Rødbedesaft

Rødbedesaft er på rekordtid blevet det nye ”buzzword” indenfor sportens verden. De positive ernæringsmæssige effekter af rødbeder gør dog, at det ikke kun er blandt sportsfolk, at rødbedesaften har sine fordele. Alle mennesker vil kunne få gavn af rødbedesaft som et led i en generel sund levevis. Læs mere om rødebedesaft. 

Om rødbedesaft

Med blot en enkelt dråbe af det knaldrøde, hvis ikke lilla, saft fra rodfrugten, kan der hurtigt blive sat tydelige spor på tøj og dug. Heldigvis er rødbeden mindst lige så sund, som den er farverig!

En alsidig ingrediens
Rødbeder kan tilberedes på mange måder. Mange kommer rodfrugten i ovnen vendt i lækre krydderier og olie, mens andre nyder af den rene saft fra rødbeden. Rødbedesaft eller rødbedejuice er hertil ikke blot et velsmagende alternativ til lang en række juicevarianter, men også et rigtig sundt alternativ. Man kan endog lave sin egen saft.

Her på siden finder du flere fantastiske varianter - både de økologiske og veganervenlige fra store brands, som tilbyder netop den karakteristiske smag og de gavnlige egenskaber, der medfølger en rødbede på sit bedste.  

Unikt næringsindhold

I en rødbede gemmer sig blandt andet: 

  • C-vitamin
  • Fibre
  • Kalium
  • Mangan
  • Folat

Man mener overordnet at størstedelen af rødbedens gavnlige egenskaber udspringer fra dens høje indhold af nitrater. Rødbeden er et stort samtaleemne i forbindelse med at afhjælpe inflammationstilstande i kroppen, øge udholdenheden ved fysisk aktivitet samt at sænke blodtrykket naturligt, såfremt det er forhøjet.

De nævnte stoffer bidrager da også både til immunforsvaret, blodtrykket og energistofskiftet.

En sukkerholdig grøntsag
Rødbeden har et højt indhold af glukose. Den er sågar en af de grøntsager, som har det højeste sukkerindhold. Dog kan man sagtens tillade sig at spise rødbede flere gange om ugen, særligt da hjernen og andre processer i kroppen behøver glukosen til energi. Rødbedens indhold er derfor helt essentiel for vores sundhed på flere aspekter.  

Hvordan virker rødbedesaft?

Ifølge undersøgelser er det aktive stof i rødbeder, som har den positive effekt på kroppens udholdenhed og iltoptagelse, nitrat. Der er dog intet der tyder på, at kosttilskud med nitrat har samme effekt som rødbeder og rødbedesaft.

I de undersøgelser, der er fortaget, har atleterne drukket rødbedesaft / rødbedejuice (op til 1/2 liter) dagligt op til testen. Der er imidlertid også lavet studier, hvor atleterne blot fik rødbedesaft nogle timer før testen, hvilket også var nok til at forbedre resultaterne.

Der er endnu ikke nogen klar dokumentation for, hvor meget rødbedesaft man skal drikke, og i hvor mange dage man skal drikke det op til et løb for at få den maksimale effekt. Nogle atleter vælger at drikke det dagligt, for derved også at have en effekt i forbindelse med den daglige træning.

Du kan med rødbeden derfor booste formen inden et vigtigt løb eller lignende, hvor du ønsker at præstere dit bedste! 

Rødbedesaft bivirkninger

Drikker man rødbedejuice, kan man nemt komme ud for at henholdsvis urin og afføring får en rødlig farve. Dette skyldes de plantefarvestoffer som giver rødbederne sit særpræg. Fænomenet er dog helt naturligt og desuden ufarligt.  

Køb rødbedesaft hos Med24.dk

Hos Med24.dk finder du et udvalg af både rødbede shots, juice, saft og rødbede krystaller til saft. Nogle af kundernes største favoritter er rødbedekrystallerne fra Panacea Helse samt Beet It Stamina SHOTS.

Husk, at du ved køb over 200 DKK opnår fri fragt. Som medlem får du desuden bonus hver gang, du køber et produkt! Læs om alle medlemsfordelene her!


 

Fri fragt over 249 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.
Kontakt kundeservice
Brug for hjælp?