Hårfarve Farvebomber Farvespray Tilbehør

Hårfarve & Tilbehør

Er du på udkig efter hårfarve, finder du her et stort udvalg af skyllefarve, semi permanente, permanent hårfarve samt henna hårfarve! 

Permanent hårfarve | Semi permanent/Toningsfarve | Skylle hårfarve | Henna hårfarve | Hårfarve uden ammoniak

148 Produkt(er)

Opnå det ønskede look med en hårfarve til hjemmebrug

Vil du gerne have en makeover, er intet så effektivt som en ny hårfarve. Men der findes mange forskellige mærker og slags, så hvilken er egentlig den bedste hårfarve til dig? Dette kommer meget an på, hvilke krav du sætter til din hårfarve, om du ønsker en permanent hårfarve, eller måske bare en skylle hårfarve for at prøve noget nyt i en kortere periode. 

Herunder finder du et overblik over de forskellige hårfarvningsmetoder, så du nemt kan vælge, hvilken der er den bedste for dig. 


Hvad er forskellen på permanent, semi permanent, skylle hårfarve og Henna?

Alt efter om du vil skifte til en hel ny farve, og have en farve, som virkelig holder, prøve en farve for en kortere periode, eller måske bare genopfriske din egen hårfarve, findes der flere forskellige hårfarvningsmetoder. Få et godt overblik over de forskellige hårfarvningsmetoder her. 

Permanent hårfarve

Med permanent hårfarve får du en hårfarve, som virkelig holder. Her kan du ændre din hårfarve markant i samme tonehøjde eller mørkere. Så permanent hårfarve er perfekt, hvis du er sikker på din beslutning, og gerne vil have en hårfarve, som holder i lang tid. 

Ved permanent hårfarve trænger pigmenterne helt ind i hårstrået, og kan derved ikke bare skylles ud igen. På denne måde dækker permanent hårfarve også grå hår op til 100%. 

Her er der kun behov for at farve hår, når din udgroning begynder at titte frem. Dog kan permanent farve godt falme i solen, så ved nogle farver kan der være behov for opfriskning inden du får en udgroning. Du kan opfriske din permanente hårfarve med en skyllefarve, hvis det er nødvendigt. 

For at din permanente hårfarve kan holde endnu bedre og blive beskyttet mod solen, anbefales det at bruge shampoo og balsam til farvet hår. 

Populære permanente hårfarver

Der findes mange brands, som laver forskellige permanente hårfarver. De mest populære permanente hårfarver er f.eks.: 

 • Herbatint – Baseret på urteekstrakter og proteiner, som giver naturligt resultat
 • Sanotint - Plejende og mild, som giver en glansfuld og holdbar farve
 • Olia hårfarve fra Garnier – Oliebaseret, som gør håret blødt og glansfuldt
 • Tints Of Nature – Indeholder certificeret økologiske ingredienser
 • L’Oréal Paris Excellence Crème – Med pro-keratin, som styrker håret

OBS!
Vil du gerne gå fra en mørk farve til en lysere, skal der afblegning til. 


Semi permanent hårfarve - Toningsfarve

Rundt billede - Pige står med ryggen til og viser sit lange hår

Semi permanent hårfarve eller toningsfarve, som det også bliver kaldt, er ikke lige så kraftig som permanent hårfarve, og holder derfor ikke lige så længe. 

Ved semi permanent hårfarve lægger farvepigmenterne sig ind under håret. Men fordi de semi permanente ikke er lige så stærke som permanente hårfarver, vil de fade med tiden, og derved ikke holde lige så lang tid. Hårfarver der går ind under semi permanent er derfor en mellemting mellem en permanent hårfarve og en skylle hårfarve. 

Toningsfarve og semi permanent hårfarve dækker grå hår op til 70%, og vaskes til dels ud over tid. Typisk vil du bruge toningsfarve, hvis du vil friske din hårfarve op, eller give den en lidt anden tone. 

Populære toningsfarver og semi permanente hårfarver

Som populær toningsfarve/semi permanent hårfarve finder du f.eks.: 

 • L’Oréal Casting Creme Gloss – Giver et glansfuldt og blødt look
 • Santoting Light - Skånsom farve baseret på planteekstrakter

Skylle hårfarve

Skylle hårfarve er som navnet lægger op til, en hårfarve som vil blive skyllet ud efter nogle hårvaske. Skylle hårfarve er en ikke-permanent hårfarve, der lægger sig udenpå hårstrået. Derved holder den ikke lige så godt, som permanent og semi permanent hårfarve. 

En skylle hårfarve kan dække gråt hår op til ca. 30 %, og giver ingen udgroning, da farven gradvist vil forsvinde. Disse er gode til, hvis du vil genopfriske egen hårfarve eller prøve en farve af. Skyllefarver ændrer ikke på den oprindelige hårfarve. 

Populære skylle hårfarver

Hvis du gerne vil have en skylle hårfarve er der f.eks.: 

 • Milk_Shake Whipped Cream – Leave-in Conditioner, som skaber en smuk midlertidig farve
 • Sanotint skyllefarve - Indeholder planteekstrakter, som gør håret skinnende med en flot midlertidig farve

Henna hårfarve

Henna hårfarve er baseret på planten Henna, som indeholder det farvende stof Lawsonia, der som udgangspunkt bruges til hårfarve eller Henna tatoveringer.  

Henna hårfarve er ikke en permanent hårfarve, og vil derfor fade og blive vasket ud med tiden, så hvor lang tid en Henna hårfarve vil holde i dit hår, afhænger af, hvordan du beskytter det, og hvor ofte du vasker det. Men som udgangspunkt holder en almindelig Henna hårfarve i 2-4 uger. Almindelige Henna farver går derfor ind under kategorien skylle hårfarve. 

Tints of Nature har lavet plejende Henna hårfarve, hvor du får en semi permanent hårfarve. Den trænger nemlig længere ind i de enkelte hårstrå, og farver i forhold til almindelig Henna hårfarve, som lægger sig udenpå hårstrået. Det vil altså sige at Henna hårfarve fra Tints Of Nature holder i længere tid end almindelig Henna hårfarve, og dækker desuden grå hår med på til 80%. Disse er perfekte til, hvis du gerne vil have et midlertidigt farveskift, eller vil eksperimentere med en dybere tone af din eksisterende farve. Henna farver kan ikke lysne dit hår, men farve dit hår i en eksisterende eller dybere tone. 

Når du bruger Henna hårfarve, bør du ikke have brugt kemisk hårfarve i minimum 6 måneder, da der kan opstå misfarvninger. Det er derudover også vigtigt, som med alle andre hårfarver, at lave en allergitest 48 timer inden du farver dit hår. 

Populære Henna hårfarver

 • Rømer Henna Cremefarve – Giver glød og dybde til din egen hårfarve
 • Tints Of Nature Henna hårfarve - Indeholder naturligt hvedeprotein, som styrker håret


Hårfarve uden ammoniak

Rundt billede - pensel, kam og skål til at blande hårfarve i

Vil du gerne have hårfarve uden ammoniak, finder der også flere slags her. Santotint Light og L’Oréal Casting Creme Gloss er begge toningsfarver eller semi permanenter hårfarver uden ammoniak.  

Vil du derimod gerne have en permanent hårfarve uden ammoniak finder du her både Herbatint hårfarve og Olia hårfarve fra Garnier. 


Farvekoder i hårfarve

Kan du også blive lidt forvirret af de tal, som står på din hårfarve, en farve er vel bare en farve? Men de har en betydning for, hvilken undertone hårfarven har. Mange hårfarver er nemlig baseret på et talsystem, som fortæller, hvilken farve og nuance du vil opnå ud fra den pågældende hårfarve. 

Det første tal angiver selve grundfarven/tonen i hårfarven: 

1 = Sort
2 = Brunsort
3 = Mørkebrun
4 = Brun
5 = Lys brun
6 = Mørk blond
7 = Blond
8 = Lys blond
9 = Ekstra lysblond
10 = Super lysblond 

Det næste tal angiver den primære refleksfarve - den refleksfarve, der er mest af i farven: 

1 = Ask
2 = Violet
3 = Gylden
4 = Kobber
5 = Mahogni
6 = Rød
7 = Grøn/blå  

Det tredje tal er den sekundære refleks - den refleksfarve, der er mindst af i farven:

1 = Ask
2 = Violet
3 = Gylden
4 = Kobber
5 = Mahogni
6 = Rød
7 = Grøn/blå 

OBS!
Brug altid handsker, når du farver hår lige meget, hvilken slags hårfarve du bruger! 

Pil til toppen

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.