Hvad er magnesium godt for? Få svaret her

Skrevet af
hvad er magnesium godt for

Magnesium har en stor betydning for flere vigtige funktioner i kroppen. Magnesium bidrager blandt andet til en normal funktion af musklerne og hjernen. Her kan du læse om hvad magnesium er godt for, om magnesiummangel osv.


Hvad er magnesium?

Magnesium er et mineral, der findes i vores kroppe. Magnesium, sammen med andre vitaminer og mineraler, er vigtige for at vores kroppe kan fungere optimalt. Et voksent menneskes krop indeholder ca. 25 mg. magnesium, alt efter om du er i overskud eller underskud af magnesium. Du får til dagligt tilført magnesium gennem din kost. Du kan som et alternativ tage et dagligt kosttilskud, så du er sikker på, at du er dækket ordentligt ind.


Magnesiummangel

Det er vigtigt at du sørger for, at du får den rette mængde magnesium, for at din krop kan fungere optimalt. Det kan du, som skrevet ovenover, få gennem enten din kost eller som kosttilskud. Hvis du ikke får den passende mængde til din krop, kan du risikere at komme i underskud af magnesium og opleve forandringer i dit helbred.

Symptomer på magnesium mangel er følgende:

  • Muskelsvaghed
  • Træthed og udmattelse
  • Rysten og kramper
  • Nedsat appetit

Der kan være mange årsager til magnesiummangel, som opstår i forbindelse med sygdom, hvor der ofte også vil være mangel på mineraler som calcium og kalium. Nogle af årsagerne til magnesiummangel er kronisk diarré, lavt fødeindtag (eksempelvis slankekurer), stort forbrug af alkohol og langvarig behandling med vanddrivende medicin. 


Magnesium virkning

Hvad er magnesium godt for? Listen er lang og det er i virkelighed en af de mest essentielle mineraler vi har i vores krop, for at vi skal fungere normalt.

Mindsker træthed og udmattelse

Magnesium kan bidrage til dit energiniveau og modvirker træthed. Magnesium har indflydelse på enzymsystemet i kroppen og mangel af mineraler vil derfor medføre, at det ikke fungerer optimalt.

Bidrager til celledeling i kroppen

99% af kroppens magnesium findes i vores celler. Derfor er det specielt vigtigt for vores celler, at vores magnesiumindhold er stabilt.

Bidrager til vedligeholdelse af normale knogler og tænder

Magnesium har sammen med kalk og d vitamin er god effekt på vedligeholdelse af knogler. Også tænderne har godt af magnesium.

Bidrager til en normal metabolisme

Metabolisme, eller bedre kendt som stofskifte, betyder kroppens proces, der er med til at omsætte mad, luft og andet vi indtager i vores kroppe dagligt. Stofskiftet spiller en vigtig rolle i forbindelse med din forbrænding.

Bidrager til en normal muskelfunktion

Calcium er vigtigt i forbindelse med dine muskler og magnesium hjælper med at regulere. Ligesom med vedligeholdelse af knogler og tænder, går calcium og magnesium hånd i hånd.

Bidrager til en normal psykologisk funktion

Blandt alvorlige tilfælde af magnesiummangel kan et af symptomerne være mentale forstyrrelser.

Understøtter dannelsen af hår, hud og negle

Magnesium er medvirkende til normalt hår, hud og negle. Magnesium har også en gavnlig effekt i forhold til din hud.

Opretholder elektrolytbalancen

Calcium, kalium, chlorid, natrium og magnesium er nogle af de mest almindelige elektrolytter, der findes i kroppen. En velfungerende krop kræver balance af elektrolytter i blodet.

Bidrager til nervesystemets normale funktion

Hvis alle ovenstående faktorer ikke er i orden, vil det påvirke nervesystemet. Det er også vigtigt for hormonsystemet, blandt andet for dannelsen og virkningen af hormonet insulin.

Bedre søvn

Hvis alle ovenstående ting fungerer optimalt og du ikke har problemer med dit helbred, kan du forvente at få en bedre søvn. Normalt fungerende muskler, hjerne, celler og nervesystem, er essentielt i forbindelse med en god og rolig søvn.


pil til toppen med24

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.