Græskarkerneolie

Græskarkerneolie er en kulinarisk specialitet, der udmærker sig ved sin karakteristiske mørkegrønne-brunlige farve. Smagen er både nøddeagtig og krydret - den går derfor godt sammen med de fleste salater og bagværk. Læs mere...

2 Produkt(er)

Bliv klogere på græskarkerneolie

Græskarkerneolie udvindes fra græskarkerner, der blandt andet omfavner et sundt kompleks af proteiner, magnesium og fibre. Når det gælder græskarkerneolie, er både næringsindhold og anvendelse en helt spændende størrelse. 

Rigt på essentielle næringsstoffer

Udover at være velsmagende indeholder græskarkerneolien også gavnlige vitaminer og mineraler som: 

  • A-vitamin
  • E-vitamin
  • Zink
  • Magnesium

Desuden indeholder græskarkerneolie plantesteroler, omega-3 og omega-6.

I forhold til fedtsyrer består olien af:
20% mættede fedtsyrer  
25% enkeltmættede fedtsyrer  
55% flerumættede fedtsyrer 

Anvendelse af græskarkerneolie

Græskarkerneolie er ikke blot kendt indenfor gastronomiens verden, men er faktisk også anvendt som et naturlægemiddel. Når det gælder madlavning, besidder olien en mild og lækker smag, der er nøddeagtig. Den går godt sammen med kraftfulde madvarer som krydrede saucer, ost, dressing, smoothie, groft madbrød eller en robust salat.

Græskarkerneolie er da også anvendt flittigt i diverse salater samt til bagning. Olien er desuden helt fænomenal sammen med rucola eller tomater. Er man til en hurtig og effektiv løsning til at pifte sin madlavning op, er græskarkerneolien altid lækker at have stående.

Stegning
Det er nyttigt at påpege, at græskarkerneolie ikke er god til stegning og kraftig opvarmning. Det skyldes, at olien har et højt indhold af flerumættede fedtsyrer. Ved opvarmning vil oliens egenskaber ødelægges og smagen kan blive bitter.

Ønsker man, at de sundhedsmæssige fordele fra græskarkernerne er godt bevaret, kan det desuden være en fordel at vælge en olie, hvor græskarfrøene er koldpressede. 

Opbevaring

Det er vigtigt, at græskarkerneolie opbevares tørt og udenfor sollysets rækkevidde, da det kan gøre den bitter. Det er helt optimalt at placere det i et køkkenskab, men det kan også opbevares køligt. Hold dog græskarkerneolie fra køleskabet, da det vil gøre olien tyk, sløret eller grumset. 

Køb græskarkerneolie hos Med24.dk

Hos Med24.dk finder du kvalitetsprægede og lækre græskarkerneolier fra velkendte mærker som Clearspring og Sun & Seed. Du kan både finde økologisk græskarolie i sortimentet såvel som vegan friendly olie.

En af de største favoritter er Clearspring Økologisk Ristet Græskarkerneolie, der en mørk og fyldig olie fra prisbelønnede græskarkerner i Østrig. Denne går helt perfekt sammen med salater, pastaretter og grøntsager.  

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.