Aluminiumsfrie deodoranter

Mange foretrækker deodoranter uden aluminium. Vil du gerne blive klogere på, hvorfor nogle undgår aluminiumklorid, og hvilke alternativer du har til deodoranter med aluminium, kan du læse med her!  

Aluminium i deodoranter | Er aluminium farligt? | Deodoranter uden aluminium

70 Produkt(er)

Hvorfor er der aluminium i deodoranter?

Deodoranter skal hjælpe til at holde dig fri for svedlugt og sørge for, at du undgår svedpletter under armene, så du kan klare dagens gøremål uden at føle dig utilpas eller beskidt. Alle har formentlig oplevet at glemme deodoranten om morgenen og holde armene stramt ned langs siden resten af dagen, så andre ikke kan lugte dig.  

I mange almindelige deodoranter er aluminiumklorid eller såkaldte aluminiumsalte en fast ingrediens, da det virker svedhæmmende på dine svedkirtler under armene. Det er altså en effektiv ingrediens, hvis du gerne vil undgå sved og svedlugt i løbet af dagen. Aluminium findes også i produkter som mad, drikke, hudplejeprodukter og medicin.  

Aluminium bruges i stort set alle antiperspirante deodoranter, da det er effektivt for personer med svedproblemer. Hvis en deodorant uden aluminium ikke er effektiv nok til at hæmme sved og svedlugt, kan du overveje at vælge en klassisk antiperspirant med aluminium i stedet.  


Er deodoranter med aluminium farlige?

Vi indtager naturligt aluminium i vores dagligdag bl.a. via madvarer og drikkevand. Derudover er der også indhold af aluminium i meget makeup, hudpleje og medicin. Men er det så farligt at få det på huden gennem vores deodoranter? 

Flere har været bekymret for, om den mængde aluminium vi får på huden igennem vores deodoranter, kunne have nogen form for skadelig effekt, fordi det øger vores op. Men efter stor gennemgang af data er det i 2020 blevet vurderet af den Europæiske videnskabs komité for forbruger sikkerhed (SCCS), at deodoranter med aluminium ikke øger væsentlig til vores udsættelse af aluminium.  

Allergifremkaldende stoffer i deodorant

Vil du gerne passe godt på din krop og undgå svedlugt med naturlige produkter, stiller det krav til din deodorant. Undersøgelser viser nemlig, at deodoranters indholdsstoffer bliver længe på huden, hvilket derfor kan give langvarig eksponering for kemi, du måske ikke ønsker. Det kan f.eks. være allergifremkaldende stoffer. 

Hvis du gerne vil undgå at optage mere aluminium og andre stoffer gennem armhulerne end hvad nødvendigt er, kan du undgå at bruge deodorant lige efter barbering. Her er huden nemlig mere sårbar og følsom overfor indholdsstofferne. Alternativt kan du vælge en aluminiumsfri deodorant uden parfume. Du kan få hjælp til at finde den bedste deo uden aluminium nedenfor. 

Det er derfor vurderet sikkert af SCCS at bruge deodoranter med aluminium*. 


Deodorant uden aluminium

Vil du gerne have en deodorant uden aluminium, findes der heldigvis en del af disse på markedet. Nedenfor kan du se 2 af vores kunders favoritter, når det kommer til deodoranter uden aluminium. 

La Roche-Posay 24H Deo Roll on

Bliv fri for sved og lugt i 24 timer med La Roche-Posay 24H Deo Roll On. Denne effektive deodorant absorberer fugt og neutraliserer lugtgener samtidig med, at den efterlader huden frisk og behagelig. Den dermokosmetiske deodorant er uden aluminiumssalte og parabener. 

Antiperspirant uden aluminium - Rønsbøl Deo Roll On

Antiperspirante deodoranter indeholder traditionelt set aluminium, der er med til at gøre dem effektive i kampen mod sved og svedlugt. Med den antisperspirant fra Rønsbøll kan du hjælpe til at holde din hud lugt- og bakteriefri med ingredienser som padderokke og salvie. Denne deodorant er uden parabener. 


Hos Med24.dk har vi et stort udvalg af deodoranter, der passer til dine ønsker og behov. Find hele vores udvalg af deodoranter til både mænd og kvinder her!


*Kilde: Taenk.dk

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.