Aluminiumsfrie deodoranter

Flere og flere foretrækker naturlige deodoranter uden aluminium. Vil du gerne blive klogere på, hvorfor mange undgår aluminiumklorid og hvilke aluminiumsfrie alternativer du har til almindelige deodoranter, kan du læse med her! 

Aluminium i deodoranter | Er aluminium farligt? | De bedste deodoranter uden aluminium

Hvorfor er der aluminium i deodoranter?

Deodoranter skal holde dig fri for svedlugt og sørge for, at du undgår svedpletter under armene, så du kan klare dagens gøremål uden at følge dig utilpas og beskidt. Alle har formentlig oplevet at glemme deodoranten om morgenen og holde armene stramt ned langs siden resten af dagen, så andre ikke kan lugte dig. 

I mange almindelige deodoranter er aluminiumklorid eller såkaldte aluminiumsalte en fast ingrediens, da det virker svedhæmmende på dine svedkirtler under armen. Det er altså en effektiv ingrediens, hvis du gerne vil undgå sved og svedlugt i løbet af dagen. Aluminium findes også i produkter som mad, drikke, hudplejeprodukter og medicin. 

Aluminium bruges i stort set alle antiperspiranter, da det er effektivt for personer med svedproblemer. Er en aluminiumsfri deodorant ikke effektiv nok til at hæmme sved og svedlugt, kan du overveje at vælge en klassisk antiperspirant med aluminium i stedet.  


Er aluminiumklorid farligt?

Et for højt niveau af aluminium i kroppen kan udgøre en risiko for skader på centralnervesystemet. Tidligere mistænkte man aluminium for at øge risikoen for brystkræft, men det har der vist sig ikke at være dokumentations for. Det er vigtigt at understrege, at aluminiums deodoranter er vurderet sikre af EU, da undersøgelser viser, at aluminium kun i meget lille grad optages gennem huden. 

Vil du mindske din eksponering for aluminium, kan du med fordel undgå sølvpapir og alubakker i forbindelse med meget sur eller salt mad. Det er nemlig mad og køkkenredskaber, der er de største kilder til aluminium i kroppen. Det er altså summen af det aluminium, som vi indtager gennem hudpleje og fødevarer, du skal være opmærksom på. Her udgør din deodorant eller antiperspirant kun en lille del. Vil du også gerne spare din krop for aluminiums deodoranter, findes der heldigvis mange, gode alternativer til de klassiske deodoranter.  

Allergifremkaldende stoffer i deodorant

Vil du gerne passe godt på din krop og undgå svedlugt med naturlige produkter, stiller det krav til din deodorant. Undersøgelser viser nemlig, at deodoranters indholdsstoffer bliver længe på huden, hvilket derfor kan give langvarig eksponering for kemi, du måske ikke ønsker. Det kan f.eks. være allergifremkaldende stoffer. 

Hvis du gerne vil undgå at optage mere aluminium og andre stoffer gennem armhulerne end hvad nødvendigt er, kan du undgå at bruge deodorant lige efter barbering. Her er huden nemlig mere sårbar og følsom overfor indholdsstofferne. Alternativt kan du vælge en aluminiumsfri deodorant uden parfume. Du kan få hjælp til at finde den bedste deo uden aluminium nedenfor. 


Find den bedste deodorant uden aluminium

Når du skal finde den rette deodorant uden aluminium, skal du være bevidst om, hvilke andre krav du stiller til din deodorant. Skal det være en antiperspirant eller deodorant? Må den indeholde æteriske olier? Skal den være svanemærket eller vegansk? Du kan blive klogere på nogle af de mest populære og spændende deodoranter uden aluminium nedenfor! 

Deo Crystal stick DO2

En af de mest populære deodoranter er den aluminiumsfrie og effektive Deo D02 Crystal Stick. Baseret på alun, der er 100% mineralsk, virker den effektive deodorant i mindst 24 timer. Hvad er alun, tænker du måske. Alun er krystaller, der opstår om vinteren som et væskeudtræk i vulkansk aske. Når solen kommer frem til foråret, opstår krystallerne. Du kan både benytte D02 på svedige fødder, i lugtende sko, som myggebalsam og meget mere. 

La Roche-Posay 24H Deo Roll-On - 50 ml

Bliv fri for sved og lugt i 24 timer med La Roche-Posay 24H Deo Roll-On. Den effektive deodorant absorberer fugt og neutraliserer lugtgener samtidig med, at den efterlader huden frisk og behagelig. Den dermokosmetiske deodorant er fri for aluminiumssalte og parabener. 

Antiperspirant uden aluminium - Rønsbøl Roll-On Deo Antiperspirant

Antiperspirant indeholder traditionelt set aluminium, der er med til at gøre dem effektive i kampen mod sved og svedlugt. Med den parabenefri antisperspirant fra Rønsbøll kan du holde huden lugt- og bakteriefri med ingredienser som padderokke og salvie. Disse to ingredienser har antiseptiske og antibakterielle egenskaber, som sørger for at huden renses. 


Hos Med24.dk har vi et stort udvalg af deodoranter, der passer til dine ønsker og behov. Find hele vores udvalg af deodoranter til både mænd og kvinder her!

link til toppen med24

Fri fragt over 299 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen.

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Få tilsendt rabatkoder & nyheder!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.