Foam Roller

Giv dine muskler en velfortjent massage ved hjælp af en foamroller og din egen kropsvægt! Vælg mellem forskellige hårdheder og mønstre, og find en foamroller, der passer til dit behov. 

Hvad er en foamroller? | Vælg den rigtige foamroller | Sådan kan du bruge en foamroller 

8 Produkt(er)

Hvad er en foamroller?

En foamroller – eller på dansk, en skumrulle - er en cylinderformet rulle af hårdt presset skum eller plastik, som kan bruges til at løsne op i din muskulatur gennem forskellige øvelser. Foamrolleren kan variere meget i størrelse, hårdhed og overflade, og her på siden kan du finde den foamroller, der passer bedst til dine behov.  

En foamroller kan have et indre af hård eller mellemhård plastik med blødere skum udenpå, men du kan også få en blødere foamroller, der dog stadig holder sin form selv ved hyppigt brug.  


Vælg den rigtige foamroller

Når du skal vælge din foamroller, skal du overveje, hvad du skal bruge foamrolleren til, så du kan vælge den rigtige hårdhed, størrelse og eventuelle mønster på din foamroller. Til meget anspændte muskler kan det nemlig gøre en smule ondt, hvis din foamroller er for hård, men samtidig giver en hård foamroller den dybeste massage. Jo hårdere din foamroller er, jo bedre vil den desuden holde sin form, men selv de bløde foamrollere kan i dag holde sin form meget længe.  

En god idé er at starte med en blød foamroller, og efterhånden som du vænner dig til at bruge den, kan du skifte til hårdere foamrollere, der kan give en god, dybdegående massage. Ved at blive komfortabel med teknikken med en blødere foamroller, undgår du, at massagen er for hård ved dine muskler.  

For en ekstra dybdegående massage kan du vælge en foamroller med et mønster i overfladen, der består af faste og bløde knopper. Knopperne vil give hårdere tryk på bestemte områder, hvor du kan få en intens massage af selv spændte og dybdeliggende muskler.  

Også foamrollerens størrelse er værd at overveje, for en stor foamroller kan være god til at ramme de større områder af kroppen, og du kan bruge den til mange forskellige øvelser. Hvis du fx skal bruge din foamroller til hele ryggen, bliver den nødt til at være lang nok til at kunne ligge under dig. Samtidig er en kortere foamroller lettere at transportere og manøvrere rundt med, når du skal massere mindre muskler som fx lægmusklen eller dine arme.  

Hvis du gerne vil kunne ændre hårdheden på din foamroller, er det en mulighed at anskaffe dig en foamroller, der kan pakkes ind i forskellige wraps. Fra Thera-Band kan du finde en hvid foamroller, der kan bruges alene eller sammen med én af de mange forskellige wraps, der har forskellige hårdheder. Du kan få 4 forskellige wraps i farverne gul, rød, grøn og blå, hvor gul er ekstra blød, rød er blød, grøn er hård og den blå wrap er ekstra hård.  


Sådan kan du bruge en foamroller

En foamroller fungerer egentlig ved, at du bruger din kropsvægt til at give modstand og vægt, når du ruller frem og tilbage over foamrolleren. Du vælger blot den muskel eller muskelgruppe, som du gerne vil massere og placerer herefter foamrolleren under det valgte område. Nu hviler du musklen på foamrolleren og løfter resten kroppen fra jorden, så der lægges pres på musklen på foamrolleren. Rul frem og tilbage over hele musklens længde, og tag gerne 2 – 3 sæt hvor du ruller i et lille minut for det optimale resultat.  

Hvis du kan mærke, at musklen har brug for lidt ekstra dybdegående massage, kan du rulle et par ekstra gange over musklen. Du kan godt risikere at blive en smule øm efter dine første forsøg med foamrolleren og måske endda få små blå mærker, men det gode ved foamrolleren er, at du selv kan styre belastningen, da den udgøres af din egen kropsvægt. Hvis du synes, at massagen er for hård, kan du altså bare støtte mere af kroppen på jorden, så du ikke lægger så meget vægt på foamrolleren.  

Foamrolleren kan både være en del af din opvarmning og din udstrækning efter træningen. For at dine muskler kan præstere optimalt, er det vigtigt at de er varme og har en god blodtilførsel, hvilket foamrolleren kan hjælpe med. Efter din træning kan brugen af foamrolleren være en super god afstresning, hvor du i et par minutter kan holde fuldt fokus på dine muskler, din balance og dit åndedræt.  

Gå til top

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.