Ipren

1 Produkt(er)

Ipren er et af de smertestillende lægemidler, som mange har i deres husholdning. Men alligevel kan der herske tvivl om, hvornår Ipren er det rette middel at anvende, og hvornår et andet måske er at foretrække.

Læs med her og bliv klogere på, hvordan det aktive stof ibuprofen virker i kroppen, og hvorfor Ipren er godt at have ved hånden, i tasken eller i bilen. Du kan til enhver tid få brug for et middel, der kan lindre smerte eller feber nu og her. De små pakker med Ipren er ikke receptpligtige, og kan derfor købes i håndkøb her hos Med24.


Ipren mod smerte

Vi har alle forskellig smertetærskel, hvorfor oplevelsen af smerter kan variere fra person til person samt fra dag til dag. Ofte forsvinder lette smerter af sig selv igen, men indimellem kan det være nødvendigt at ty til smertelindrende medicin – såsom Ipren. Ipren er et lægemiddel mange danskere bruger, når hovedpine eller ømhed i kroppen driller, og det med god grund.

Ibuprofen, som er det aktive stof i Ipren, bruges når man vil behandle smerte, feber og gigtsygdomme. Ibuprofen findes både i lav styrke i håndkøb og i højere styrker på recept. Ibuprofen hører til gruppen af lægemidler, der går under betegnelsen NSAID. Det er en forkortelse af Non-Steroidal Anti-inflammatory Drug. Det betyder, at det virker antiinflammatorisk (betændelsesdæmpende), men indeholder ikke binyrebarkhormoner (kortikosteroid). NSAID er en stor gruppe lægemidler med nogenlunde den samme betændelsesdæmpende effekt. De bruges til at behandle en lang række lidelser og er specielt effektive ved lidelser i led og muskler.

Foruden Ipren fører Med24 også andre smertestillende håndkøbslægemidler, der kan købes i håndkøb uden recept. Vælg blandt andet mellem kendte mærker som Panodil og Pamol. Her finder du alle håndkøbslægemidler.


Hvordan virker Ipren?

Smerte er kroppens måde at fortælle dig, at noget er galt. Derfor er det et vigtigt advarselstegn, som du bør holde øje med og lytte til, hvis smerten skulle opstå. Ipren kan anvendes som lindring af svage smerter som tandpine, hovedpine eller menstruationssmerter. Ipren er desuden et godt valg til lindring af hævelse og andre vævsreaktioner, som kan opstå ved en forstuvning eller et slag, da det aktive stof ibuprofen har anti-inflammatorisk virkning. Ibuprofen har tre vigtige funktioner, som udnyttes ved behandling:

  • Det virker smertestillende
  • Det virker febernedsættende
  • Det mindsker inflammation

Antiinflammatorisk effekt

Ibuprofen modvirker først og fremmest inflammation. Den betændelsesdæmpende virkning, altså den antiinflammatoriske effekt, er virksom mod en række betændelsestilstande. Ipren, og dermed ibuprofen, går ind og hæmmer dannelsen af stoffet prostaglandin, som er en vigtig del af de processer, der sættes i gang, når inflammation opstår. Hvis kroppen kommer under angreb, opstår inflammation som en reaktion herpå. Det kan f.eks. forårsages af slag, fremmedlegemer, forbrænding eller overbelastning.

Immunforsvaret, der hele tiden vil beskytte kroppen mod sådan et angreb, sender hvide blodlegemer til området for at sætte gang i reparation og oprydning. Når den proces sker, vil der komme rødme, hævelse, smerte, varme og undertiden nedsat bevægelighed. Det er sådan, vi kender inflammationen.

Det er dette, Ipren kan være med til at hæmme og dæmpe. Ved inflammatoriske smerter, lokalt i muskler eller led, kan man fint anvende en gel, creme eller plaster, som er beregnet til brug ved lokale smerter.

Hvis betændelsen skyldes bakterier eller virus, er det ikke inflammation, men derimod infektion. En infektion kan man ikke behandle med NASID. En infektion som skyldes bakterier, behandles ofte med antibiotika. Kontakt din egen læge for receptpligtig antibiotika.


Feber- og smertenedsættende effekt

Den smertelindrende effekt hænger først og fremmest sammen med, at inflammation hæmmes af ibuprofen. Derudover virker NSAID-gruppen også direkte på det område i hjernen, hvor smerteoplevelsen er tilknyttet. Den smertelindrende effekt indtræder relativt hurtigt og varer i en begrænset periode. Det samme gælder for den febernedsættende virkning, som også kommer relativt hurtigt efter indvirkning på det center i hjernen, der regulerer kropstemperaturen. 


Hvilke tilstande behandles med Ipren?

Lægemidler som Ipren kan bruges mod en lang række lidelser, men bør kun efter aftale med en læge benyttes over en længere periode. Aktivstoffet ibuprofen er særdeles effektivt mod lidelser i muskel- og knoglesystemet, samt ved forskellige betændelsestilstande som leddegigt eller muskel- og senebetændelser. Derudover er Ipren et hyppigt anvendt middel mod sport- og idrætsskader, hvor kroppen belastes markant samt til menstruationssmerter.


Ipren mod lokale smerter

Ipren Gel er et smertestillende lægemiddel, som lindrer smerten lige dér, hvor det gør ondt. Der er ingen grund til at påvirke hele kroppen, hvis det er albuen eller knæet, der gør ondt. Gelen er let at massere ind i huden og virker effektivt, da produktet indeholder det aktive stof ibuprofen, som både lindrer smerte og hævelse. Ipren Gel er ikke et receptpligtigt lægemiddel og kan derfor købes i håndkøb, så du altid er klar med en hurtig indsats, hvis ømhed eller smerte skulle opstå lokalt. Foruden Ipren finder du også andre mærker, som fører smertelindrene lægemidler mod lokale smerter. Heriblandt kendte mærker som Voltaren.


Særlige forholdsregler ved brug af Ipren

Inden du tager Ipren eller andre lægemidler med ibuprofen, er der nogle ting, du skal være opmærksom på.
Når du er i behandling med Ipren, skal du huske, at behandlingsvarigheden skal være så kort som muligt, og dosis skal være så lav som muligt.

Du bør ikke tage Ipren igennem længere perioder, medmindre det er efter lægens anvisning. Grunden til dette er, at risikoen for nogle bivirkninger, f.eks. mavesår og blødninger, øges des længere behandlingen varer og des højere dosis er.

Lider du af astma, blødninger, hjertekarsygdomme eller mavesår, skal du konsultere din læge, inden du tager Ipren. Det samme gælder for gravide, ammende, børn og ældre.

Er du i tvivl, om du kan bruge Ipren? Vi har eksperter, der kan rådgive dig.


Køb Ipren i håndkøb hos Med24

Så snart du har fundet det, du er ude efter, kan du roligt lade ordren gå igennem. Hvis du ønsker at vide mere om fragt og levering, kan du læse om det her. Husk, vi tilbyder fragtfri levering ved køb fra 249 kr. Vi sørger for at din bestilling bliver pakket og sendt afsted hurtigst muligt, så du har din varer inden længe. Vi svarer gerne, hvis du sidder med ubesvarede spørgsmål til specifikke produkter eller til webshoppen. Kontakt os her.

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.