Hudpleje til baby og barn

Kast blikket over vores kæmpe udvalg af hudpleje til baby og barn. Hos Med24.dk kan du finde alt det, du har brug for som forælder til at tage kærligt og sikkert hånd om din nyfødte, tumling eller barn. Vi tilbyder både kvalitetsbevidste, sikre og skånsomme valg, som alle er til for netop dit barns velvære. Du kan desuden finde kendte mærker til yderst fordelagtige priser!

Optimal beskyttelse og pleje | Tør hud hos børn | Solcreme | Røde numser | Pleje ved hudfolderne

122 Produkt(er)

Beskyttelse og pleje af barnets hud

Børns hud kræver en helt anden pleje end voksnes. Det skyldes at barnets hud er mere fin og sart og derpå mere modtagelig overfor eksem, tør hud, hudlidelser, solskoldning m.m. Hos Med24.dk har vi udvalgt vores produkter med omtanke, således du kan finde et stort udvalg af den bedste hudpleje, som er skræddersyet til at tage skønsomt og nøje hånd om dit barn.

Du kan finde babyolie, baby creme, salve og meget mere fra kendte mærker som Derma, Weleda, Olivy, Faaborg Pharma og Lille Kanin.  

Bliv klog på hudpleje til spædbørn og børn

En sund hud vil føles blød og fin hos en baby. Er dette tilfældet lyder hovedreglen, at du bør gøre mindst muligt ved den. I de første uger bør man helt undgå brug af creme, sæbe og olie. Huden indeholder i forvejen et fedtlag samt flere talgkirtler, der hjælper med at holde den fugtig og smidig.

Alligevel kan man komme ud for, at huden bliver tør og plaget, idet babyens hud er meget følsom. Her kan ekstra fedtstof eller en mild pleje blive nødvendigt.

Overordnet er det vigtigt, at huden holdes ren, beskyttet og tør - særligt i forbindelse med bleskift. Med alderen vil barnet kunne tåle et større brug af hudpleje såvel som hårpleje (læs om hårpleje og sæbe til børn her!) Det er vigtigt, at de produkter der anvendes, er egnet til børn. Eksempelvis er en creme til børn både mere skånsom og tilpasset den pågældende aldersgruppes behov.  

Imødekom barnets behov

Ligesom det ses hos voksne, har børn vidt forskellige hudtyper og dermed behov. Nogle børn kræver megen hudpleje, andre behøver næsten ingen. Hvis barnet oplever tør hud, børneeksem og andre behandlingskrævende problemer med huden, er en effektiv pleje vigtig. Der findes flere specialprodukter, som er udviklet til at afhjælpe dette i vores sortiment. 

Tør hud er almindeligt

Det ses ofte, at børn har problemer med tør hud. Barnets hud er tynd og tørrer derfor lettere ud ved tab af fugt. Ved tør hud kan der opstå sprækker, som er indbydende for bakterier. Det kan give risiko for eksem og infektion. Hertil bør du benytte en daglig beskyttende hudpleje. Det kan både være i form af en balm, salve, olie, lotion eller creme.

Ecooking Alt i Én Balm både fugtgiver og genopretter en tør og skadet hud. Den er endog også god til lindring og heling af røde barnenumser. Olivias Tryllesalve er derimod et bæredygtigt og økologisk produkt, som kan forvandle næsten enhver hudirritation til en velplejet hud.

Du kan også få den svanemærket Klinion Zinksalve 12%, som egner sig for en tør, rød og irriteret hud. Salven danner en beskyttende barriere på huden og virker samtidig blødgørende.  

Særlig pleje om vinteren

Om vinteren vil kulden være med til at øge risikoen for en tør, rød og ru ud – selv for det kære barn, som ligger godt beskyttet og pakket ind i barnevognen. I vinterperioden bør man altid være opmærksom på at beskytte huden med en god creme eller lotion.

Husk, at creme bør påføres minimum 10 minutter inden, at barnet skal ud, da den skal nå at fordampe. En god fugtgivende creme, som er foretrukket blandt kunderne, er Derma Eco Babycreme.  

Beskyt barnet under solen

Ifølge sundhedsstyrelsens anbefalinger bør børn under 1 år ikke opholde sig direkte i solen. Spædbørn skal helst holde sig i skyggen med solbeskyttende påklædning og eventuelt solhat. For at sikre sig mod genskin fra havet eller sandet kan du benytte en børnevenlig solcreme på barnets kinder, næse og håndrygge.

Når barnet når en alder, hvor det selv er i stand til at gå/kravle og derpå bevæge sig ud i solen, anbefaler man brug af solcreme på hele kroppen.  

Røde numser

Når barnet er i ble-alderen, er der risiko for, at det bliver ramt af udslæt og røde numser, som både giver svie, gråd og smerte. Man undgår dette ved altid at holde numsen ren og tør. Kort efter fødslen holdes spædbarnet rent blot med lunkent vand og en flydende, uparfumeret sæbe, såfremt det er nødvendigt.  

Når barnet har fået udslæt

Det er en god idé at hjælpe og forebygge en plaget hud med en creme og olie, som er forbeholdt bleskift. Olivy Baby Care til bleskift er en af de helt store favoritter. Produktet er baseret på olivenolie samt en mild kalkopløsning, der er med til at opretholde fugtbalancen, rense huden for urin/afføring samt regenerere en rød og irriteret hud.

Weleda Celendula Nappy Change Creme er også en god og effektiv beskyttelse af ømtålelig hud eller røde numser. Den er yderst velegnet for babyens sarte hud.  

Vær omhyggelig ved hudfolderne

Spædbørn har mange hudfolder, som har tendens til at samle fugt, bakterier m.m. der kan gøre huden rød og skællet. Det er vigtigt at rengøre alle folder omhyggeligt – gerne med en babyolie. Rens hudfolderne hver dag med en blød vaskeklud i lunkent vand. Til dette kan du også anvende neutrale vådservietter.

Husk altid at tørre folderne grundigt. Hvis huden alligevel bliver irriteret, kan du lægge barnet nøgent og sikkert på et blødt tæppe i en behagelig varme, så huden har adgang til at tørre og få luft.

 

Fri fragt over 349 kr.

Til DAO PakkeShop & med DAO Hjemmelevering

14 dages fortrydelse

14 dages fortrydelsesret fra den dag du modtager varen. (Gælder ikke håndkøbslægemidler)

Medlemsbonus

Du opsparer bonus hver gang du handler i shoppen.

Kundeservice

Kontakt os på tlf. +45 7199 9817 eller pr. e-mail info@med24.dk.

Gør som 300.000 andre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få adgang til eksklusive rabatkoder, kampagner, produktnyheder og eksperttips til en sund livsstil.