Nitril engangshandsker

Beskyt dig selv eller andre med et par nitril engangshandsker. Du finder et stort udvalg af engangshandsker i nitril fra mærker som Abena og Klinion. 

Nitril engangshandsker | Fordele og ulemper | Anvendelse | Håndtering af fødevarer | Størrelser | Alternativer til nitril

6 Produkt(er)

Nitril engangshandsker – hvad er nitrilgummi?

Nitrilhandsker er lavet af en særlig slags kunstgummi og er dermed kunstigt fremstillet. Engangshandsker af nitril bliver brugt mange steder i pleje- og sygesektoren, og bliver af denne grund også ofte omtalt som medicinske handsker. De færreste er allergiske overfor den syntetiske gummi, og nitril handsker er derfor et glimrende alternativ til handsker af naturgummi også kendt som latex handsker. 

Sammenlignet med engangshandsker lavet af vinyl eller latex er nitril engangshandsker mere modstandsdygtige overfor kemikalier. Udover handsker af neopren er nitril engangshandsker den type, der kan tåle flest kemikalier. 


Fordele og ulemper ved nitrilhandsker

Der er både fordele og ulemper ved engangshandsker i nitril. Dem kan du blive meget klogere på her:  

Fordele Ulemper
Stor modstandsdygtighed overfor olie, kemikalier til rengøring og desinfektion, fedt og opløsningsmidler Kunstigt fremstillet og dermed ikke bionedbrydeligt
Latexfri Lidt dyrere end latex og vinyl
Fremragende punkteringsmodstand
Lang holdbarhed
Stor brudstyrke
Fås med og uden pudder
God følsomhed

Hvornår kan jeg anvende nitril engangshandsker?

Nitrilhandsker kan anvendes til en lang række formål i tilfælde, hvor du ønsker ekstra beskyttelse. I mange tilfælde vil en god håndhygiejne være nok, men engangshandsker kan øge opmærksomheden på hygiejnen samt beskytte dine hænder mod udefrakommende væsker. Generelt kan du bruge engangshandsker ved opgaver, hvor der forventes kontakt med kropsvæsker eller hvor hænderne kan blive synligt forurenede. 

Særligt engangshandsker af nitril kan bruges ved  

  • Kontakt med smittefarlige patienter og udstyr
  • Kontakt med blod/kropsvæsker under ukontrollerbare forhold
  • Kontakt med cytostatika
  • Kontakt med desinfektionmidler

Du kan selvfølgelig også anvende nitril engangshandsker ved mere almindelige situationer som rengøring i hjemmet mm.  


Håndtering af fødevarer med nitril engangshandsker

En høj håndhygiejne i forbindelse med madlavning og håndtering af fødevarer er meget vigtigt. Selvom en grundig håndvask og hånddesinfektion kan være nok i mange tilfælde, kan du af din arbejdsgiver være pålagt at bruge handsker eller blot selv ønske den ekstra beskyttelse. I nogle tilfælde kan det også være rart ikke at få farve, fedt eller lignende på hænder under fødevarehåndteringen. 

Heldigvis er flere af nitril engangshandskerne på denne side godkendt til fødevarehåndtering. De blå, pudderfri Ultra Comfort nitril handsker fra Klinion Protection er eksempelvis godkendt til fødevarebrug op til 40oC og er viruspenetrationstestet i henhold til ASTM F1671. De opfylder kravene til træk og brudstyrke fastsat i standard for medicinske undersøgelseshandsker EN 455 1-4. 

Også nitirl handsker fra Abena er godkendt til anvendelse ved håndtering af fødevarer. De lever op alle europæiske standarder og kan også bruges til håndtering af medicin, hormoncreme mm. 


Mange størrelser for høj sikkerhed og komfort

Det er vigtigt, at dine engangshandsker passer til dine hænder. Handskerne skal nemlig sidde tæt så du har en god fingerfølelse og er optimalt beskyttet. Er handsken for stor, risikerer du at den glider af, sidder dårligt og besværliggører dine opgaver. Er den derimod for lille, kan det ellers smidige materiale revne og du kan risikere at få forurenet dine hænder. 

Uanset hvilket mærke nitrilhandsker du ønsker, kan du finde dem i din størrelse. Størrelserne for Abenas nitril engangshandsker går fra Small til Large, og elasticiteten sikrer, at de tilpasser sig dine hænder. Køber du i stedet Klinions engangshandsker i nitril, får du et endnu større udvalg af størrelser. Her går de nemlig fra X-Small til X-Large. 


Alternativer til nitril engangshandsker

Vil du se hele udvalget af engangshandsker? På siden Engangshandsker finder du både latex-, vinyl-, nitril- og bomuldshandsker og du kan blive meget klogere på de forskellige typer af engangshandsker. Du kan også udforske udvalget af værnemidler, så du kan beskytte dig selv og andre på den bedste måde. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.