Allergica Cellesalte Allergica Comp. Allergica Enkeltsalte Alexapharma Bachs Blomsterremedier Bach Rescue Dr. Reckeweg Andre Homøopatiprodukter Allergica ampuller

Homøopati - Homøopatiske lægemidler

Homøopati er en anderledes behandlingsform, hvor man ved hjælp af bl.a. homøopatiske dråber, forsøger at ændre kroppens tilstand til det bedre. Se hele udvalget her! 

Hvad er homøopati? | Hvordan virker homøopati? | Bivirkninger | Allergi mm. | Dosering & indtagelse 

425 Produkt(er)

Hvad er homøopati?

Homøopati er en behandlingsform, der tager udgangspunkt i en holistisk tankegang. Den holistiske tankegang går ud på, at man betragter hele mennesket under et udrednings- og behandlingsforløb, når man forsøger at finde årsagen til sygdom eller symptomer. 

Ordet homøopati kommer fra græsk, og er sammensæt af homoios (lignende) og pathos (lidelse). Dette betyder, at en homøopat vil behandle en sygdom eller lidelse med et homøopatisk præparat, som du i store mængder ikke ville kunne tåle.  

Behandlingsformen tager altså udgangspunkt i lighedsprincippet – at lige helbreder lige. Ved at give kroppen et stof, der ellers ville gøre den syg, i meget små doser, mener homøopater, at det nænsomt vil stimulere kroppens forsvarsmekanisme til at helbrede sig selv. 

Et eksempel er behandling af kvalme. Her vil en homøopat bruge et kvalmefremkaldende stof i en meget lille dosis ud fra tanken om, at lægemidlet derfor ville virke kvalmestillende. De homøopatiske lægemidler kaldes også for komplementær eller holistisk medicin.  

Hvad er antroposofisk homøopati?

Indenfor homøopati findes der antroposofiske lægemidler. Disse lægemidler adskiller sig fra den klassiske homøopati ved at bruge kombinationspræparater samt en anderledes og mere omstændig fremstillingsproces.  


Hvad er homøopatiske lægemidler lavet af?

Et homøopatisk præparat er fremstillet af materialer udvundet fra råstoffer. Disse råstoffer kan være udvundet af både mineraler, planter og dyr. Stofferne fortyndes i vand og ethanol eller i laktose gennem særlige metoder. 

Ønsker du ikke at indtage alkohol i nogen form, bør du derfor undgå homøopatiske lægemidler. 


Hvordan virker homøopati?

Ifølge homøopaterne er en behandling ud fra lighedsprincippet med til at genoprette energibalancen i kroppen og sætte kroppens selvhelende funktion i gang. Indenfor homøopatien mener man desuden, at behandlingen stimulerer kroppens forsvarsmekanismer. 

En klassisk homøopat betragter symptomer som kroppens reaktion på en grundlæggende ubalance og ikke som en tilstand i sig selv. En homøopat vil derfor ikke forsøge at behandle sygdommens symptomer, men derimod årsagen. Det er altså patienten, der er i fokus. Her er sindet og den mentale tilstand også en vigtig faktor i udredningen hos en homøopat, da behandlingen skal tilpasses det enkelte menneske.  

Homøopati bliver oftest brugt 

  • Til smertelindring
  • Mod astma
  • Mod fordøjelsesproblemer
  • Mod nervøsitet
  • Til forbedring af livskvaliteten

Det er dog vigtigt at understrege, at alle homøopatiske lægemidler er uden godkendte terapeutiske indikationer. Du bør altid søge læge ved symptomer, som bekymrer dig. 


Hvad betyder potensering og D?

Potensering er en del af fremstillingsprocessen. De homøopatiske lægemidler potenseres, hvilket betyder, at midlerne fortyndes og omrystes på en særlig måde. 

De forskellige stoffers fortynding er i som regel angivet i decimalfortyndinger D. D angiver hvor mange gange råstoffer er fortyndet 10 gange. Hvis et homøopatisk lægemiddel eksempelvis hedder D6, er det fortyndet 10 gange i løbet af 6 trin.  

D6 er altså en fortynding i forholdet 1:1.000.000 mens D12 er fortyndet i forhold til 1:1.000.000.000.000. 

D4 og D6 er lave potenser, D12 er mellempotens og D30 er høj potens. Pas på med at trappe doseringen op og vær opmærksom på, hvordan din krop reagerer. 


Førstegangsforværring - bivirkninger ved homøopati

Inden for homøopati taler man om en kortvarig forværring af den tilstand, man forsøger at ændre. Denne forværring kaldes førstegangsforværring og er ifølge homøopater et tegn på, at behandlingen virker. De betegner derfor ikke dette som en bivirkning, men som et positivt signal fra kroppen om, at den er i gang med at udskille affalds- og giftstoffer.  

Fordi homøopatien betragter forværringen som naturlig, kan du risikere at overse mere alvorlige symptomer. Kontakt derfor altid din læge, hvis du får det værre eller er i tvivl om, hvorvidt du bør forsætte med de homøopatiske lægemidler. 


Allergi, intolerance eller særlig kost – er homøopati for alle?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du kan tåle homøopatiske lægemidler, får du her svar på oftest stillede spørgsmål i forbindelse med køb af homøopatiske lægemidler. 

Er homøopatiske lægemidler veganske?

Mange homøopatiske lægemidler er lavet på planter og mineraler. Dem kan du både som vegetar og veganer bruge. Du skal dog være opmærksom på, at nogle midler er fremstillet ud fra dyr som grise og honningbier. Andre er fremstillet af produkter, der stammer fra dyr og kan derfor godt benyttes af vegetarer. Her kan være tale om ingredienser som honning eller ambra. Tjek altid indholdsfortegnelsen hvis du er i tvivl.  

Er homøopatiske lægemidler glutenfrie?

Den sprit, der indgår i eksempelvis Allergicas homøopatiske lægemidler er baseret på økologisk hvede fra Italien. Det er dog Allergicas egen faglige vurdering, at der ikke er gluten i deres produkter, da der sker en destillation i fremstillingen af ethanol. Du bør dog altid spørge din læge, hvis du er glutenallergiker og vil benytte homøopatiske lægemidler. 

Er homøopatiske lægemidler med laktose?

Nogle personer er overfølsomme eller intolerant overfor mælkesukker eller mælkeproteiner. Er du laktoseintolerant, skal du være opmærksom på, at der findes små mængder laktose i visse homøopatiske produkter. Nogle allergikere eller intolerante vil ikke opleve symptomer, mens andre er mere følsomme. 

Er homøopatiske lægemidler for gravide?

Kontakt altid din læge hvis du som gravid overvejer at benytte dig af medicin, der ikke er anbefalet eller aftalt med sygehuset eller egen læge. Da flere homøopatiske lægemidler indeholder ethanol, bør du som udgangspunkt ikke indtage dem som gravid, 


Dosering og indtagelse – hvordan tager man homøopatiske lægemidler?

Tag homøopatiske præparater uden mad og drikke og undgå indtagelse tæt på tandbørstning. Homøopatiske lægemidler kan fås som: 

  • Homøopatiske dråber
  • Drikkeampuller
  • Sukkerkugler (globuli)
  • Tabletter
  • Pulver

Tag aldrig mere end dem anbefalede dosis, som fremgår af etiketten. En flaske med dråber på 50 ml indeholder cirka 1200 dråber. Ved en normal dosis indtages det homøopatiske lægemiddel 3 gange om dagen med 10 dråber hver gang. En sådan flaske svarer derfor til 5-6 ugers brug. Dette afhænger selvfølgelig af det enkelte homøopatiske lægemiddels dosering. 

Hvor lang tid skal man tage homøopatiske lægemidler?

Det er meget forskelligt, hvor længe du bør tage homøopatiske lægemidler. Mange benytter homøopati i 5-6 måneder, men spørg din læge hvis du er i tvivl. En homøopat kan også rådgive dig, men eftersom der ikke findes en statsautoriseret homøopat uddannelse i Danmark, bygger behandlingsforslaget ikke nødvendigvis på professionel viden. 

Læs mere om vitaminer & minaler eller kosttilskud

til toppen tekst

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.