Vegansk Chokolade

Vegansk chokolade er mindst lige så lækkert, som traditionel chokolade, det er bare helt uden animalske produkter. Læs mere om vegansk chokolade her!

12 Produkt(er)

Hvad gør vegansk chokolade, vegansk?

Er chokolade vegansk? Det kan du nok godt komme i tvivl om for, hvad er der egentlig i chokolade som ikke er vegansk?
Chokolade er vegansk, når det ikke indeholder ingredienser, som er lavet på animalske produkter eller noget, som er produceret af dyr. 

Ofte er meget mørk chokolade vegansk, da det laves af kakaobønner. Så chokolade i sig selv er egentlig en plantebaseret spise. Men om det færdiglavede produkt er vegansk, afhænger af E-numre, tilsætningsstoffer og selvfølgelig om der er mælk i. Almindelig mælkechokolade er som oftest ikke vegansk, da der jo er tilsat mælk. Der tilsættes mælk for en mere sød og cremet smag. Men dette kan altså erstattes af rismælk, sojamælk eller andre produkter, for at gøre det vegansk, og ofte kan man faktisk slet ikke smage forskel på vegansk chokolade og ikke vegansk chokolade. Det kommer til gengæld bare til dyrenes og miljøets fordel. 


Vegansk hvid chokolade

Når man snakker vegansk chokolade, kan man ikke komme udenom vegansk hvid chokolade. Hvid chokolade er baseret på kakaosmør og ikke hele kakaobønner, så du får den hvide farve frem for den brune. Udover kakaosmør består hvid chokolade af sukker, mælk og vanilje, hvor det primært er vaniljen, som giver smagen. For at gøre den hvide chokolade vegansk, har producenterne skiftet mælken ud med kokosmælk, sojamælk eller andre plantebaseret produkter, for at opnå samme konsistens. Hvid chokolade har en tendens til at være mere sød i smagen end mælkechokolade og mørk chokolade, pga. indholdet af kakaosmør frem for kakaopulver. 


Vegansk mørk chokolade

Er mørk chokolade vegansk? I mange tilfælde er mørk chokolade vegansk, men der er dog undtagelser, hvor mørk chokolade ikke er vegansk. Så det er med at holde øje på ingredienslisten. Nedenfor kan du se en liste over mærker, som laver vegansk chokolade, så du ikke behøver være i tvivl. Som en tommelfingerregel kan du med fordel holde øje med et kakao-indhold på 50% eller mere, da jo højere kakaoprocent, jo højere indhold af chokolade og jo større er chancen for at chokoladen er vegansk. Dette kan dog ikke med sikkerhed indikere, at chokoladen er vegansk. 


Vegansk mælkechokolade

Mælkechokolade er mere sød og cremet i smagen i forhold til mørk chokolade. Og du kan sagtens få en lækker mælkechokolade, selvom du er veganer. Flere og flere mærker er begyndt at lave vegansk chokolade, heriblandt vegansk mælkechokolade, hvor den almindelige komælk er erstattet med sojamælk, rismælk, kokosmælk eller andre plantebaseret produkter. Smagen er dog stadig lige så god, så du kan nyde din chokolade med god samvittighed.


Mærker som laver vegansk chokolade

Det kan nogle gange være en jungle at finde ud af, hvad der er vegansk og hvad der ikke er. Men her er en liste over mærker, som laver lækker vegansk chokolade, og du finder dem alle her hos Med24. Der er alt lige fra vegansk hvid chokolade til vegansk mørk chokolade. Både med og uden ekstra smag i form af f.eks. nougat, hindbær og appelsin. 

  • Ombar
  • Ichoc
  • Aurion
  • Rapunzel
  • The Raw Chocolate Co.

Vegansk slik

Udover vegansk chokolade finder du også masser af vegansk slik hos Med24. Der findes mange varianter af vegansk slik, og det kan bl.a. være vegansk vingummi og lakrids. Du kan nyde vegansk slik med god samvittighed, da det er helt uden animalske produkter, så det er både godt for dyrene og klimaet, og så er du sikker på at få stillet den søde sult. 


Køb vegansk chokolade her

Om du er til hvid, mørk eller mælkechokolade kan du købe din veganske chokolade her hos Med24. Vi sørger for hurtig levering, så du nemt kan komme til at nyde din veganske chokolade når din dag skal bestå af lidt ekstra hygge. Vegansk chokolade er nemlig lækkert som en lille snack, når du skal have tilfredsstillet din søde tand. 

Pil til toppen

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.