Ghee

Ghee er kendt blandt flere som klaret smør. Det anvendes både til at brune/stege i, og er særligt elsket, idet det klarer høje temperaturer uden at branke. Ghee kan endog sætte et lækkert, karamelliseret touch på madlavningen samtidig med den gode smørsmag. Læs mere...

3 Produkt(er)

Hvad er ghee?

“Ghee smør” stammer oprindeligt fra asien og er et traditionelt indisk produkt. Ghee kan kategoriseres som fuldkommen renset smør. Omkring stuetemperatur er konsistensen af ghee halvblød og cremet. Når det smelter er det lækkert flydende. Farven kan være alt fra gyldengul til en meget lys gul afhængig af carotenindholdet og den mælk, som har leveret smørret.

Ghee laves af usaltet smør, som bliver klaret ved opvarmning over kogepunktet, indtil vandet i smørret er afdampet, og mælkeproteinerne er brunede. Mælkeproteinerne filtreres fra efter bruning, således ghee kan tåle høje temperaturer.

Smørolien besidder en smag, som både omfavner den velkendte smørsmag, karamel og ristede nødder. Produktet kan holde sig i lang tid, da mælkefedt er mættet og derfor ikke iltes særlig nemt af luften. Vandindholdet i ghee gør ydermere, at væksten af bakterier forhindres.  

Anvendelse af ghee

Ghee har længe været et foretrukket fedtstof i klassiske retter. Dets vidunderlige smag gør smørolien essentiel for blandt andet:

  • Kagedej
  • Stegning
  • Bagte grøntsager
  • Sovs
  • Suppe

Tåler høje temperaturer
I modsætning til smør tåler ghee at blive opvarmet til stegetemperatur uden at brænde på. Desuden kan det opbevares ved stuetemperatur i ca. 6 måneder. Ønsker man at stege ved høje temperaturer uden at gå ned på den vidunderlige smag af smør, er ghee en fantastisk erstatning til almindelig madolie.

Ghee kan bruges blandt andet til at sautere, pandestege og dybstege ved temperaturer helt omkring 120° til 190° C.  

Kalorieindhold

Kalorieindholdet i ghee afhænger af det enkelte produkt. Ligesom andre former for olie og fedt er ghee kalorierig. Den mængde, du kan spise, afhænger således af alder, vægt og aktivitetsniveau.

En fordel ved smørolien er dog, at den helt rene ghee hverken indeholder laktose eller oxideret kolesterol.

Næringsindhold pr. 100 g. Cosmeveda Ghee Ø
Energi: 3693/898 kcal
Fedt: 99,8 g
- heraf mættede fedtsyrer: 64,9 g
Kulhydrater: 0 g
- heraf sukkerarter: 0 g
Protein: 0 g
Salt: 0 g 

Køb ghee hos Med24.dk

Hos Med24.dk kan du finde Cosmeveda Ghee Ø, som er en økologisk ghee, der tåler høje temperaturer uden at blive til transfedtsyre. Derudover er Cosmoveda Kokos Ghee Ø en klar, økologisk smør med kokosolie. Denne kan ligesom den almindelige ghee anvendes til både stegning, bagning og i madretter. 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.