Balancetræning - balancebræt - balancetræning

Træn og vedligehold din balance gennem hele livet, så du holder dine og muskler og din krop koordineret og stærk. Med smarte redskaber som vippebræt og balancebolde kan du let træne i hverdagen, hvor du normalt sidder stille på en kontorstol i mange timer.  

Hvorfor er balancen vigtig? | Balance- og vippebræt | Balancepude | Balancebold 

9 Produkt(er)

Hvorfor er balancen vigtig?

Helt grundlæggende er vores balance afgørende for, at vi kan leve aktive liv uden at falde, og hvor vi kan bevæge os og koordinere kontrollerede bevægelser. Faktisk bliver rigtig meget af vores balance grundlagt og indøvet allerede i barndommen, hvor vi træner vores grov- og finmotorik. Hele livet træner vi for at holde vores balance ved lige, så vi fortsat kan holde vores kroppe i tip top form.  

Vores balance er et sammenspil mellem vores sanser, vores holdning, vores reaktionsevne og vores kontrol over musklerne - også de små finmotoriske muskler. At holde balancen er en måde at kontrollere kroppens tyngdepunkt i forhold til vores fødders placering på jorden, og det er nødvendigt at kunne koordinere musklerne i forhold til sanseindtrykkene fra omgivelserne.  

Med forskellige værktøjer kan du let implementere lidt balancetræning i din hverdag, hvor du samtidig vil styrke mange af kroppens muskler og led – selv de små, dybdeliggende og stabiliserende muskler.  


Balancebræt - vippebræt

Et balancebræt er designet til at stå på, og det vipper enten i alle retninger eller frem og tilbage, alt efter om du vælger et rundt vippebræt eller et firkantet vippebræt. Der er flere forskellige måder du kan træne med et balancebræt på, men generelt vil det styrke dine led og muskler i benene, og især ankelleddene vil få øget stabilitet af at træne med et balancebræt eller vippebræt.  

Med et firkantet vippebræt kan du vippe frem og tilbage eller fra side til side, alt efter hvordan du vender brættet. Når du bruger brættet, kan du forsøge at vippe så langt frem på tæerne som muligt uden at de egentlig rører jorden, hvorefter du vipper tilbage på hælen så langt du kan, uden at brættets kant kommer i kontakt med jorden.  

Det runde vippebræt er en plade med en halvkugle nedenunder, som kan vippe 360 grader rundt. Dette vippebræt stiller lidt højere krav til din balance og koordination end det firkantede bræt, og hvis du skal bruge et vippebræt til genoptræning efter en skade, kan det være en god idé at starte ud med det firkantede vippebræt. 

En god øvelse med det runde vippebræt er en variation af den tidligere beskrevne øvelser, hvor du vipper frem og tilbage på brættet. Med det runde bræt kan du nemlig vippe frem mod tæerne uden at få kanten af vippebrættet i jorden og herefter dreje hele vejen rundt, så et nyt stykke af vippebrættets kant kommer tættest på jorden. Prøv både at vippe med uret og imod urets retning, så du rigtigt får udfordret din balance.  


Balancepude

Med en ergonomisk siddepude til din stol, kan du både træne din balance og få en bedre siddestilling på samme tid. Puden kan fås med små tætsiddende bløde pigge eller med flotte betræk i neutrale farver og med et moderne og elegant design. Balancepuderne passer perfekt til kontorstolen eller spisestolen, hvor du sidder mange timer hver eneste dag, og hvor du derfor kan have god fornøjelse af en ekstra god holdning. En korrekt siddestilling kan nemlig spare dig for mange spændinger og smerter i ryg, nakke og skuldre, hvor du ellers kan blive øm af en lang arbejdsdag foran computeren.  

Da balancepuden er en smule blød, træner du dine balle- og sædemuskler ved at lægge din vægt i den ergonomiske pude, hvilket vil skabe en lille bevægelse i puden, som din krop skal reagere på og indrette sig efter. Ved samtidig at aktivere musklerne omkring mave og ryg kan brugen af puden også lindre stivhed og rygsmerter, så du holder din overkrop stærk og stabil.  


Balancebold

Hvis du helt vil skifte kontorstolen, spisebordsstolen eller andre stole i dit liv ud med en bold, kan du helt automatisk få en aktiv siddestilling hele dagen, hvor du effektivt får trænet en lang række af kroppens muskler og led. Balancebolden udgør et bevægeligt siddeunderlag, som tvinger din krop til at bevæge sig for at kompensere for boldens bevægelser i forskellige retninger. Da du tvinges til at holde balancen, når du sidder på bolden, får du aktiveret mange muskler i ryggen, maven, ballerne og benene, samtidig med at du får en forbedret holdning. Den fine koordination og justering af balancen træner også de mange små muskler i ryggen, så du samlet set får en god træning af kroppen bare ved at sidde ned. 

Balanceboldene fra JobOut har flotte og enkle designs med bløde og behagelige stofbetræk i enten lys grå, mørk grå eller sort kunstlæder. Der er en smule vægt i bunden af betrækket, så bolden ikke ruller væk, når du rejser dig fra den, men bolden er stadig mobil nok til at du får et effektivt udbytte. For let transport og opbevaring har bolden et håndtag, som den kan hænges op i eller bæres i.  

Gå til top

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.