Kompressionsstrømper

Hos Med24.dk kan du finde et stort udvalg af forskellige kompressions- og støttestrømper. Hvis du er i tvivl om, hvad kompressionsstrømper egentlig er, og hvornår de kan bruges, har vi her samlet en masse information. 

Hvilke kompressionsstrømper skal jeg vælge? | I tvivl om klasse?Hvordan hjælper kompressionsstrømper? | Forskellen på kompressions- og støttestrømper 

Hvilken kompressionsstrømpe skal jeg vælge?

Det kan være svært at finde ud af, hvilke kompressionsstrømper du skal vælge, fordi det afhænger af flere ting. Når du skal vælge kompressionsstrømper, skal du overveje strømpernes grad af kompression, strømpernes længde samt hvilket materiale strømperne er i, så du sikrer, at du får opfyldt dine behov bedst muligt. Vi har nedenfor samlet en kort vejledning i at vælge støttestrømper, men ved svære smerter og problemer med benene anbefaler vi, at der tages kontakt til læge for bedste rådgivning. 


Tryk

Kompressionsstrømpers grad af kompression måles i mmHg, som er en enhed for tryk. Jo højere mmHg strømperne har, jo større kompressionsgrad har strømperne. Graden af kompression inddeles i 4 forskellige klasser: 

  • Klasse 1, 15-21 mmHg
  • Klasse 2, 23-32 mmHg
  • Klasse 3, 33-46 mmHg
  • Klasse 4, meget kraftig kompressionseffekt - anvendes kun på hospitaler

Kompressionsstrømper af klasse 1 anbefales til lindring og forebyggelse af mindre åreknuder, til brug ved rejse, til lindring af trætte og let-hævede ben efter en stående arbejdsdag og til brug ved sport. Dette er fx Mabs Bomuld Kompressionsstrømper, som med 18-20 mmHg går under klasse 1 og kan bruges af både mænd og kvinder.

Kompressionsstrømper af klasse 2 og 3 bruges af personer med nedsat tilbageløb af blod fra fødderne, efter operation og mod voldsomme hævelser og væskesamlinger. Det anbefales at rådføre sig med læge eller sygeplejerske ved brug af kompressionsstrømper af klasse 2 og 3, så man sikrer sig, at strømperne er optimale i forhold til kompression og størrelse.

Kompressionsstrømper af klasse 4 bruges kun på hospitaler og i forbindelse med lymfødem.

Hos Med24.dk forhandler vi kompressionsstrømper af klasse 1, som kan bruges til at forebygge sygdomme og minimere gener i det daglige. De er desuden ideelle til brug under længere rejser, hvor der er minimal mulighed for at komme op og bevæge sig som ved bus-, bil-, tog- og flyveture.

For nogle sportsudøvere kan kompressionsstrømper give en oplevelse af forbedret ydeevne og komfort, hvilket kan hænge sammen med, at den øgede blodgennemstrømning som følge af kompressionen giver bedre ilttransport rundt til musklerne og mere effektiv fjernelse af affaldsstoffer.

Du kan også finde flere behandlingsstrømper fra Sigvaris, der har højere kompressionsgrad end klasse 1, og som derfor kan bruges til voldsommere symptomer end de andre kompressionsstrømper og i forbindelse med operation.  


Længde

Du kan hos Med24.dk finde kompressionsstrømper i 3 forskellige længder: 

  • Knæstrømper
  • Lyskestrømper
  • Strømpebukser

Når du skal vælge kompressionsstrømper, skal du overveje, hvor på benet der er brug for støtte. Hvis problemet mest ses ved anklerne, vil knæstrømper som regel være lange nok.

Hvis der opleves problemer/hævelse ved knæet eller længere oppe anbefales det at bruge lyskestrømper, der dækker det meste af lårene også. Undgå dog at vælge for lange kompressionsstrømper og at rulle dem ned, at dette kan medføre øget tryk få steder på benet.

Strømpebukser med kompression kan bringe hævelse helt ud af benene gennem hofterne, og er desuden ideelle til gravide. Vær dog sikker på, at stoffet omkring maveregionen er strækbart og egnet til gravide som fx Mabs Mama kompression strømpebukser. Du kan læse om forhøjet blodtryk hos gravide her


Materiale

Kompressionsstrømper findes i forskellige materialer, og generelt har de alle god ydeevne og grad af kompression.

Kompressionsstrømper af nylon har et fint look, men er som almindelige nylonstrømper en smule mere sarte end kompressionsstrømper af bomuld. Vælg fx de populære Mabs Nylon Kompressionsstrømper, som nemt kan maskinvaskes ved 40 grader efter brug.

Bomuld er slidstærkt, og strømperne kan derfor bruges mange gange.

Som noget helt specielt kan du hos Med24.dk finde Mabs Active Dryarn, der er en kompressionsstrømpe til sport, som er yderst åndbar og støttende. Strømperne er lavede af det specielle materiale dryarn, der er super let og som ikke suger væske til sig og bliver tungt.

De selvvarmende Bamboo Pro strømper øger cirkulationen varme eller nedkøling i forhold til kroppens behov, og kan bruges hele dagen. Strømperne indeholder bambus trækul, der udsender infrarøde stråler, som giver strømperne deres unikke effekt. De kan bruges af både kvinder og mænd, og kan endda maskinvaskes ved 30 grader.

Hvis du har hård hud på fødderne og særligt hælene, kan du risikere at slide hul i eller gøre skade på kompressionsstrømperne tidligere. Vi har hos Med24.dk et udvalg af særlig hudpleje mod hård hud på fødderne, så dine kompressionsstrømper kan holde så lang tid som muligt. 

Hvordan hjælper kompressionsstrømper?

Uanset af hvilken årsag man bruger kompressionsstrømper, har strømperne det samme formål. De lægger et pres på muskler og vener i benene og øger blodcirkulationen med et opadgående tryk. Det sker ved at trykket fra kompressionsstrømpen er højere nede ved anklen og aftager opad. Således presses blodet fra fødderne og ledes opad mod hjertet. Du kan læse mere om dårligt blodomløb her


Hvad er forskellen på støtte- og kompressionsstrømper?

I bund er grund er det forskellige ord for det samme. Betegnelsen specialstrømper anvendes undertiden også. Ofte siger man, at kompressionsstrømper bruges til behandling ved forskellige sygdomme og tilstande, mens støttestrømper (samt flystrømper og rejsestrømper) bruges ved mindre gener og til at forebygge sygdomme.

Ved behov for kompressionsstrømper i forbindelse med sygdom, skal man ofte have lavet specialstrømper efter mål, således at længden af strømperne, graden af kompression og materialet bliver så optimalt som muligt.

Det kan være svært at få kompressionsstrømperne til at sidde korrekt, fordi de er strammere end almindelige strømper. Der findes derfor forskelligt tilbehør til støttestrømper, som blandt andet dækker over gummihandsker til kompressionsstrømper og glidesokker, der gør det nemmere at tage strømperne på, og som desuden beskytter kompressionsstrømperne ved påtagning. Du kan også finde Doff N’ Donner muffe og kegle hver for sig eller som sæt hos Med24.dk, som gør det smertefrit at tage kompressionsstrømper på.  

Fri fragt over 200 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?