det i brug. Har dit stofbind vinger med trykknapper, skal stofbindet vende så vingerne foldes ned omkring trusserne, og trykknapperne knappes sammen. Ofte er stofbind lidt ru på bagsiden, som sammen med knapperne er med til, at bindet bliver holdt på plads. Du kan dog altid rykke bindet lidt frem og tilbage, hvis du får det placeret forkert. 

Når du gerne vil skifte dit stofbind, skal du blot åbne trykknapperne, og tage det ud af trussen og folde det sammen med den våde side indad. Hvis du ikke skal vaske med det samme, kan du opbevare dit stofbind i en wetbag, og derefter følge vaskeanvisningen på det pågældende stofbind. 


Hvor mange stofbind skal jeg have?

Hvor mange stofbind du bør have, afhænger af, om du har tilpasset dine stofbind til dit flow. For hvis du bløder meget, men kun har stofbind med lav sugeevne, er det klart, at du bliver nødt til at skifte det oftere. 

Dette kan være individuelt, men som udgangspunkt bruger en kvinde på dagsbasis ca. 2-4 stofbind til om dagen og 1 natbind. Til starten og slutningen af din periode kan det være en god ide med et par stof trusseindlæg, til når din blødning ikke er så kraftig. Dette skal du så gange op med det antal dage, hvor du har din menstruation, og det kan være meget individuelt, hvor mange dage man bløder. 


Genanvendelige stof tamponer

Funktionelt er der ikke den store forskel på stof tamponer og almindelige tamponer. Den største forskel er, at stof tamponer er meget mere miljøvenlige end engangstamponer, da de er vaskbare og derfor kan bruges igen og igen. Stof tamponer er skånsomme mod hud og slimhinder, da de er lavet af 100% økologisk bomuld lige bortset fra snoren.  

Ligesom almindelige tamponer eller menstruationskopper, er det ikke alle, der kan bruge stof tamponer, men det handler om at prøve sig frem og finde ud af, hvad du har det bedst med. 

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.